kizimizi Posted December 22, 2011 Author Posted December 22, 2011 sliczna Maniunia. skoro sunia taka nieproblemowa to meijmy nadzieje ze po swietach szybko dobry ds znajdzie Quote
Anula Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Majka jest boska.Dawno przestała płakać za mną jak wychodziłam z domu.Teraz mówię:Majeczka zostań w domku i Maja na spokojnie siedzi w przedpokoju i czeka na mnie,ani nie piśnie.To jest taka cała Majka,rezolutna,spokojna,mądra jednym słowem wspaniała.Śpi najchętniej pod kołdrą nie wychylając nawet nosa,przytulona całym swoim ciałkiem do mnie. Zapomniałam napisać wcześniej,że Majeczka po skończonym antybiotyku na uszy została 20.12. potraktowana Dehinel Plus na robale.W kupie robali brak. Quote
Energy Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 A uszy w porządku? Cudne zdjęcia :lol: Quote
Anula Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 [quote name='Energy']A uszy w porządku? Cudne zdjęcia :lol: Uszka coraz lepiej ale nie są całkowicie zdrowe,szczególnie jedno,no ale zakrapiamy i bardzo dbamy o nie,będzie dobrze. Dostałam życzenia świąteczne od Państwa i fotki mojego tymczasowiczka. Tak mi się marzy aby Majeczka znalazła taki wspaniały domek i była taka szczęśliwa i roześmiana jak Rysio. http://www.dogomania.pl/threads/211302-PONik-po-wspania%C5%82ym-BDT-u-Anuli-juz-w-DS-%29/page22 Quote
Poker Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Rysio przecudny,a Majeczka nie mniej cudowna. Zdjęcia z wnusiem wręcz rozczulające. Quote
kora78 Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 rysio wyjatkowej urody :) tez mysle o uszkach. no, ale to troche potrwa. a dzielna jest podczas czyszczenia? lapki juz tez ogolone i rozczesane? Quote
Bogusik Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Anula,cóż tu więcej dodać...U Ciebie zawsze tak rodzinnie.... a, Twoi tymczasowicze,dzięki Tobie,są właśnie tacy wspaniali!Masz wielkie,bardzo wielkie serducho!!!Majeczka ma szczęście...!!! Quote
Anula Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 kora78 napisał(a):rysio wyjatkowej urody :) tez mysle o uszkach. no, ale to troche potrwa. a dzielna jest podczas czyszczenia? lapki juz tez ogolone i rozczesane? Uszy są w lepszym stanie jak były ale jeszcze przy czyszczeniu wychodzi brązowy osad.Maja ma codziennie o jednakowej porze je czyszczone.Absolutnie nie sprzeciwia się,jak mówię Majeczka chodź będziemy uszka czyścić-Majeczka wskakuje na ławę,obwącha wszystko co potrzebne jest do czyszczenia i kładzie się,sądzę,że nawet jest zadowolona.Ona każdy gest ze strony człowieka uważa za coś przyjemnego.Łapki rozczesane,dredów nie ma.Majka jest codziennie szczotkowana ale wygląda przez chwilę do porządku,zaraz jej znów się skręcają loczki i tworzą się takie stożkowe ruloniki.Na grzbiecie i po bokach nie ma tak skręconej sierści i jest nadal matowa.Pytałam się Cioteczek od pudli jaka powinna być sierść a więc świecąca.Codziennie zjada jedną kapsułkę Olekardinu a więc powinno pomóc.Zresztą co tu można oczekiwać jakiś niesamowitych zmian w jej wyglądzie jak Majeczka jest u mnie dopiero 9 dni. Quote
Anula Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 A ja z Majeczką przybywam na wątek z życzeniami dla tych wszystkich Kochanych Cioteczek,które obchodzą Święta Bożego Narodzenia. Życzymy Kochanym Cioteczkom i Waszym najbliższym aby te Święta upłynęły miło i zdrowo w ciepłej, rodzinnej atmosferze. Pierwsza gwiazdka, sianko pod obrusem, łamanie się opłatkiem, 12 pysznych potraw, kolędowanie, prezenty pod choinką, radość z obecności najbliższych - niech to wszystko będzie Waszym udziałem. Niech szczególna atmosfera tych Świąt otuli Was wszystkich i obdarzy ciepłem, czułością, uśmiechem i miłością. I bądźmy ze wszystkimi psimi bidami - z tymi, o których wiemy i pomagamy, a w szczególności z tymi nam nieznanymi, anonimowymi. :tree1: Quote
Energy Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Anula Majeczka z dnia na dzień wygląda coraz lepiej:lol: Ja też z życzeniami:lol:zdrowych, radosnych świąt!!! Quote
Bogusik Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Zdrowych,radosnych i pogodnych świąt,a dla piesków,kotków i innych...samych najlepszych i kochających domków! Quote
kora78 Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 Bogusik napisał(a):Zdrowych,radosnych i pogodnych świąt,a dla piesków,kotków i innych...samych najlepszych i kochających domków! przylaczam sie serdecznie do Waszych wszystkich zyczen :) Quote
Sarunia-Niunia Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 [FONT=Book Antiqua]Życzymy spokojnych i dobrych Świąt!!![/FONT] Quote
Energy Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 Ło matko, a ja jakieś zaćmienie miałam w oczach:crazyeye: Anula ale masz cudowne akwarium, jakie piękne rybki:loveu: Jeszcze raz wszystkiego naj świątecznie:lol: Quote
