Jump to content
Dogomania

Pudliszonowata Maja w domu stalym, DZIEKUJEMY!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 723
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Energy napisał(a):
Też uważm, że po ewentualnym pierwszym kontakcie mailowym musi być telefoniczny. Mailem to hotel można rezerwować;)

...i to też nie zawsze skutecznie ;)

Posted

Trzeba chwilę poczekać .Może pani nie ma stałego dostępu do kompa albo chodzi spać z kurami.
Miejcie na uwadze moją Braszkę, plisssssss.Już jest u nas 3,5 miesiąca.

Posted

Mail był bardzo fajny tylko oczywiście musi być kontakt telefoniczny to zrozumiałe z wielu względów.W każdym razie ja oferuję też transport w promieniu 100km Majki.
Poczekajmy,Majka ma wykupione ogłoszenia,będzie wkrótce allegro jeszcze,że jak nie ten domek to może będzie inny.Maja już jest zabezpieczona pod względem ogłoszeń zresztą tak jak obiecywałam.Fajnie by było aby Maja miała taką właśnie Panią,ponieważ ona kocha być z człowiekiem przez 24godz i nie odstępuje ani na krok.Mam takie wrażenie,że człowiek jest dla niej najważniejszy i to się tylko liczy.Wczoraj na ogrodzie był kotek i moje dwa chuligany pogoniły go z tym,że jestem przekonana,że by nie zrobiły krzywdy po prostu kicia przestraszyła się dwóch zbójów i zaczęła uciekać a oni za nią.Następna sprawa to Majka ma przyjaciela jeżeli tak to można nazwać w postaci jeża.Zimuje pod rozłożystym krzakiem tui,spacer zalicza pędząc pod ten krzak,wsadza łepek,wącha i macha ogonkiem,jak to już wykona idziemy na normalny spacer.

Posted

bardzo fajna znajomosc z jezem, super :) czyli np dom z krolikiem tez bylby ok.
a mialam pisac, na 1 foto, ktore wczoraj dodalas to piekne jak bonsai zrobione drzewko to tuja jakas? super kompozycja, sliczna!

sprawdzam maila i pusto na razie. jesli pani starsza to rzeczywiscie moze korzysta z komputera raz dziennie, albo raz na kilka dni. choc wczoraj na biezaco mi na 2 maile odpisala. od tamtej pory cisza.
wiec czekamy spokojnie.

a ja ten tekst musze naskrobac....ehh

Posted

kora78 napisał(a):
bardzo fajna znajomosc z jezem, super :) czyli np dom z krolikiem tez bylby ok.
a mialam pisac, na 1 foto, ktore wczoraj dodalas to piekne jak bonsai zrobione drzewko to tuja jakas? super kompozycja, sliczna!

sprawdzam maila i pusto na razie. jesli pani starsza to rzeczywiscie moze korzysta z komputera raz dziennie, albo raz na kilka dni. choc wczoraj na biezaco mi na 2 maile odpisala. od tamtej pory cisza.
wiec czekamy spokojnie.

a ja ten tekst musze naskrobac....ehh

Tak to taka srebrna była tuja zaczęła się w mgnieniu oka rozrastać z przodu domu.Ja mam tam bardzo mało miejsca a więc poobcinałam gałęzie i ogołociłam je i wyszło to co wyszło ale przynajmniej jest prześwit i jest mniejsza.Wiosną znów przytnę.Przód domu fatalny,ponieważ mają na naszym osiedlu wymieniać rury prowadzące do domu i czekamy i nic w tym kierunku na razie nie robimy bo nie ma sensu a beton już się kruszy i wygląda strasznie.
Kora gdyby Pani się odezwała to podaj mi jej maila ja mogę z nią popisać.Natomiast o rozmowę telefoniczną bardzo bym prosiła Ciebie.
No i bardzo Cię proszę o tekst w chwili wolnego czasu.Jestem za krótkim tekstem ale sensownym tj.wiek,wzrost, waga,gdzie przebywa,w jakim typie rasy, bo na to głównie ludzie zwracają uwagę no i,że została przerzucona przez płot schroniska to tak dla zlitowania się nad Majką.Ludziom nie bardzo chce się czytać długie elaboraty.

Posted

kora78 napisał(a):
mam odpowiedz!!!!

