Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sonia już wie co dobre i nie chce być wcale zamykana w boksie. Dziś biegała sobie cały dzień i była na spacerku, ale i tak było jej mało.Teraz jak się ją zamyka, to piszczy jak taki malutki psiaczek! Szkoda mi jej, ale co zrobić, jak w przytułku same antypatie ....

Posted

[quote name='figa33']Sonia to jeszcze za wcześnie na ogłoszenia ?[/QUOTE]

dużo za wcześnie Figuniu, tak naprawdę to jej nie znamy. Myslę że zimę przesiedzi w przytulisku, niestety.

Posted

Sonia czuje się już lepiej, cieszy się, macha ogonem, jest już bardziej przyjacielska, uwielbia spacery, ale co jej może do głowy strzelić tego nikt nie wie, oj posiedzi, posiedzi...ale kiedyś mam nadzieję znajdzie domek, taki idealny.

Posted

Zapraszam na wątek Budrysa, naszego nowego szaleńca ;)

[url]http://www.dogomania.pl/threads/219291-BUDRYS-przywi%C4%85zany-do-drzewa-drutem-czeka-na-drug%C4%85-szans%C4%99?p=18180105#post18180105[/url]

Posted

[quote name='Agula99']Zapraszam na wątek Budrysa, naszego nowego szaleńca ;)

[url]http://www.dogomania.pl/threads/219291-BUDRYS-przywi%C4%85zany-do-drzewa-drutem-czeka-na-drug%C4%85-szans%C4%99?p=18180105#post18180105[/url][/QUOTE]

Już zajrzałam.

Posted

Sobia wrzuciła na luz. Dała mi się zapiąć na smycz bez problemu więc zaliczyła ponad godzinny spacerek razem z Pakusiem. Do ludzi dobrze nastawiona, nawet tych z kijkami, do piesków startuje, rower by pogoniła jakby jej się pozwoliło.

Posted

E tam - nie słodzcie. Muszę trochę kg zrzucić i wrócić do formy z nogą po wypadku (bo cały rok nie byłem przez to w górach). Mam na razie czas, jest okazja się poruszać i wziąść psiaki dla towarzystwa to biorę. Mój staruszek pies na dłuższe dystanse już ze mną niestety nie pochodzi.

Posted

Oj wyluzowała i to sporo. Chyba bardziej to ja jej nie ufam niż ona mi. Jak ją zapinam na smycz to czuję, że się spinam i ona też to czuje ale tylko się oblizuje i samouspokaja, bez żadnych niepożądanych reakcji. W sumie bardzo fajna suka, nieufna wobec obcych, trochę ostra, ale nie wydaje mi się, żeby miała jakieś odchyły czy fobie.

Posted

Agula99 napisał(a):
No to dobrze że Sonia wyluzowała bo bałam się kto ją będzie zabierał na spacer w tym tygodniu jak mnie nie będzie!!!!

Agula, kuruj się szybko !

Posted

rozio napisał(a):
Oj wyluzowała i to sporo. Chyba bardziej to ja jej nie ufam niż ona mi. Jak ją zapinam na smycz to czuję, że się spinam i ona też to czuje ale tylko się oblizuje i samouspokaja, bez żadnych niepożądanych reakcji. W sumie bardzo fajna suka, nieufna wobec obcych, trochę ostra, ale nie wydaje mi się, żeby miała jakieś odchyły czy fobie.

Myslisz, że jeszcze za wcześnie żeby ją ogłaszać ?

Posted

Sam nie wiem, zależy komu, ale raczej jeszcze nie. Trochę jeszcze niepewna jest. Wydaje mi się, że trochę już się zaczęła podporządkowywać człowiekowi i w stosunku do znajomych jej osób nie robi numerów, ale obcym co podchodzą pod siatkę to zębiska pokazuje.Trzebaby zobaczyć jej reakcję na obcych ludzi na spacerze - podejść i żeby ją ktos pogłaskał, ale bez kagańca to jest na pewno ryzyko, że ktoś zrobi jakiś nieprzemyślany ruch, a ta nieopatrznie go zinterpretuje. Posesja z ogrodem i spokojny właściciel, który traktować bedzie psa jak psa i da jej czas się oswoić to byłoby idealne miejsce nawet teraz, ale na przytulankę, do bloku czy do dzieci to raczej nie.