Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dudulka uratowaliśmy tuz przed świętami - był najmniejszy z miotu pewnej "hodowli" - słabiutki, bez większych szans na przeżycie ...
W Wigilię powiedział, że zostanie z nami już na zawsze - ale nie dotrzymał słowa ...
Odszedł dzisiaj rano ...
Moje słoneczko - tak bardzo chciał żyć, ale choroba była silniejsza ...
Dzięki olbrzymiej pomocy naszego weta przeżył prawie 2 tygodnie - w cieple z pełną miseczką i miłością ...
Zabrał ze sobą nasze serca - za kilka dni miałby 8 tygodni ...

Duduśku tak bardzo nam Cię brakuje, ale tam za Tęczowym Mostem będzie Ci pewnie lepiej - chociaż my tak tu bardzo tęsknimy za Tobą !!!
Zabrałeś tam ze sobą nasze serca, już nic nie będzie tak jak zawsze, bo jesteś w każdym kątku naszego domu i serca ...

Duduchnu bądź zdrowy i szczęśliwy za TM ...
Proszę kochani - zapamietajcie go i Wy !!!
Słońce zaszło za chmury razem z nim - teraz tylko pada deszcz ...

(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)

Posted

Koni, Duduś nie będzie tam samotny, będzie się bawił z innymi maluchami.. Starsze psy zaopiekują się Nim, mój Bajanek też, On tak bardzo lubił szczeniaczki, może dlatego, że sam był taki młodziutki jak odszedł...tak niedawno..
Baw się wesoło Dudusiu i bądź szczęśliwy i zdrowy za Tęczowym Mostem, my tutaj będziemy o Tobie pamiętać malutki :loveu:

Dla Ciebie Dudusiu ["]

Posted

Dziękuję kochani, ale tak trudno mi to pojąć i tak trudno przyjąć do wiadomości ...
Wczoraj był taki radosny, wesoły, zaczął bawić się z moimi psiakami a dziś pocałował tylko na dowidzenia ...
I te jego kochane mądre oczka ...
Tak bardzo pokochałismy tego maluszka - ale i to nie pomogło - nie mogę zrozumieć dlaczego tak musiało być ...

Posted

Koni, na te pytania nigdy nie uzyskamy dobrej odpowiedzi bo w śmierci nie ma sprawiedliwości, nie ma żadnej logiki, tym bardziej jest przerażająca. To nie jest wynik kalkulacji, nie jesteśmy w stanie jej przewidzieć. Jestem pewna że Duduś jest już za TM i razem z innymi psiaczkami i innymi zwierzątkami ma się dobrze, jestem pewna, że mój skarb, który też jest za TM od 17 dni, zaopiekuje się Dudusiem. Nie ma słów którymi można pocieszyć w takiej sytuacji bo wszystko brzmi banalnie, ale pamiętaj, że masz tu na dogomani ogromne wsparcie, przekonasz się o tym jeśli tylko bedziesz chciała...

Posted

Duduś , za Teczowym Mostkiem ,będziesz miał zielone łąki po których będziesz mógł biegać razem z innymi pieskami, mój Baryś napewno przywita cię męrdajac ogonkiem.leć za nim On jest wspaniały tak jak TY...

Posted

Kochane maleństwo biegaj sobie radośnie i beztrosko po zielonych łąkach za TM i bądź szczęśliwy ze swoją nową ,wielką psią rodziną. Ona się tobą zaopiekuje.

Każdy z nas stracił swojego psa i doskonale wiemy co czujesz, wiemy jak wygląda ta pustka, ten ból i jakie zadajemy sobie pytania. Na żadne z nich tak naprawdę nie otrzymamy już odpowiedzi. Świat się rządzi własnymi prawami, a my nie jesteśmy w stanie tego ogarnąć.
Twój maluszek pewnie był bardziej potrzebny komuś tam na górze, ale się nie martw. Pozostawił po sobie piękne wspomninia i ogromna miłość, którą będziesz pielęgnowała w swoim sercu, miłość czystą, bezwarunkową i niezniszalną. To piękny dar.

