Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to trochę szczegółów:

Ci Państwo, a właściwie pan był już u nas parę tygodni temu i zaklepał jednego psiaka, ale jeszcze wtedy był przed przeprowadzką. Było trochę zamieszania, zwlokło się i w między czasie psiak znalazł inny dom. Wczoraj Pan zadzwonił, że już są po przeprowadzce (dom z ogrodem) i czekają na wizytę. Że to od nas rzut beretem, to TZ wsiadł w samochód i pojechał. Wrócił z Państwem :)
Byli u nas w sumie parę godzin; w planach mieli przygarnięcie psa do ogrodu, a potem dokoptowanie do niego jakiegoś małego, który byłby w domu. Nie znalazł się odpowiedni kandydat do ogrodu (bo albo sierść za krótka, albo za mały, albo za bojaźliwy, albo ucieczkowy), więc Państwo stwierdzili, że na takiego poczekają, a w takim razie teraz wzięliby jakiegoś małego do domu. Spodobała się im Sandra, ale jeszcze zaprosiłam ich do domu, aby zaprezentować Perełkę i Dumkę. Pani na widok Dumki oczy zabłysły... potem już tylko przechodziła z rąk do rąk :) Decyzja zapadła jakoś tak bez słów :)

Myślę, że sunia będzie miała dobrze. Będzie pod opieką naszego weterynarza, który leczył już schorowanego pekińczyka (miał m.in. padaczkę i odszedł ze starości) tych Państwa. W rodzinie są psiarze. Dom z ogrodem, ogrodzenie szczelne, ale niewysokie (1,2 m), duży teren, w domu jest też dziecko i babcia, która zawsze miała psy.
Pouczyłam Państwa, aby doszczepili sunię na dniach na wirusówki (bo trzeba powtórzyć) i oczywiście wyciachali jak przyjdzie czas. Umowa podpisana.
Dumka będzie mieć na pewno towarzystwo, bo w ogrodzie czeka ocieplana budka na odpowiednio ofutrzonego psiaka :)

• 1 month later...
Posted

Dzwoniłam dziś do Dumkowego domku, sunia nazywa się teraz Majka (została nazwana przez roczne dziecko ;) ). Rozrabia na całego, broni domu i terenu przed obcymi :diabloti: Pani wypowiadała się o niej per "zaraza", ale ze śmiechem ;)
Nie urosła wiele, wygląda na to, że będzie to taki mix jamnikowaty.
Co ciekawe podgryza np. babcię, która zostaje w domu z dzieckiem, a dziecka ani razu nie zdarzyło się jej zaczepić czy w jakikolwiek sposób skrzywdzić.

Dumka-Majka ma koleżankę z sąsiedztwa, z którą się bawi. Mają na koncie przegonienie dużej owczarkowatej suni, która błąkała się po wsi, a którą pan domu chciał przyłasić do domu. Dumka-Majka zdecydowała, że nie potrzebuje takiej dużej koleżanki :mad:

• 1 month later...