Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hehe uśmiałam sie z Twojej opowieści (fajnie napisane) . ALe to cała prawda niestety. Jeszcze u psów krótkowłosych i przy normalnych wmiare właścicielach gdy wystawowy pies sie pobrudzi to nic sie nie dzieje szlauchem go i po kłopocie a Ci nienormalni fanatycy z psami zabawkami tak nienormalnie reagują. Na szczęście nie znam osoby mającej psa z rodowodem którzy pozbawiali by swojego psa radości i bycia PSEM a nie manekinem na wystawy;]

Jun jest sliczny a duzy sie zrobił ile w kłębie i jaka waga?

• Replies 891
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiesz... są ludzie i ludzie. Z moich obserwacji jednak wynika, że właściciele tych psów "rasowych" nierodowodowych szpanują się psem i na nic mu nie pozwalają... ;) Znam mnóśtwo osób, posiadających psy z rodkiem, którzy nie wystawiają swoich psów zbyt często, pozwalają im być psami, taplać się w błotu, uprawiają z nimi sport i nie wywyższają się tym, iż mają psa z rodkiem :).

Posted

Joann napisał(a):
hehe uśmiałam sie z Twojej opowieści (fajnie napisane) . ALe to cała prawda niestety. Jeszcze u psów krótkowłosych i przy normalnych wmiare właścicielach gdy wystawowy pies sie pobrudzi to nic sie nie dzieje szlauchem go i po kłopocie a Ci nienormalni fanatycy z psami zabawkami tak nienormalnie reagują. Na szczęście nie znam osoby mającej psa z rodowodem którzy pozbawiali by swojego psa radości i bycia PSEM a nie manekinem na wystawy;]

Jun jest sliczny a duzy sie zrobił ile w kłębie i jaka waga?

Taki duży to on nie jest 43 cm i ok. 11 kg. :)

Posted

Ty$ka napisał(a):
Wiesz... są ludzie i ludzie. Z moich obserwacji jednak wynika, że właściciele tych psów "rasowych" nierodowodowych szpanują się psem i na nic mu nie pozwalają... ;) Znam mnóśtwo osób, posiadających psy z rodkiem, którzy nie wystawiają swoich psów zbyt często, pozwalają im być psami, taplać się w błotu, uprawiają z nimi sport i nie wywyższają się tym, iż mają psa z rodkiem :).

Ja tez znam wiele normalnych osób, ale coraz częściej niestety trafiam na tych "nawiedzonych":).

Posted

Jun jest śliczny :loveu: jest bardzo podobny do mojej Kali :lol: Kala jest mniejsza od niego o 8cm ale cięższa o 3kg :evil_lol:

Jun przynajmniej ma się z kim bawić, u mnie ludzie są dziwni szczególnie właściciele rasowych i rasopodobnych psów :razz: rasowy piesek jest super może się przywitać, pobawić a kundel to pewnie zapchlony, chory albo jeszcze gorzej :angryy:

Posted

xxxkaluniaxxx napisał(a):
Jun jest śliczny :loveu: jest bardzo podobny do mojej Kali :lol: Kala jest mniejsza od niego o 8cm ale cięższa o 3kg :evil_lol:

Jun przynajmniej ma się z kim bawić, u mnie ludzie są dziwni szczególnie właściciele rasowych i rasopodobnych psów :razz: rasowy piesek jest super może się przywitać, pobawić a kundel to pewnie zapchlony, chory albo jeszcze gorzej :angryy:

Teraz ma sie z kim bawić, ale w wakacje było ciężko. Zeby znalesc mu kumpli jezdziłam z nim do parku 2 czy 3 razy w tyg. i chodziłam z nim na bardzo długie spacery, żeby rozładować emocje związane z brakiem przyjaciół:)

paulaa. napisał(a):
Z Juna cudny nietoperek. :loveu:

Gacek:)

Posted

"tor" czyli 2 hopki i koło, a na działce(na którą jezdze tylko w wakacje niestety) również skok w dal zrobiłam z rurek PCV. Kupiłam je chyba w castoramie lub jednym z takich sklepów.( na pewno w Porcie Łódź, ale nie pamiętam co tam jest:)
Pomysł zaczerpnełam z tego. (Tu jest pełna instrukcja)
http://chomikuj.pl/Axisss/Galeria/Jak+Zrobi*c4*87+przeszkody/Hopka
całość zajeła mi może z godzine, bo wypisałam sobie wymiary i pocieli mi rurki na miejscu(leń ze mnie:) a w domu poskładałam i tyle.