Jump to content
Dogomania

Pudliszonowata Maja w domu stalym, DZIEKUJEMY!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 723
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Już jestem musiałam po podróży nakarmić moje towarzystwo.
Bardzo mi zależy na badaniach zrobionych w Wałbrzychu i aby wet odniósł się do wyników,nie istotne czy będą złe czy dobre,następna sprawa to chociaż pooglądał Daisy i ocenił wyłysienia na skórze.Dlaczego o to proszę,ponieważ będę miała wyniki w ręku i mogę iść z nimi do mojego weta,a tym samym konsultację dwóch wetów.U nas wszelkie badania są robione w Polkowickiej Przychodni w laboratorium dla ludzi.Ja zanoszę krew,czy mocz,płacę,następnie odbieram wynik i idę z nim do weta aby odczytał - tak to wygląda u nas.Nie jestem przekonana czy ten odczyt jest miarodajny no i oczywiście koszt badań siłą rzeczy jest większy.
Ze sterylką może poczekamy,niech sunia się trochę zadomowi u mnie i wtedy będziemy myśleć gdzie ją zrobimy.Obawiam się tylko aby mój rezydent nie napadał na Daisy no ale może damy radę.
Podsumowując - wyciągnięcie Daisy ze schronu,zrobienie badań krwi,oględziny weta przy okazji i zaraz transport Daisy do mnie,zbieranie pieniążków na sterylkę,weta-tak ja to widzę.
Druga wersja to:ciachnięcie Daisy w poniedziałek i zawiezienie na tydzień do chyba Marty i po tygodniu dostarczenie do mnie.
Jeżeli coś nie tak albo ominęłam to proszę Cioteczki poprawcie.
Jeszcze odniosę się do pytania Kory o cenę sterylki w Legnicy - 320-350zł.

Posted

klauza ;P

ok, to wstepnie sie na poniedzialek moze umowmy, zeby juz szybciej bylo? ja rano sunie wyciagne, wezme do weta na te badania- ale u mnie to tez do ludzkiego laboratorium sie zanosi, laborki weterynaryjne sa przeciez nieliczne, kilka w polsce?
to u mnie badanie i diagnoza krwi, oraz ogledziny pazurka.
pozniej juz prosba wielka do Satriny, czy w poniedzialek sunie do Jawora zawiezie.

Posted

[quote name='kora78']klauza ;P

ok, to wstepnie sie na poniedzialek moze umowmy, zeby juz szybciej bylo? ja rano sunie wyciagne, wezme do weta na te badania- ale u mnie to tez do ludzkiego laboratorium sie zanosi, laborki weterynaryjne sa przeciez nieliczne, kilka w polsce?
to u mnie badanie i diagnoza krwi, oraz ogledziny pazurka.
pozniej juz prosba wielka do Satriny, czy w poniedzialek sunie do Jawora zawiezie.[/QUOTE]

Kora nie ma szans;-( Nie ma TZ, a ja w pon wracam dopiero póżnym wieczorem

Posted

dobrze, to czekamy sobie :)
moj tz znow poburczy, ze nowy pies w domu. bo rano, do poludnia musialabym sunie zabrac, isc prosto do weta, a potem w domu czekac na transport.

obrozka i smyczka piekna, czerwona z odblaskami :) juz przeszylam obroze - skrocilam na malutka szyjke chudzinki.

Anula, z ogloszeniami poczekajmy, ok? daj ten pakiet innemu pieskowi poki co.

Posted

W poniedziałek będę wiedziała, czy TZ bedzie wieczorem we wtorek i środę, bo on sam jeszcze nie wie. Pozostałe dni odpadają, bo od czwartku go nie ma, więc musimy poczekać do pon.

Posted

Kora!Ja mogę przyjechać po Daisy do Wałbrzycha we wtorek na określoną godzinę przez Ciebie.W poniedziałek nie mogę.Może dajmy spokój Satrinie i załatwmy to w swoim zakresie.
Jeszcze tyle mogę pomóc.Jednak bym chciała znać Twoje zdanie,czy tak może być i czy Tobie to pasuje.Dostosuję się do Ciebie całkowicie,ponieważ nie jestem związana z niczym.

Posted

[quote name='kora78']oczywiscie, ze mnie pasuje :)
czyli we wtorek sunie wyciagamy :)[/QUOTE]
To cieszę się,że Pudliszon już tylko będzie trzy dni w schronie.Na bank będę we wtorek tylko ustaw sobie czasowo wszystko ze schronem i z wetem i daj mi znać na którą godzinę mam przyjechać do Wałbrzycha i gdzie.
Wolałabym sunię odebrać już po wizycie u weta jeżeli to jest możliwe.

Posted

schron i wet czynni od 10. musze sunie zabrac przed 13sta, bo wtedy karmia, a badac trzeba na czczo. wet tez do 13stej, pozniej ma przerwe obiadowa.
wiec mysle,ze kolo 13stej w Wchu, tak wstepnie mozemy ustalic.
sunia bedzie glodna- nie nakarmie przed podroza wiele, malutko chociaz dam, bo serce sie kraje, jaka ona zarloczna :(
bedzie brudna i smierdzaca, do kapieli. nie bede jej kapac, zeby nie przeziebic.

musze tylko sie wykurowac i nianke-dziadka sobie zalatwic :)

Posted

Dobrze wstępnie około 13 jak by się godzina zmieniła to dasz znać.Oczywiście nie kąp suni.Ja na spokojnie wykąpię w domu.Jak przyjedzie będzie miała rano ugotowany cieplutki ryzik z kurczaczkiem i jarzynami a więc mam nadzieję,że poje sobie za wszystkie czasy.

Posted

wg mnie marznie. to raz. a dwa- wyrzucona z jakiegos domu patologicznego, skoro pazury takie przerosniete to spacerow pewnie dawno nie widziala.

dowiemy sie we wt, u weta. na razie mozna gdybac.

Posted

i tydzien stracilismy na tym gdybaniu :-(
ale teraz juz nic szybciej nie zrobimy. to juz tylko 2 noce :smile: tylko i az

nie rycz mała, nie rycz ! grunt, że już wszystko ustalone - będzie dobrze :)

Posted

Kora pisze o zmarnowanym tygodniu ale ten tydzień był bardzo pracowity dla wszystkich Ciotek.Szukało się jak najlepszego rozwiązania.Ja nie bardzo jestem zachwycona tym,że mała nie będzie wysterylizowana no ale cóż trzeba to przyjąć i będziemy dalej myśleć jak działać aby było dobrze.Ciotki może zmienić tytuł bo już nie szukamy DT tylko teraz pieniążków na weta i sterylkę.Jeszcze dzisiaj i jedna nocka jest przed Daisy a jutro zacznie się dla Daisy nowy etap w jej życiu oby pomyślny.