Posted

Duduś, maluszku <*> <*> <*>
Szalej, brykaj, rozrabaj. I nie oszczędzaj psich mam, które już się tam Tobą zaopiekowały.
Koni, bardzo współczuję. Wiem, jak to boli. Wiem, jak trudno się oswoić z nowym życiem - bez Kogoś, nie mówiąc już o zrozumieniu i pogodzeniu się z tym, co się stało. Tu każdy wie... Duduś jest TAM i jest TU. Tam pod skrzydłami troskliwych anielskich suń, tu - w Twoim sercu i pamięci. Trzymaj się.

• 4 weeks later...
Posted

Przepraszam Duchnu, że mnie tu nie było tak długo ale Ty wiesz czemu ...
Chcę WAM wszystkim tak mocno podziękować za wszystkie słowa otuchy, które pomogły przetrwać najgorszy czas po stracie Dudusia.
Moja bliska Przyjaciółka powiedziała mi "musisz pozwolić MU odejść tam jest szczęśliwszy, tam nic GO nie boli, tam na ciebie czeka ..."
Wiem Gen, ale JEGO brak tak bardzo boli ...
Teraz wiem że DOGOMANIACY to jedna wielka RODZINA - dziękuję Wam, bądźcie z moim Dudusiem ...
Moje Maleństwo za 2 dni miałoby 3 miesiące, a za 2 dni pójdę na Jego grobik aby z NIM być, bo JEGO nie ma już ze mną ...
Bo Jego już tutaj nie ma ...
Jest TAM i tak bardzo chcę aby był najszczęśliwszym szczeniaczkiem po TAMTEJ STRONIE pod opieką wszystkich psich mam które tam też są ...

Posted

Dziękuję Szajbus, tak dobrze wiedzieć, że jest ktoś kto rozumie ten koszmarny ból i nie mówi że to głupota bo "to tylko szczeniak" ...
Dla mnie to nie tylko szczeniak - Duduś to część mojego życia i serca, choć był ze mną tak króciutko ...
Jak dobrze wiedzieć że są ludzie którzy czują podobnie ...

Posted

Kazdy psiak uczy nas kochać bezwarunkowo i bezgranicznie. Ta miłośc zapada nam głęboko w serce i nieważne czy trwała na ziemi krótko czy długo.
W nas trwać już będzie wiecznie.
Sprawia ból, tak, ale miłość idzie zawsze w parze z cierpieniem.

• 1 month later...
Posted

Nie było mnie długo tutaj, przez ten czas starałam się jakoś żyć, ale bez większych sukcesów ...
Ciągle myślę o tym moim puchaczku ...
Niedługo będą 3 miesiące jak Go nie ma a ja dopiero niedawno zdobyłam się na to aby iść i odebrać zdjęcia z zakładu ...
Teraz jest tylko ból i olbrzymi żal :placz: , wtedy nawet nie przypuszczałam, że Duduś odejdzie od nas za dwa dni - a było już tak dobrze ...

Maleńki mój - to dla Ciebie

Posted

"Tak się stać musiało
tak musiało być.
Wszystko już się stało
Idź kochanie, idź...

Stary Mędrzec Czasu
Tu, nad Przepaść Marzeń
Przybył z głębi lasu
Rzucić Liście Zdarzeń.

W kocich ślepi blasku
Lśnią w księżyca cieniu
A w kogucim brzasku
Nikną w zapomnieniu.

Mędrzec Czasu stary
Wraca w ciemny las.
Już skończone czary.
I nie ma Cię wśród nas.

Tak się stać musiało
tak musiało być.
Wszystko już się stało
Idź kochanie, idź ..."

Posted

Koni, twój ból jest świeży i ciężko ci sie pogodzić z tym, ze musiało odejść takie maleństwo. Jednak uwierz w słowa które ci powiedziała koleżanka. Pozwól mu odejść.
Pielęgnuj w sercu najpiękniejsze wspomnienia, a on niech biega sobie szczęśliwie po tych anielskich łąkach.
Zdjęcia są śliczne. Taka malutka, piękna kluseczka.

Dudusiu pociesz pańcie we śnie skarbeńku

Posted

Daj nam wiarę, że to ma sens,
Ze nie trzeba żałować przyjaciół,
Ze, gdziekolwiek są, dobrze im jest,
Bo SA z nami, choć w innej postaci.

I przekonaj, że tak ma być,
Ze po glosach tych wciąż drży powietrze,
Ze odeszli po to, by żyć
I tym razem będą żyć wiecznie.