Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

też porozklejam mieszkam na pogoni. Suczka około południa ponoć przybłąkała się do warsztatu na grota-roweckiego. Chcieli ją złapać ale bała się i nie chciała podejść. Wiem bo akurat dzisiaj opony w samochodzie zmieniałam :)
Myslę że mogła przywędrowac nawet z Czeladzi to zaraz za miedzą

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Tak też mi się wydaje :( Iwonkamaj ją wczoraj widziała ale sunia zniknęła jej z oczu :( biegła na oślep przed siebie ....[/QUOTE]

to prawda, jak ją zauważyłam na parkingu pod Timkenem to truchtała dość szybko w linii prostej i dlatego mnie zaniepokoiła. Drugi raz widziałam ją chwilę później, bo wbiegła mi pod koła samochodu na moście.
Myślę że auta wystraszyły ją znacznie bardziej, bo jak tylko wysiadłam z samochodu i zaczęłam iść w jej kierunku to ze szczęścia mało nie oszalała i biegła do mnie pędem.
W tym samym dniu sprawdziliśmy jeszcze pobieżnie domki jednorodzinne w tej okolicy, ale nikt ze spotkanych osób psa nie znał.

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Sunia może być z Czeladzi to bardzo blisko Pogoni:roll: tam też trzeba by wetów podpytać o dziewcznkę.[/QUOTE]
Dokładnie bardzo dobry pomysł, ale oplakatowanie tez bardzo dużo może zdziałać :razz:

Posted

Ja jestem z Czeladzi, jesli moja drukarka nie odmówi współpracy, co niestety ostatnio jej się nagminnie zdarza, to postaram się druknąć i rozwiesić. Będę też jutro lub w poniedziałek u weterynarza na Piaskach to zapytam czy nie kojarzy tej suczki. Byłam dzisiaj w schronisku ale niestety nie udało mi się dowiedzieć gdzie suczka przebywa obecnie, w weekendy biuro nie działa normalnie i uzyskanie informacji jest trudne.

Posted

Jenny aż mi coś ukuło jak to napisałam (tak moja boksia miała na imię :-()
potrzebujemy zdjęcia bokserki, wrzucimy na stronę, a zaraz domek się znajdzie w sensie adopcji jeśli się właściciel nie znajdzie. Jak możesz podejść do schronu i cyknąć, byłoby super :razz:

Posted

[quote name='Jenny19']Ja jestem z Czeladzi, jesli moja drukarka nie odmówi współpracy, co niestety ostatnio jej się nagminnie zdarza, to postaram się druknąć i rozwiesić. Będę też jutro lub w poniedziałek u weterynarza na Piaskach to zapytam czy nie kojarzy tej suczki. Byłam dzisiaj w schronisku ale niestety nie udało mi się dowiedzieć gdzie suczka przebywa obecnie, w weekendy biuro nie działa normalnie i uzyskanie informacji jest trudne.[/QUOTE]

Świetny pomysł, jak drukarka nie odmówi to byłoby super, gdyby udało Ci się porozklejać kilka ogłoszeń. Może popytaj również w okolicy czy ktoś takiego psa nie szuka - może już wiszą jakieś ogłoszenia, że zaginęła

Posted

[quote name='Kapsel']Jenny aż mi coś ukuło jak to napisałam (tak moja boksia miała na imię :-()
potrzebujemy zdjęcia bokserki, wrzucimy na stronę, a zaraz domek się znajdzie w sensie adopcji jeśli się właściciel nie znajdzie. Jak możesz podejść do schronu i cyknąć, byłoby super :razz:[/QUOTE]

na razie czeka ją 2 tygodnie kwarantanny, później można zacząć szukać nowego domku

Posted

Do schroniska, nie podawałam do siebie skoro sucz jest u nich. Nie znam też ludzi tam pracujących, więc nie wiem czy poinformowaliby mnie gdyby domek znalazł się wcześniej, a ponadto w pracy nie bardzo mam możliwość by odbierać telefony :( Nie chcę też ich nękać codziennymi telefonami w jej sprawie, bo wiecie jak to jest nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu

Posted

U nas zależy kto odbiera telefony- jak pani Basia to ona zazwyczaj się orientuje we wszystkich psach, ale jej w weekendy w schronisku nie ma, jak reszta pracowników to może być problem. Dzisiaj pytałam kilku i żaden nie był w stanie mi udzielić informacji. Jeżeli pies nie trafił na ich zmianie to pewnie nie wiedzą o nim. Będę we wtorek w schronisku, dopytam o sunię, ewentualnie poproszę dziewczyny które mają dyżury z panią doktor w schronisku i zazwyczaj są codziennie.

Posted

[quote name='Jenny19']U nas zależy kto odbiera telefony- jak pani Basia to ona zazwyczaj się orientuje we wszystkich psach, ale jej w weekendy w schronisku nie ma, jak reszta pracowników to może być problem. Dzisiaj pytałam kilku i żaden nie był w stanie mi udzielić informacji. Jeżeli pies nie trafił na ich zmianie to pewnie nie wiedzą o nim. Będę we wtorek w schronisku, dopytam o sunię, ewentualnie poproszę dziewczyny które mają dyżury z panią doktor w schronisku i zazwyczaj są codziennie.[/QUOTE]

ja przedzwonię do nich jutro i zapytam czy wiedzą coś więcej, może właściciel już się odnalazł