Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

MAKSIU
14.01.2012 - spełniło się nasze a przede wszystkim Maksia marzenie! Trafił do zakochanych w nim ludzi. Którzy już na zawsze będą jego!!! :)

Maksiu wiekszość drogi piszczał, no chyba że go miziałam to sie uspokajał :-D dojechaliśmy do Pyzdr bez wiekszych problemów :smile: przed wejsciem do państwa zrobiłam z nim rundkę na siku i dochodząc do samochodu już Pani nasz wyczaiła i zapraszała do środka :smile: Na Masia w kuchni czekały już pełne miski, w pokoju leżonko pod kaloryferem (ale i tak pani stwierdziła, że bedzie spać z nią w łóżku), piszczące zabawki i smakołyki :smile: od nas tez dostał wyprawkę także cały pokój był w piszczałkach z latającym Maksiem na czele :-D nie wiedzial juz ktorą wybierać, wytarzał się też w dywan i leżał z wywalonym brzuchem do głaskania :smile: Pani jest cały czas w domu, także Maksio rzadko będzie zostawał sam (gdy pani np pojdzie po zakupy) - mam nadzieje, że nic nie zniszczy bo nie było okazji go sprawdzić w tej kwestii - i non stop będzie miał swojego człowieka do ciągłej zabawy :-D Państwo bardzo mili, porozmawialismy o naszych teraźniejszych i byłych psiakach, o dzieciństwie i w ogole :-D Jak się zbierałam to Maksio chciał sie zbierać ze mną, od razu oderwał sie od zabawy i szedł przy mnie... cieżko mi było... ale wiem, że bedzie miał dobrze :smile:

.............................................................................................
Około tygodnia temu tj. 23.11.2011 ktoś porzucił tego oto pięknego psa na klatce schodowej na jednym z osiedli w Poznaniu, była straż miejska i czipa nie ma, chcieli go zabrać do schroniska ale pewna Pani zatrzymała go do czasu znalezienia mu domu.
Pani wyjeżdża w połowie grudnia a PIES trafi do boksu...
Widać, że mieszkał w domu, świetnie sobie radzi.
Pozwolił mi sobie zajrzeć w zęby i moim skromnym zdaniem ma mniej więcej 5 lat.
Jest troszkę nieufny ale w pani z którą mieszka od paru dni widzi cały świat.

Żal mi oddawać go do kojca, to psiak domowy.
Bardzo proszę o pomoc w szukaniu, ogłaszaniu...

Wydarzenie na fb:
http://www.facebook.com/events/286546554716378/

Oto piękniś:

Edited by juli88
  • Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Wpłaty, które otrzymaliśmy:
- 200 zł - od Pani Wandy na budę :)
- 200 zł - smakołyki dla Maksia - również od Pani Wandy :)

Serdecznie dziękujemy!!!

wydatki:
- 200 zł - buda

Edited by juli88
Posted

ogłoszenie na szybko:
Maksio - łaciate szczęście... // terrier
Dnia 23.11.11 znaleziono go na klatce schodowej jednego z bloków na Os. Kosmonautów w Poznaniu. Niestety, psiak nie posiada czipa. Pani która go znalazła może zapewnić mu schronienie tylko do połowy grudnia, bo potem wyjeżdża.
Widać, że Masio mieszkał w domu, świetnie sobie radzi. Na początku jest troszkę nieufny, lecz pozwolił sobie zajrzeć w zęby i na oko może mieć około 5 lat.
Bedzie wspaniałym towarzyszem zarówno starszej osoby jak i osoby aktywniejszej.

Zastrzegamy sobie prawo do wyboru odpowiedniego właściciela dla Maksia>
Warunkiem adopcji jest wizyta przed-adopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej, w której właściciel zobowiązuje się wykastrować psa w przeciągu dwóch miesięcy od adopcji.

Zainteresowanych zarówno adopcją jak i zapewnieniem domu tymczasowego prosimy o kontakt:
tel:
mail:

Julii powiedz mi jak Pani ma na imię i czy zgodziła sie podawać jej numer w ogłoszeniu, jeżeli nie to podamy kogoś z fundacji, choć wiadomo, że najlepsze informacje ma osoba z psem mieszkająca... i rozumiem, że Maksio nie jest wykastrowany?

Posted

Nie jest wykastrowany,
a nr możesz podać mój, bo jak Kluska znajdzie dom to zapewne Maksiu pójdzie w jej miejsce.

Nie wiem czy terrier -on spokojny bardzo jest, niby troszkę przypomina jack russel teriera... ale wielkością niczym więcej no i może umaszczeniem
Podpięła bym go pod corgi - spokojne psiaki.
Jest bardzo mały, Tyko troszkę nabity.

Niby biegał za piłką ale zapatrzony w swoją panią tylko jej oddawał aport.

Przykre jest to że on myśli, że to jego dom a jak nic się nie trafi pójdzie do kojca :(
(wiem, że będziecie o niego dbali ale to kanapowiec jest...)

Nano - zrobisz ogłoszenia?

Posted

chętnie byłym porobiła, ale mój komp nie jest w stanie wyślietlać mi większości stron... postaram się zrobić chociaż allegro, no i zaraz maksia na naszą fundacyjną stronę damy.

Posted

[quote name='juli88']To może chcesz kompana dla suni? ;)[/QUOTE]

Nawet nie wiesz jak bardzo ;) ale nie dam rady przez najbliższe 5 lat :(

[quote name='juli88']
Nie wiem czy terrier -on spokojny bardzo jest, niby troszkę przypomina jack russel teriera... ale wielkością niczym więcej no i może umaszczeniem
Podpięła bym go pod corgi - spokojne psiaki.
Jest bardzo mały, Tyko troszkę nabity.

Niby biegał za piłką ale zapatrzony w swoją panią tylko jej oddawał aport.
[/QUOTE]

Moja (avatar) jak nic miała corgi wśród przodków, ten ma identyczną sylwetkę, tyle że umaszczenie inne, jak dla mnie to też corgi miał w rodzinie.

Czy takie spokojne to bym nie powiedziała :D w końcu owczarki

Trzymam kciuki za psiaka, musi się znaleźć jakiś kochający dom :)

Posted

Jak na razie zero odzewu... nie wiem co to będzie w piątek. Przecież ten pies jest typowym kanapowcem i przez ten czas pobytu u tej starszej Pani wypiękniał! Ma taką świetną sierść. Widać, że ma tam dobrze. Ale nie może tam zostać...