Jump to content
Dogomania

Pudliszonowata Maja w domu stalym, DZIEKUJEMY!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 723
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

ja jestem troche chora i nie wiem,czy dam rade cos wykombinowac.

pomyslalam tak: wyciagnac sunie, u mnie od razu zrobic kre i ogledziny pazura. w ten sam dzien wio do Anuli. a za pare dni-tygodni, jak sunia przytyje troche i dojdzie do siebie dopiero ciachanie. albo u Anuli, z zaznaczeniem u weta- jakie leki ma podac- dowiem sie od mojego weta, zeby nie trzeba bylo co 3 dni chodzic na naciagane zastrzyki za 30zll. albo dojazd do mojego z sunia, tu ciachanie i od razu z powrotem do Anuli.

szpitalik- jest w wchu, ale nie u mojego weta, no i za to znow sie placi, wiec szkoda kombinacji i lepiej doplacic to u Anuli i mies spokoj, a nie wozic w kolko psa.

albo normalnie do Anuli,a na 21.12 do Wrocka do dziewczyn na sterylke tylko i z powrotem do anuli.

Anula, a Legnica tez ma drogich wetow?

Posted

wez doradz.
jak pojedzie dzis do wrocka, to w dzien sterylki= ok.21.12 musi wyjezdzac do Anuli.
rownie dobrze nie musi do nich jechac, moze jechac od razu na docelowe dt i tylko na sterylke dojechac do nich.

jednak moze we wrocku zyskamy te taniutkie badania i robote z pazurkiem, przed sterylka jeszcze...

Posted

Hmmmm to zależy ile tak naprawdę byśmy zaoszczędziły na tych badaniach, szkoda psiaka też tak męczyć zaraz po sterylizacji....no nie wiem, może ktoś mądry tu jeszcze coś doradzi

Posted

moj wet mowi,ze sie nic w podrozy nie stanie, tylko chodzi o komfort. czt my bysmy chcieli po operacji gdzies podrozowac autem, nie bardzo. ale nic sie jej nie stanie.

dt wrockowy donosi, ze paragonu i faktury nie wystawia, tylko karteczke z pieczatka- wiec nie bedzie zwrotu ze sterylkowej skarbonki 50proc. z tych 150zl.
wiec lepiej u mnie za 180zl i miec zwrot na 90zl.

ale juz np kundelkowa, czy kudlaczkowa skarbonka na karteczke da zwrot.

no i nie wiemy, ile nas ten pazurek bedzie kosztowal.

wiecie co, to jest tyle kombinacji, ze co nie zrobimy to wszystko bedzie zle i bedziemy miec pozniej wyrzuty sumienia, ze to drugie rozwiazanie bylo lepsze.

a jeszcze dt u marty w strzegomiu moze byc na tydz od 16.12

Posted

[QUOTE]wiecie co, to jest tyle kombinacji, ze co nie zrobimy to wszystko bedzie zle i bedziemy miec pozniej wyrzuty sumienia, ze to drugie rozwiazanie bylo lepsze.[/QUOTE]no przestań.

[QUOTE]moj wet mowi,ze sie nic w podrozy nie stanie, tylko chodzi o komfort. czt my bysmy chcieli po operacji gdzies podrozowac autem, nie bardzo. ale nic sie jej nie stanie.[/QUOTE]więc albo ciachamy w Wałbrzych i wieziemy od razu
albo ciachamy u Anuli.
Może faktycznie ją ciachnąć Kora u Ciebie i w drogę. Co Wy na to? Jeśli wet nie widzi przeciwwskazań do podróży?

Posted

czekamy na Anule, wyslalam jej sms. ona musi zdecydowac, bo sunia u niej bedzie.

jesli sterylka u mnie to ja radze- wziasc ja w dzien tygodnia- zrobic od razu badanie krwi i obejrzec pazura u weta. i wyslac do Anuli. a potem niech wroci za 2 tyg, jak sunia troche przytyje i wtedy dopiero ciachac.

nie wiem,czy Anula sie zgodzi.

Posted

Jeśli mogę coś od siebie...
Wiecie w jakim stanie jest sunia, czy sterylka od razu może być przeprowadzona? Chyba bezpieczniej by było jednak odczekać choć krótki czas.

Posted

tak, masz racje Energy.

dlatego albo dzis wyjazd do wrocka i tam sterylka kolo 21.12 i potem od razu do Anuli
albo wyjazd do Anuli na jakis czas i powrot do Wcha na sterylke, lub sterylka u niej, o 2razy drozsza.

Posted

po tym wychudzeniu, po tym wylysieniu na plecach, ja wiem, ze na juz nie mozna jej kroic. choc z tydzien, dwa poczekac.

edit- wlasnie doszla obrozka i smycz od Anuli :)

Posted

[quote name='kora78']po tym wychudzeniu, po tym wylysieniu na plecach, ja wiem, ze na juz nie mozna jej kroic. choc z tydzien, dwa poczekac.[/QUOTE]

Masz rację, nie wiem tylko czy tydzień starczy. Ale mam nadzieję, że suni nic wielkiego nie dolega. Sterylka ważna jest oczywiście, ale najważniejsze zdrowie psiaka.

Posted

[quote name='Istar19']Pudliczka ma wykupiony przez cioteczkę Anula pakiet ogłoszen na bazarku
[url]http://www.dogomania.pl/threads/218077-Og%C5%82oszenia-dla-Nemo-gt-do-4.12-godz.-22.00-Zako%C5%84czone[/url]!

bardzo proszę o tekst do ogłoszeń (tytuł, tekst, kontakt - mail, telefon i imię, na jakie województwo i miasto)
plus 5-6 zdjęć

można wstawić na wątek bazarku albo wysłać mailem np do mnie[B] [email]istar016@gmail.com[/email][/B]

ogłoszenia zrobimy jak najszybciej po tym jak dostaniemy dane:)[/QUOTE]

Ponawiam prośbę o dane

Posted

Satrina nie.

ewes, jak oglaszac sunia, jak o niej nic nie wiemy? jest kilka fotek, niezbyt pieknych, charakteru naprawde nie znamy. za wczesnie na oglaszanie. przekazcie ten pakiet innemu psu,ok?

Posted

[QUOTE]ewes, jak oglaszac sunia, jak o niej nic nie wiemy? jest kilka fotek, niezbyt pieknych, charakteru naprawde nie znamy. za wczesnie na oglaszanie. przekazcie ten pakiet innemu psu,ok? [/QUOTE]

może Lolkowi, on wszystko ma! A potem od Lola pójdzie na pudliszonkę.

Posted

smsowalam z Anula. sunia ma jechac od razu do niej, sterylka bedziemy sie martwic pozniej. Anula bedzie dopiero wieczorem na dogo.

Satrino, wiec jedzie torus sam na wroclaw.