Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

karenina napisał(a):

...od wjazdu z południa trzeba kierowac sie na Gdansk, Kalisz, torun, droga jest bardzo dobrze oznaczona. Po wjechaniu na Al. Włokniarzy ( szeroka 2 czy 3 pasy w 1 strone, skreca sie w nia przy stacji Statoil o ile pamietam) trzeba jechac dosc długo, jakies 10 minut :) az sie minie Tesco po lewej stronie, tam sa juz znaki na wystawe i multum samochodów z psami, wiec widac gdzie trzeba skrecic w prawo w ulice przy wystawie.

Obcemu trochę łatwiej opisać drogę. Miejscowi jeżdżą na pamięć i trochę trudno im dobrze wyjaśnić trasę.
Michał

• Replies 614
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tulasy napisał(a):
W Legionowie też przeważnie mapki z dojazdem były, a w tym roku 'filonek' nie
dostała.

Michał

Tylko, że o ile mnie pamięć nie myli to mapki są drukowane na potwierdzeniu przyjęcia na łódzką wystawę...

Posted

zarowno od wlokniarzy jak i od zgierskiej mozna dojechac :)

Tylko caly pic w tym najlepszy dojazd najczesciej jest najmniejszymi uliczkami i ja jestem do nich przyzyczajona ale nie bede podawac ich na forum bo by ludzie do Moskwy predzej dojechali :)

dla tych co ada od strony zgierza ( od POLNOCY) to pozostaje zgierska i mija sie cmentarz (radogoszcz) po lewej stronie i bedzie niepozorna uliczka skercajaca w prawo (sw teresy) tuz przed taka jakby mala petlą tramwajowa. Skrecamy w ta uliczke i jedziemy caly czas jak nas prowadzi i potem nie sposob sie zgubic i nie znalezc stadionu.

Posted

[quote name='Asiaczek']UWAGA, UWAGA!!!
Mam miejsca w busie z W-wy do Łodzi na sobotę, 5.5.2007 r., grupy 1,3,5,6,10.

Zapraszam!
Pzdr.

My podziękujemy - jesteśmy miejscowi:diabloti::evil_lol::lol:

Michał

Posted

Witam

Chcialam napisac ze mam 3 miejsca wole w samochodzie. Jadę w Niedziele oczywiście mogę równiez zabrac kogos z Gdańska lub okolic mieszkam w Gdyni.

Posted

filonek_bezogonek napisał(a):
tramwajem lini 4 kierujac sie w strone Helenówka a nie Dąbrowy.
Tramwaj lini 4 ma przystanek przed dworcem.

Linia numer 4 zmieniłą trase, nie jeżdzi koło dworca...najbliższy przystanek ma za Placem WOlności a to jest kawałek:(

Posted

Remont na Kilińskiego przewidziany jest do połowy czerwca. Więc tramwaj numer 4 w trakcie wystawy, raczej będzie na zmienionej trasie. Nie wiem na jakiej, ale jako zmotoryzowany ( rzadko korzystający z komunikacji ) wiem że z Dworca Fabrycznego w maju trzeba będzie jechać z przesiadkami.
Filonek sprawdź najpierw swe informacje i dopiero informuj o nich. Ja powyższego jestem pewien na 99% - bo nasze MPK może wyrobić się wcześniej.

Michał

Posted

filonek_bezogonek napisał(a):
a do kiedy ma zmiane ?do maja moze wroci

ja juz dawno nie jezdzilam :)

Do maja na pewno nie wróci..cała Kilińskiego jest rozkopana na 2m głebokości - prawie codziennie chodze tamtędy na uczelnie. A znając 'pośpiech' naszych drogowych robotników to nawet do konca wakacji bedzie to wszystko rozkopane:(

Posted

Słuchajcie, a jeżeli wysłałam wczoraj po południu samo zgłoszenie psiaka faxem- muszę coś jeszcze dołączać? Wpłatę dziś przeleję na konto.. mam dzwonić tam i się dowiadywać czy wszystko ok? Muszę dołączać ksero rodowodu i wpłaty..? Bo byłam już na trzech wystawach i nigdy nie dołączałam, tylko najpierw zgłaszałam elektronicznie, a potem wpłacałam na konto i wszystko było w porządku. Nigdy jeszcze nie robiłam tego faxem, więc jestem jak dziecko we mgle ;) Pomoże ktoś ? :)

Posted

Kida napisał(a):
Słuchajcie, a jeżeli wysłałam wczoraj po południu samo zgłoszenie psiaka faxem- muszę coś jeszcze dołączać? Wpłatę dziś przeleję na konto.. mam dzwonić tam i się dowiadywać czy wszystko ok? Muszę dołączać ksero rodowodu i wpłaty..? Bo byłam już na trzech wystawach i nigdy nie dołączałam, tylko najpierw zgłaszałam elektronicznie, a potem wpłacałam na konto i wszystko było w porządku. Nigdy jeszcze nie robiłam tego faxem, więc jestem jak dziecko we mgle ;) Pomoże ktoś ? :)

Poza zgłoszeniem trzeba koniecznie wysłac kopię rodowodu. Bez tego pies nie zostanie przyjęty. Jesli opłaciłas już wystawę to radzę tez wysłać potwierdzenie wpłaty. Dostaniesz wtedy wszystkie potrzebne dokumenty pocztą do domu (tzn potwierdzenie opłaconej wystawy, numerek startowy, mapka).

Posted

No tak, ale jak pisałam: byłam już na 3 wystawach, zgłosiłam się na 4. Zawsze wysyłałam zgłoszenia pocztą elektroniczną i dzień później wpłacałam pieniądze na konto. Nigdy nie przesyłałam kopii rodowodu, ani wpłaty.. więc nie wiem.. ale zadzwonię jutro (albo po jutrze) i się dowiem ;)

Posted

[quote name='Kida']No tak, ale jak pisałam: byłam już na 3 wystawach, zgłosiłam się na 4. Zawsze wysyłałam zgłoszenia pocztą elektroniczną i dzień później wpłacałam pieniądze na konto. Nigdy nie przesyłałam kopii rodowodu, ani wpłaty.. więc nie wiem.. ale zadzwonię jutro (albo po jutrze) i się dowiem ;)

Możesz zaryzykować, ale się później nie zdziw jak Ci psa nie przyjmą;)

Posted

Termin przedłuzony do 10.04. Wiec jak przefaksujesz brakujące dokumenty i przedzwonisz we wtorek ( poniedziałek to święto ) t
o nie powinno być problemów.
Michał