Elitesse Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Olivka napisał(a):Kiedy będzie plan sędziowania na sobotę ????????? juz jest - ale pod niedziela :evil_lol: Quote
SuperGosia Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Agasia napisał(a):Czy ktoś ma miejsce dla 1 osoby (malej ;) ) bez psa z Warszawy? Szukam miejsca na obydwa dni. Lub moze jedzie ktoś jakims rannym pociagiem z Warszawy? Agasia, my bedziemy w niedziele na wystawie. O 9.30 planuje byc na miejscu. Niestety jade z marudnym TZ i pewnie nie bedziemy do konca (chyba ze jakis cud sie zdarzy, ale watpie:p ) - napisz do ktorej potrzebujesz tam byc? Mieszkamy na Saskiej Kepie, a o szczegly mozesz pytac GW ;) Quote
Agasia Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 SuperGosia napisał(a):Agasia, my bedziemy w niedziele na wystawie. O 9.30 planuje byc na miejscu. Niestety jade z marudnym TZ i pewnie nie bedziemy do konca (chyba ze jakis cud sie zdarzy, ale watpie:p ) - napisz do ktorej potrzebujesz tam byc? Mieszkamy na Saskiej Kepie, a o szczegly mozesz pytac GW ;) Wysylam PW ! :) Quote
SuperGosia Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Agasia napisał(a):Wysylam PW ! :) I odpowiedź już masz ;) Quote
Draczyn Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Agasia napisał(a):Wysylam PW ! :)My bedziemy jechać w sobotę z bemowa. 3 osoby i 2 mqle psy. jedna osobę bez psa mozemy zabrac Quote
madalenka Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Ja jestem spod Piaseczna, chodze do weta w Piasecznie i nie place za zaswiadczenie :lol: A widzialam sytuacje, gdzie sprawdzali czy jest zaswiadczenie, a jesli nie bylo, trzeba bylo je wyrobic u ,,wystawowego" weta, a to kosztowalo cos kolo 20-30 zl ... Quote
Agasia Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 madalenka napisał(a):Ja jestem spod Piaseczna, chodze do weta w Piasecznie i nie place za zaswiadczenie :lol: A widzialam sytuacje, gdzie sprawdzali czy jest zaswiadczenie, a jesli nie bylo, trzeba bylo je wyrobic u ,,wystawowego" weta, a to kosztowalo cos kolo 20-30 zl ... Przy czym w wiekszosci jest to zwyczajne oszustwo i zdzierstwo, bo ci "weci" biorą sporą kase.. a nawet na psa nie spojrzą czy zdrowy! :shake::roll: Quote
karolayna Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Elitesse napisał(a):juz jest - ale pod niedziela :evil_lol: wlasnie ja w wkoncu nie wiem :niewiem: co innego jest w podziale na ringi, a co innego w planie sędziowania :hmmmm: z jednego wychodzi ze w sobote a z drugiego ze w niedziele :roll: Quote
Dominika i Porto Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Czasami jest tak że nawet na to nie patrzą , czasem podobno wystarczy paszport , ale najlepsze co słyszałam ze mogą kazac zbadać ma miejscu przed wejściem i wtedy wet nieżle kasuje jeśli oczywiście się nie ma zaświadczenia. Quote
Diana14 Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Musiałek napisał(a):a po co zaświadczenie o szczepieniu na wścieklizne skoro masz je w paszporcie ?? Bo nie wyrzucam takich dokumentów i wszystko trzymam razem. Quote
filonek_bezogonek Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 no i ja tez juz mam potwierdzenie i przygotowania do wystawy ida wg planu :) Quote
AnnaM Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 no, my tez juz potwierdzeni... :) czyli teraz "do boju!" :evil_lol: Quote
karolayna Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 a my jeszcze nie kiedy jest IX gr :roll:? Quote
flashka-g Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 karolayna napisał(a):a my jeszcze nie kiedy jest IX gr :roll:? w sobote;) Quote
sylwekw Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Agasia napisał(a):Przy czym w wiekszosci jest to zwyczajne oszustwo i zdzierstwo, bo ci "weci" biorą sporą kase.. a nawet na psa nie spojrzą czy zdrowy! :shake::roll: No ja się tak całkiem nie zgodzę - w przychodni do której ja chodze po świadectwo przed wystawą (nie wiem czy mogę reklamować która to przychodnia :-) to weterynarz i skórę poogląda u Shojo i do uszu zagląda .... Quote
Agasia Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 sylwekw napisał(a):No ja się tak całkiem nie zgodzę - w przychodni do której ja chodze po świadectwo przed wystawą (nie wiem czy mogę reklamować która to przychodnia :-) to weterynarz i skórę poogląda u Shojo i do uszu zagląda .... Nie chodzilo mi o wetow w przychodni ale tych stojacych na wystawach. Sama mialam taki przypadek ze szlam sama z 2 sporymi psami i tobolkami a wetowi zachcialo sie swiadectwa ktorego nie mielismy i powiedzial "30zl i wypisze Pani" i koniec... ;) Ja tylko powiedzialam oc mysle i poszlam dalej, ale ludzie inni placili nawet nie pokazujac psa... Quote
pingwinek=] Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 a u mojego weta swiadectwo kosztuje 20 zl..i coz robic- idziemy( w sobote ;)) Quote
Agappe Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 od razu przepraszam jesli pytam o to co już było poruszane w tym temacie... czy paszport wystarczy (ostatni wpis w paszporcie o badaniu klinicznym czy jak to sie nazywa jest z połowy lutego tego roku).. Quote
filonek_bezogonek Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 obawiam sie ze niewystarczy \ swiadectwo o zdrowiu psu musi byc najbardziej aktualne dlatego wymaganie by swiadectwo pochodzilo najpozniej sprzed chyba 48 godzin przed wystawa Quote
Agappe Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 filonek_bezogonek napisał(a):obawiam sie ze niewystarczy \ swiadectwo o zdrowiu psu musi byc najbardziej aktualne dlatego wymaganie by swiadectwo pochodzilo najpozniej sprzed chyba 48 godzin przed wystawa nie dobrze.. :shake: :shake: Quote
iza Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Gonia napisał(a):Zaświadczenia,to nie nasz wymysł,tylko decyzja weterynarza powiatowego,który wydaje pozwolenie na organizację w oparciu o zachorowalność na danym terenie. Pozwoliłam sobie zadzwonic do Powiatowego Lekarza Wet. Pana J. Leszczyńskiego, który poinformował mnie, że dla psów które posiadają paszporty swiadectwo nie jest wymagane! Quote
flashka-g Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Za niedlugo to beda od ludzi wymagac zaswiadczen.. Jezlei chdoiz o wypisaywanie przez lek.wet. zaswiadczenia an wystawie to po co? Skoro go moze zbadac to juz przeciez bedzie wiedziec ze jest zdrowy i po co wteyd wypisywac zaswiadczenie?:))) Przeciez to chore..;) Quote
Recommended Posts