NightQueen Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Znalazł SIĘ WŁAŚCICIEL !!!! Blacky - ok 3 miesięczny, szczeniak mix labradora Psiak błąkał się między blokami, zdesperowany chodził za każdym kto się napatoczył i tak trafił na młode dziewczyny które zaniosły szczeniaka na Straż Miejską. Zasada jest taka że znalezionego psa trzyma się 24h, a później odsyła się go do schroniska, które w tym momencie jest przepełnione. Tak więc koło 21:00 pojechaliśmy na SM po szczeniaka labradora o którym słyszeliśmy i tak maluch trafił do nas na DT (właściwie to jest w dwóch DT jednocześnie, z powodów prywatnych). Szczeniak dostał imię Blacky, jak się okazało nie jest czystym labradorem a mieszańcem, budową wygląda jak lab, ale ma białe znaczenia które już u tej rasy nie występują. Ja oszacowałam go na ok 3 miesiące, ale fachowiec ze mnie żaden, więc wszystko się wyjaśni jak maluch odwiedzi weterynarza. Piesek nie wygląda na zaniedbanego, jest utuczony, był pojedzony, nie ma pcheł, jest czysty, jedyne co to ma łupież. Ale ogólnie stan wskazuje na to że nie jest zaniedbany. Myśleliśmy że ktoś go zgubił - noc, ciemno, czarny psiak, ale mimo zostawionych telefonów na SM, nikt się nie zgłasza po małego. Mogło być też tak że ktoś miał szczeniaków już dość, bo nie zeszły. Słyszałam z opowieści że jakiś czas temu widziano też szczeniaka czekoladowego w jego wieku, ale ślad po nim zaginął. Psiak jest żywiołowy, bardzo ciekawski, musi wszystko spróbować, polizać, nadgryźć. Jest jak typowy szczeniak je, bawi się, robi kupkę, śpi i tak na okrągło. Jest pojętny, dziś latałam z nim co chwile na siusianie (dzięki Bogu mieszkam na parterze ;)), raz nie zdążyłam, ale mały wiedział że trzeba wyjść, więc posiurał się przy wyjściowych drzwiach, czyli zaczyna rozumieć o co chodzi. Widać że ktoś go wcześniej wyprowadzał na smyczy, bo jest z nią obyty, nie przeszkadza mu i chodzi ładnie, jak na szczeniak w tym wieku, choć oczywiście stawia opór np. na środku przejścia dla pieszych - siadając na pasach i rozgląda się dookoła, nie reagując na mnie. Zapowiada się na to że będzie psem ze skłonnościami myśliwskimi, już próbuje polować. Jeśli chodzi o stosunek do psów to jest w trakcje socjalizacji, małe i średnie psy wita ładnie, nieco obawia się dużych, podkula ogon, ale to się wypracuje. Z ludźmi kontakt łapie błyskawicznie, ale nie jest nachalny, nie lubi być zbyt bardzo miziany, jak ma ochotę to przychodzi sam po głaskanie, taki mały indywidualista. Nie je suchej karmy, nie wie co z tym zrobić, za to konserwy wcina w tempie ekspresowym. Blacky przebywa w Brzeszczach pod Oświęcimiem. W razie konieczności mogłabym go dostarczyć do Krakowa Quote
NightQueen Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 na żywo jeszcze fajniejszy, ale nikt go nie chce, bo... nie jest rasowy :shake: Quote
Avaloth Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Jaki cudaczek :loveu: U Ciebie siedzi? Przypuszczam że Moli prze-szczęśliwa z towarzystwa :evil_lol: Quote
NightQueen Posted December 2, 2011 Author Posted December 2, 2011 [quote name='Avaloth']Jaki cudaczek :loveu: U Ciebie siedzi? Przypuszczam że Moli prze-szczęśliwa z towarzystwa :evil_lol: tak u mnie, chyba że mnie nie ma w domu, wtedy muszę go do sąsiadki obok oddawać, bo nie mogę go zostawić samego z Moli i myszami, których klatka jest na ziemi. Moli go nie cierpi ale musi przeboleć :diabloti: maluch w porównaniu z moją 10 kg suką, duży chłopak będzie Quote
dog193 Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Fajny maly ;) Pooglaszac go trzeba, to szybko dom znajdzie ;) Quote
Avaloth Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Haha uwielbiam miny Moli na zdjęciach z innymi psami, ale tu to już ma wybitną :evil_lol::loveu: Właśnie, ogłaszać trzeba, szczeniak to może szybko pójdzie. Mogę go wieczorem wrzucić na gumtree, tablicę i coś tam jeszcze. Quote
NightQueen Posted December 2, 2011 Author Posted December 2, 2011 Właśnie dostałam telefon że znalazł się właściciel :multi::multi: trochę później niż przewidywaliśmy ale jest, także wszystko dobrze się skończyło Quote
paulaa. Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 super wieści. :smile: oby więcej takich zakończeń. ;) Quote
Recommended Posts