puz Posted July 26, 2005 Posted July 26, 2005 [quote name='kuncewmr']A miniatorwy dlugowlosy jamniczek mojej przyjkaciolki wygral CACIBT tropowcow na b.duzych miedzynarodowych zawodach w Niemczech. Wszystkich az zatkalo z wrazenia, zwlaszcza, ze to byly jego pierwsze zawody. Ona zaliczyla z dlugowlosymi miniaturkami wszystkie proby jamnicze lacznie z dzikiem. M+L GRATULACJE Quote
puz Posted July 26, 2005 Posted July 26, 2005 [quote name='ursus']puz! daj jakieś namiary, bo kota dostanę ..............a koty moja DIANA ma ochotę zjeść z wąsami razem.......... :-? :lol: wysyłam na PW Quote
LUBA Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 puz napisał(a):o ile wiem w opolu jest zagroda Witam czy można by dostać jakieś namiary na tą zagrode :D Ja też ze śląska jestem i mam Jacka Russella No ale gdzie go trenować Z norą próbowalismy ale chciałabym z dzikami też Da sie coś zrobić :D :D Pozdrawiam Na Śląsku nora jest w Pszczynie i organizują szkolenia :lol: Quote
PARSONRK Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 Dla ścisłości: Odpowiedź z poznańskiego oddziału pzł - pytałam o konkurs w antoninku) W próbach ( czyli treningach przed konkursem) mogą startować psy w wieku od 6 do 24 m-cy, w konkursach w wieku od 6 m-cy bez limitu górnej granicy wieku. Teriery mogą startować w próbach lub konkursach( to o russellkach :wink: ) norowców, tropowców (farba) i dzikarzy (zagroda z dzikami). Jeżeli chodzi o MKN w dn. 17-18.09.br to można się jeszcze na ten konkurs zgłosić np. za posrednictwem strony http://www.pzl.poznan.pl Jest to konkurs na którym nie wymaga sie specjalnego przygotowania od przewodnika psa także prosze nie obawiać się uczestnictwa w konkursie. Zapraszamy. Quote
PARSONRK Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 Jak widzicie, nie ma co się bać i trzeba próbować. Ja mam 2 psy, które sie nie łapią na próby i muszą startować na żywca w konkursie ( który zresztą odwołali i nie miałam wejścia smoka w tym roku - w przyszłym będzie) ale oświecono mnie, że organizatorzy chętnie pomogą (dzwoniłam też do pzł o /poznań) i nie sprawi problemu fakt, że psiaki są zielone w te sprawy. Konkursy mają też ( jak wystawy) rangę krajowych i międzynarodowych. Quote
ursus Posted December 11, 2005 Author Posted December 11, 2005 Byliśmy w Pszczynie jakiś czas temu.......... :( Kazali psa odrazu do kotła wrzucić nie pokazawszy lisa w klatce......... :( Moje stwierdziły ,że tam już zajęte i się pchać nie będą........ :( do "zielonych" powinny sie chyba zapisać......... :( Pozostaje tropowce spróbować, ale w Pszczynie tego nie robią, a od października ani razu nie było szkolenia............. szkoda........ Quote
PARSONRK Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 Ja dopiero spróbuję w przyszłym roku. Wtedy zdam relacją jak było, mam nadzieję, że będzie miło. :roll: :P Quote
SuperGosia Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Witam, jetem wlascicielka jamnika miniaturowego krotkowlosego (15 m-cy). Na pomysl, by wybrac sie na konkursy prac wpadlam pod koniec (niestety - pod koniec ub. roku), gdyz zauwazylam, ze moj pies sie nudzi; nie wystarczaja mu kilkugodzinne spacery,aportowanie tez juz nam sie nieco przejadlo. Mam juz telefony do PZL W-wa i szczery zamiar wybrania sie do nich celem uzyskania odpowiednich informacji. A jednak - nauczona niepozytywnymi doswiadczeniami z przeszlosci (m.in. kobieta na kategorie C? hehehe - toz to sie pani na pewno nie uda) i swiadoma swojej ignorancji w temacie, chcialam sie Was poradzic, o co dokladnie mam sie wypytac tego pana, ktory sie tym zajmuje? Podpowiedzcie. I drugie pytanko - czy moze ktos sie orientuje - jak sprawdzic w jakiej konkurencji moj pies sprawdzilby sie najlepiej? Moze ktos ma namiary na ludzi przygotowujacych psy do konkursow mieszkajacych w W-wie lub okolicach? Bede wdzieczn za odpo(podpo)wiedzi. Quote
Recommended Posts