Bardzo mi się sunia podoba i chetnie ją zaadoptuję. Jestem na emeryturze i mam czas ochotę i serce na to, tym bardziej, że niedawno odeszal. do lepszego świata moja ukochana Firt Lady - pozostawiajac smutek i pustkę. W moim domu mieszka na stale kot i czy Majka z nim się zaprzyjażni? Kot jest przyzwyczajony do obecności psa w domu i poza chwilowym obrażeniem się będzie musial zaakceptować Majkę. Odwiedza mnie często córka z 2.5 letnim dzieckiem, ale dziecko też jest przyzwyczajone do zwierzat, a wygląda na to, że Majka dzieci akceptuje.
Tyle narzie o mnie, ale jedno jest pewne, psinka będzie miala cieply i mily dom z miejscem na kanapie.

wstrzymajcie chwilowo te ogloszenia :)
zaraz odpisze do pani i dopytam sie, skad jest w ogole. itp

No i jaka decyzja z Majka? Czy domek sensowny? Co zadecydowalyscie?

Posted

coronaaj napisał(a):
No i jaka decyzja z Majka? Czy domek sensowny? Co zadecydowalyscie?

Na razie nic nie zadecydowałyśmy,ponieważ Pani się nie odezwała.Musimy poczekać.

Posted

Dogo07 napisał(a):
A ja szukam kudłaczka/i który akceptuje kotki. Jak Maja do kotów ?

Niestety do kotków Majka jest nie sprawdzona i nie ma raczej możliwości a ja nie mogę ręczyć za Majeczkę,że będzie dobrze nastawiona.Na ogrodzie pogoniła kotka razem z moim rezydentem tyle tylko mogę stwierdzić i to,że jest bardzo przyjazna do psów na spacerze.Od roku nie mam kici w domu,wcześniej mój rezydent z kotem był za pan brat a teraz pogonił a więc nie wiem.

Posted

dzis koty pogonila na podworku, ale one tez uciekaly. a ma swojego przyjaciela jeza w ogrodzie. wiec zakladamy,ze byloby ok. opisuje to Anula w dzisiejszym poscie ktoryms.

a ja mialam tel o maje znow z kalisza. no i polecilam maje nr 2. zaraz powysylam fotki. tez dom z kotem, ale nauczonym do psow. w listopadzie odeszla sunia 15latka z nowotworem. na wylew akurat, ale byla leczona, nie miala juz zebow, jadla royala na koniec. ogolnie to jadla suche. na wakacje panstwo na wies jezdza w to samo moejsce zawsze. jest corka 12letnia, lub 14...zapomnialam... pani chwilowo nie pracuje, wec bylaby z maja w domu. mieszkanie w kamienicy 100m. pani powiedziala,ze male akurat. ;P

Posted

anetek100 napisał(a):
to ja chciałam zapytac, czy poczekac z allegro?:)może do jutra poczekam, a przygotuje sobie powolutku wszystko na "brudno"

Tak Anetek100 może wstrzymaj się z allegro bo Kora wysłała i wysyła Majkę w zamian swojej Majeczki a więc poczekamy.
A Pani z Kalisza to nie ta co zmienia nicki.Muszę wejść na wątek,które domy trzeba omijać.

Posted

mam odp z kalisza

Dziękuję za zdjęcia.Śliczna sunia.Czy mogłabym prosić o jakis kontakt do osoby u której jest teraz piesek.I gdzie dokładnie teraz jest bo zapomniałam nazwę miejscowości. To były Polkowice? Chciałabym się jeszcze więcej o niej dowiedzieć i ewentualnie umówić jak można by ją odebrać.Interesuje mnie najbardziej jak duża jest, bo na zdjęciach dokładnie tego nie widać.Wydaje się duża. Czy jest wielkości średniego pudla? Mniejsza ,czy wieksza? Jeśli jest troche większa to nie szkodzi,jednak
wolałabym raczej mniejszego niz większego pieska.Czy jej sierść jest w tej chwili obcięta? I jakiej wymaga na dzień dzisiejszy opieki weterynaryjnej.Oprócz sterylizacji.Chodzi mi o ewentualne szczepienia, czy jakieś inne dolegliwości, które np trzeba doleczyć.Nie przeraża mnie jej ewentualne leczenie, tylko chciałabym wiedzieć dokładnie czego trzeba dopilnować.Najbardziej zależy mi na tym, żeby nie był to agresywny pies, nieakceptujący innych zwierząt i dzieci. Co prawda dzieci mam juz nie
takie małe,ale wiem jakie to kłopotliwe gdy pies nie lubi dzieci. Z tego co już słyszałam przez telefon, to taka nie jest, więc tym lepiej :)

anula, wysle ci mail pani, to juz odpisz jej sama, ok?

