Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

IMIĘ: Tunia
ROK URODZENIA: 2003
ROZMIAR (S/M/L/XL): L
CHARAKTER: Chcielibyśmy znaleźć bardzo dom dla Tuni. Nareszcie dobry dom. Tunia przez całe swoje 8 letnie życie nie zaznała miłości i ciepła. Wiecznie przeganiana w z konta w kat. dwa razy w roku rodziła szczenięta, te sprzedawano jak przypominały owczarka, jeśli nie... nie wiemy co z nimi robiono. Na pewno nic dobrego. Jak Tunia zaczęła chorować właściciele odprowadzili ją do schroniska. Tunia ma niewydolność nerek. Musi jeść specjalistyczną karmę i przyjmować leki. Czy znajdzie się ktoś kto ja otoczy na ostatnie lata życia miłością i opieką?

Tunia trafiła do schroniska bardzo gruba. Z dnia na dzień nikła nam w oczach. bardzo schudła. Zaczęliśmy się zastanawiać co jej jest. Niepokój wzbudziła koopa na spacerze. Była to woda. Miała zrobione w poniedziałek badania krwi.

Ma zapewniony boks w schronisku. Nie szukamy hotelu, bo mamy długi. Szukamy darczyńcy. Potrzebna nam karma specjalistyczna i leki.

Edited by ocelot
Posted

Proszę o pomoc - musimy odebrać z domu stałego Tikę, moją tymczasowiczkę, z Piotrkowa Tryb. !! Pani nie ma samochodu, ale zapłaci za dojazd, chociaz do Warszawy, potem moze ktoś inny do mnie podjedzie......
Prosze, moze ktoś by mógł w weekend mi pomóc?

Posted

[quote name='malagos']Proszę o pomoc - musimy odebrać z domu stałego Tikę, moją tymczasowiczkę, z Piotrkowa Tryb. !! Pani nie ma samochodu, ale zapłaci za dojazd, chociaz do Warszawy, potem moze ktoś inny do mnie podjedzie......
Prosze, moze ktoś by mógł w weekend mi pomóc?
Nie wiem jak pomoc:( nie mam prawa jazdy i Staś chory.

• 2 weeks later...
Posted

jakoś nikogo los kundelka nie wzrusza.
a karma równa się życie dla niej.

ja już nie mówię, że życie w boksie i rzadko kiedy spacer, co parę tygodni, ale w miarę godne życie.

Posted

Oj wzrusza, wzrusza :(
Porozsyłam jeszcze prośby, może ktoś się ulituje.
Powiedz mi tylko, jeśli ktoś by chciał taką karmę zamówić to na jaki adres - tak, żeby Tunia na pewno z niej skorzystała.

Posted

Igam napisał(a):
Oj wzrusza, wzrusza :(
Porozsyłam jeszcze prośby, może ktoś się ulituje.
Powiedz mi tylko, jeśli ktoś by chciał taką karmę zamówić to na jaki adres - tak, żeby Tunia na pewno z niej skorzystała.

Chyba najlepiej na adres schroniska?
albo do mnie, ja dowiozę w razie czego.
Tunia ma kupioną karmę, zapłaciło schronisko, ale tak jak pisałam w sumie nie powinno przy tak ogromnym długu i groźbie odcięcia wody.

• 7 months later...
Posted

Niestety nie udało się Tuni pomóc...
Tunia jakis czas temu od nas odeszła...
Bardzo cierpiala w ostatnich dniach, a jeszcze wtedy merdala ogonem.
Żegnaj kochany, wspaniały psie [']