Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie, chcę kupić ojcu jamnika po polujących rodzicach ( z hodowli użytkowej), oczywiście jamnika szorstkowłosego:multi: . Czy ktos może mi polecić jakąś dobra hodowlę?
Z góry dziękuję.

Posted

Zależy - gdzie chcesz pojechać po niego.

Rozumiem , że ojciec poluje i ma opdpowiedni stan zwierza i rodzaj łowisk.
Rozumiem , że go chce i pozostaje tylko kwestia wyboru hodowli.
Rozumiem , że to ma byś szczotka standardowa

Jeżeli tak, a chce ci się pojechać w Wielkopolskie - to polecam "Anons" Pawła Lisiaka. Psy jak najbardziej użytkowe - norowce , dzikarze...
Jeżeli - miniatura lub królik - to " z Wodniackiej Przystanii" Doroty Chaplickiej - szczególnie królicze.

Co do szorstkiej szczotki standardowej - jest jeszcze na Śląsku pewna hodowla , z dobrymi konkursowo - użytkowo psami , ale... więcej na pw.

Wszystko oczywiscie , co tu napisałam to moje zdanie - czyli osoby mającej w planach użytkowo - eksterierowego standarda.

Acha - jest jeszcze jedno wyjście - użytkowy Słowak, Czech lub Niemiec.

Posted

Bardzo wam dziękuje za pomoc.
Musia wszystkie twoje "rozumiem,że" sa na TAK:lol:
A dodatkowo dodam,ze dziesięc lat temu mieliśmy takiego jamniora. Był z nami 12 lat i do dzis go z czułościa (i smiechem) wspominamy.
Ojciec zamierza wkońcu zostac "czynnym emerytem" i przestał oponowac ,że po co mu pies- a mam nadzieję ,ze mu zajmie duuuużo czasu i da dużo radości.
A ,że mieszkamy razem to chowanie ONka i jamniora może byc swoistym wzwaniem.
Ogladałam strone tej wielkopolskiej hodowli i zrobiła na mnie dobre wrażenie.
Stronę brzdąców tez znalazłam, są piekne ale to chyba typowo wystawowe jamniory, prawda?
Jeszcze raz dziękuje i dam znac na czym sie skończyło, (a wlasciwie zacznie nowa przygoda z jamniorem.)

Posted

mada28 napisał(a):
Witajcie, chcę kupić ojcu jamnika po polujących rodzicach ( z hodowli użytkowej), oczywiście jamnika szorstkowłosego:multi: . Czy ktos może mi polecić jakąś dobra hodowlę?
Z góry dziękuję.

Hodowla: Aspekt p. Barbary Frelek okolice Warszawy
Hycon- Gdańsk

Posted

Jest takze hodowla w Adamowicach koło Raciborza. Hodowla zarejestrowana jest w oddziale w Rybnicku. Własciciel to mysliwy i jego psy polują.Nie wiem czy mają teraz szczenięta lub planuja w najblizszym czasie. Moge ci podać na priv mail do hodowcy

Posted

Faktycznie - zapomniałam o jamniorach z "Lisiego Koszmaru". ok. psy jak najbardziej polujące. Kazimierz Hajok - 430 -00-65 - 0czywiście kierunek (32)

W wakacje 2006 miał kryć sunkę psem z hodowli skandynawskiej "Vojtek's" ew. którymś z psów Pawła. Możliwe, że teraz też ma jakiś pomysł.

Mada ,zadzwoń koniecznie - ówcześnie (wakacje) szczenięta u Kazimierza zapowiadały się w atrakcyjnej cenie.