Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2007/01/06/085338.htm?nyheder

W USA stworzono pigulki odchudzajace dla psow. Jezeli pies jest za gruby i ma problemy z poruszaniem sie ( na przyklad podczas spacerow ), moze uzyskac medyczna pomoc. W kazdym razie, w USA.

Wladze amerykanskie wlasnie zatwierdzily pierwsza pigulke odchudzajaca dla czworonogow.

Produkt, ktory nosi nazwe slentrol, zmiejsza apetyt i przyswajanie tluszczu.

Co trzeci pies ma nadwage.

Miedzy 20 a 30 procent z 65 milionow psow w Ameryce ma nadwage. 5 procent boryka sie z bardzo duza nadwaga ( waza ponad 120 procent wiecej od wagi idealnej).

Slentrol zostal zatwierdzony pomimo dzialan ubocznych, takich jak: biegunka, wymioty i brak apetytu.

Profesor weterynarii powiedzial Agencji AFP, ze Slentrol zostal stworzony przede wszystkim dla tych wlascicieli psow, ktorzy chca szybko rozwiazac problem nadwagi swojego psa.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Tego niestety nie wiem. Ja bym jednak podchodzila do nich ``z pewna doza niesmialosci``, poniewaz w artykule napisali, ze zostaly zatwierdzone pomimo dzialan ubocznych i pewnie w Danii nie zostana dopuszczone do sprzedazy.

Posted

dużo Ci nie napiszę ;)
poradziła go mi Davie (z dogo), która stosuje u swoich dwóch psów
ja daję go raptem 3 m-ce (no i nie bardzo regularnie:oops: )
czy pies mi schudł? No chudnie, ale fakt, że ma od 2 lat zmniejszone porcje, ćwiczy agility, więc nie wiem czy to pomaga - na pewno nie zaszkodzą mu minerały i witaminy ;)