Posted

tylko tam jest kot, a maja kota pogonila na podworku ,wiecej stycznosci nie miala. trzeba kota poszukac w okolicy na pewno. czy sa jacys dogomaniacy w polkowicach jeszce? anula znasz tam kogos z dogo, ew wsrod znajomych z kotem?

Satrina, my maje na kota sprawdzalysmy, teraz m isie cos kojarzy, pamietasz, czy ja juz zmyslam? byla w schronie kolo woliery i nie reagowala... jakis pies ostatnio wycagany to byl... niech pomysle... byl ten czarny mlody niedawno, byla telma... a maja tez byla?

tak, czy siak. jak kot nauczony z psami, a maja jeza ma przyjaciela, to wg mnie kota w domu tez polubi. aha tam jest tez krolik. jak jeza kocha to i krolika pokocha.
jak taki wielki rufi, co psy na ulicy zjada, a do krolika sie przekonal,ze to nie obiad, to i maja krolika i kota pokocha

Posted

Kora świetnie opisujesz relacje między zwierzakami można boki zrywać.
Jeszcze dopisałam Pani drugiego maila z opisem Majki.Na razie nie mam odpowiedzi.
Jestem można powiedzieć obserwatorem tymczasików Poker.U Poker przewinęło się bardzo dużo piesków i żaden nie pożarł kotków a wręcz przeciwnie zaprzyjaźniały się z nimi w większym lub mniejszym stopniu.Wiem jedno jak pies trafia do nowego domu to musi zaakceptować nowe warunki,które go otaczają a także zwierzęta.Na tymczasie miałam kiedyś takiego Filipka sznaucerka wydawałoby się,że to rasa wybitnie nie lubiąca kotów,świnek itp.Zawożąc go do nowego domu do Olkusza miałam duszę na ramieniu i co się okazuje Filipek zakochany po uszy w śwince morskiej.Pani Agnieszka zdając mi relacje napisała,że świnka jest chyba najlepszym przyjacielem Filipka. i jest to nierozłączna para.
Kurcze nie mam jak sprawdzić Majcie na koty u nas sąsiedzi albo nie mają żadnych zwierząt albo mają koty,które nie przebywają w domu.Ja nie dam rady złapać jakiegoś kota i przyprowadzić go do domu.A z dogomaniaków jestem sama w Polkowicach i sama muszę sobie jakoś radzić.Nikt z moich znajomych nie ma kota.Jednak obserwując Majkę skłaniam się do tego,że nie zaatakuje kotka w najgorszym wypadku może go pogonić.Z moim rezydentem też ganiają się ale ani jedno ani drugie nie robi sobie krzywdy no ale to są psy.

Posted

a masz mozliwosc sprawdzic na krolika, swinke, etc? wnuczki maja cosik takiego malego?
szkoda,ze do sklepuu zoologicznego nie mozna.....ee mozna! idz do sklepu zoologicznego! zobacz, jak zareaguje na kroliki, swinki. dla nich troche stresu, trudno, ale to dla idei, a nie checi zabawy zywymi zwierzakami przeciez.
udawaj,ze jedzonko poszlas kupic, albo obrozke. hehe

ta pani mi mowila,ze czasem we wrocku bywa, wiec by jej pasowalo stamtad pieska odebrac.

jak sie chce i umie to wiele zwierzat mozna do siebie przyzwyczaic, tylko nie kazdy ma checi do tego i zaparcie. z tel to bardzo fajna pani, nie uciela rozmowy w 2 min, tylko sluchala i pytala.

ja tam Majci nie zostawie, znajdziemy jej domek szybko :) poszla mala Maja, idzie Heidi, to i duza Maja pojdzie do domu szybko. 3 kudlaczki hurtem od nas. a mamy taka biala kudlaczke mala i tez jedzie na dt do Wawy :) jeszcze mam 2 zadziory sznaucerkowe zakoltunione nowe..... i 170 pozostalych psow :(

Posted

To pójdę do sklepu tylko chyba Pani głównie chodzi o kotka.Gdyby u mnie był kotek w domu by musiała go zaakceptować i kwita no ale tak jak piszesz Kora różnie ludzie przykładają się do pracy z psem.Majka jest bardzo mądrym psem,karnym jak powiem nie rusz to odwraca się i odchodzi,zna dużo słów na które bardzo ładnie reaguje.A Majka jest moim zdaniem bardzo adopcyjna.Ona się mieści między małymi a średnimi pieskami a takie są poszukiwane.