Reniak Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Witam. Kupiłam mojej psicy zabawkę kong, o dokładnie taką http://www.zooplus.pl/shop/psy/zabawki_szkolenie_psa/kong_dla_psa/classic/140097 Znalazłam dużo pochlebnych opinii, że fajna, że pies zajmuje się nią 20 minut zanim opróżni ze smakołyków, itp, itd. Moja sunia (ok. 15 kg) opróżnia go w .... 2 minuty! Co robię nie tak? Wkładam chrupki, potem wypełniam nawet specjalną pastą, i guzik z pętelką:placz: wszystko znika w oka mgnieniu! Proszę, pomóżcie bo zgłupiałam całkowicie;) Quote
vege* Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 może zamrozisz to? jak będzie zamrożone to pies dłużej będzie cały środek wyjadał ;-) Quote
Agnezia Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Musisz zrobić bardziej gęste i zatkać korkiem np. z sera żółtego. Ja masę robię z pasztetu(lub pasztetowej), sera zółtego drobno posiekanego, albo jakaś wędlina zależy co mam w lodówce. Na sam spód wkładam chrupki, potem pastę z pasztetu, a otwór zaklejam serem lub dużym chrupkiem. Quote
rotek_ Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Reniak ja cieszyłabym się na twoim miejscu. Tak szybkie opróżnianie konga świadczy o inteligencji psa. Pies mich rodziców na widok konga po prostu kładzie się i szczeka, prosząc o wyciągnięcie smakołyków:) Kong może być za mały i pies z łatwością sięga językiem do końca konga i wylizuje smakołyki. Dogomaniaczki wyżej opisały świetne sposoby na napełnienie zabawki-warto wypróbować. Można konga też schować, np. pod kocykiem, w pudełku itp, wtedy pies najpierw będzie musiał wydostać zabawkę a potem smakołyki. Quote
drzalka Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 Zapewne masz inteligenta lub łasucha, albo 2 w 1 :) Możliwe też że Kong jest zbyt duży dla psa i łatwo mu włożyć pysk i wszystko wylizać. U mnie to było tak, że Kong był podrzucany mocno o ziemie i wszystko wylatywało ze środka :) Ja polecam upchać wszystkie składniki i zamrozić ( na zimno świetnie smakuje psom latem ;) ) albo włożyć na chwilkę do mikrofalówki ( polecam dodać żółtego sera, który pięknie się rozpuści i dodatkowo "scementuje" zawartość :) ) Quote
Recommended Posts