coronaaj Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 [FONT=Times New Roman]Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia oraz Nowego Roku przesyłam Ci gorące życzenia miłości, która jest w zasięgu ręki, radości, która dostrzega piękno małych rzeczy, [/FONT] [FONT=Times New Roman]nadziei, która nie gaśnie, kiedy marzenia wydają się zbyt dalekie, [/FONT] [FONT=Times New Roman]pokoju, który koi, kiedy wszystko wyprowadza z równowagi,[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT][FONT=Times New Roman]i wiary, która daje oparcie, kiedy bezradność przeraża.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Z serdecznymi pozdrowieniami coronaaj z kurduplami.[/FONT] Quote
docha Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Energy napisał(a):Ło matko, a ja jakieś zaćmienie miałam w oczach:crazyeye: Anula ale masz cudowne akwarium, jakie piękne rybki:loveu: Jeszcze raz wszystkiego naj świątecznie:lol: taaaak, to akwarium zrobiło na mnie piorunujące wrażenie w realu, jeszcze jeden obraz tak ogromnego domowego akwarium mam w pamięci z dzieciństwa, u znajomego mych rodziców, nota bene w ówczesnym NRD. Tamto było jeszcze wyższe i większe na całą ścianę, podświetlone na zielono. To jest coś pięknego, a ja się zastanawiam nad jedną rybcią ;) Quote
Anula Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 No tak!Akwarium morskie to prawdziwe wyzwanie tak samo jak danie jakiejś bidulce BDT.Tak jak ryby,krewetki,rozgwiazdy,jeżowce,koralowce twarde i miękkie,ukwiały potrzebują bardzo dobrych warunków tak i nasze tymczaski,jeżeli mają je zapewnione to kwitną życiem i stają się przepiękną perłą w naszym domu. A to nasza czarna perełka i nie tylko. Quote
Anula Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 I jeszcze trochę fotek poświątecznie naszej przylepki. Quote
Sarunia-Niunia Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Anula napisał(a):No tak!Akwarium morskie to prawdziwe wyzwanie tak samo jak danie jakiejś bidulce BDT.Tak jak ryby,krewetki,rozgwiazdy,jeżowce,koralowce twarde i miękkie,ukwiały potrzebują bardzo dobrych warunków tak i nasze tymczaski,jeżeli mają je zapewnione to kwitną życiem i stają się przepiękną perłą w naszym domu. A to nasza czarna perełka i nie tylko. Tylko potem, jak odchodzą do DS to serce pęka i łzy sobie płyną... Quote
Satrina Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Zdjęcia jak zwykle super,Maja w ogóle nie przypomina tego biednego psiaka ze schroiska, którym była.Prawdziwy słodziak z niej.Czy wiadomo co ze sterylizacją? Quote
kora78 Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 sterylka w polowie stycznia. po 2-3 tyg od cieczki. ale gdzie ta sterylka, o tym na razie nie myslimy, bo dosc daleko jeszcze. niech najpierw ta cieczka minie, a tez trwa 3 tyg chyba w calosci, jak dobrze mysle. sliczne fotki i sliczna sunca przylepka :) pytanie do pudelkomanow- pudelek ma taka owieczkowata siersc sliczna, po strzyzeniu, tak? teraz Maja ma ją za dluga, dlatego to takie rozczesane fale? ile Maja ma w sobie pudla po wygladzie? polowe, czy mniej? Quote
Bogusik Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Anula,piekne zdjęcia!Jak widać niunia Ciebie nie odstępuje, wiec bardzo potrzebuje bliskiego kontaktu z człowiekiem. Na pewno przyszły domek, będzie miał z niej wierną,oddaną i bardzo kochającą " przylepkę"!!! Quote
asia-s Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 [quote name='kora78']ja tez sadze, ze to najfajniejsza fotka :) a jaka ona duza przy nim sie wydaje :) aha, zle wiadomosci mam. skarbonka mikropsow nie wspomoze sterylki Maji, bo oni wspieraja tylko psy max do 6kg, a ona teraz, jako chuda wazy 8kg, jak troche przytyje bedzie 9-10kg. a skarbonka sterylkowa wznawia dzialalnosc doiero po nowym roku. na maje kudlaczke jeszcze zwrotu nie dostalam. Kora, to moze mozna wspomoc Maje "groszem" na sterylke z pieniazkow, ktore zostaly po Rufim ( sporo zostalo ) no chyba ze juz wszystkie rozdzielilas Quote
kora78 Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 tak bedzie. pieniadze po Rufim poszly na ogolna skarpete walbrzyskich psow, a Maja jest walbrzyska, wiec wg potrzeb czesc dostanie. na razie potrzeby nie sa znane. walbrzyskich psow jest sporo, wiec dla kazdego potrzebujacego cos bedzie. to uzbierane na Rufiego tez bylo po poprzednikach walbrzyskich. zobacz post 1, jest wpisane ode mnie, z tej skarpety- cos. czekam, co wyniknie ze sterylkowa skarbonka tez. edit w 6 poscie, Anuli, nie w moim. zamotana jestem. pisze 50zl po Rufim. Anula, dopisz tam rachunki za weta, z ta cieczka zwiazane, nie wpisalas. i usun mikropsow sterylke. Quote
Energy Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 kora78 napisał(a): pytanie do pudelkomanow- pudelek ma taka owieczkowata siersc sliczna, po strzyzeniu, tak? teraz Maja ma ją za dluga, dlatego to takie rozczesane fale? ile Maja ma w sobie pudla po wygladzie? polowe, czy mniej? Połowę ma;) Sierść pudla jest poskręcana jak nie jest rozczesana podczas suszenia, ale takie fale rzeczywiście same robią się przy dłuższej sierści. Krótką taż można rozprostować przy suszeniu suszarką i odpowiednim rozczesywaniu. Generalnie jest tak jak napisałaś Kora:lol: i Maja wg mnie, z tego co widzę na zdjęciach oczywiście, bo nie mogę dotknąć, ma pudelkową sierść i jest pudlowata:lol: Quote
Recommended Posts