awa_w Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Od jakiegoś czasu w Pruszkowie błąka się młody pies - kundelek. Sięga mniej więcej do kolana, jest ciemno-brązowy, nie ma obroży. Jest przyjazny i wesoły. Jeśli ktoś chciałby go przygarnąć proszę o kontakt: aa_w@gazeta.pl Nie mogę go wziąć do siebie, bo mam już jednego psa i 2 koty. Idzie zima a pies przebywa na dworze więc sprawa jest pilna. linki do zdjęć http://img828.imageshack....92/p1170598.jpg http://img580.imageshack....84/p1170603.jpg http://img62.imageshack.us/img62/1629/p1170610.jpg Quote
Awit Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Widziałam Twoje ogłoszenie na zaginionych. Szkoda psiaczka, wygląda na młodego. Dobrze, że jeszcze nie ma takich mrozów. A Twój pies nie zgodziłby się z nim? Może by się dogadali, a pies u ciebie miałby dom tymczasowy i wtedy nadal by szukał domu. Z domu tymczasowego łatwiej znaleźć psu dom niż z ulicy..... Quote
awa_w Posted November 29, 2011 Author Posted November 29, 2011 Mam labradora, który się go boi. Oprócz tego ten pies nie bardzo dogaduje się z kotami. Piesek wygląda na młodego, więc myślę, że łatwo można by go nauczyć wielu rzeczy. Mam nadzieje, że znajdzie dom przed zimą. Quote
sambo_os1 Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Ja myślę że tak z biegu domu nie znajdzie :shake: a zima za pasem :-( Jest taki chudziutki,biedna psinka.:-( Trzeba go koniecznie ogłaszać,ale lepiej byłoby gdyby był bezpieczny w domu tymczasowym chociażby,nikt ze znajomych nie może go przetrzymać jakiś czas i w między czasie szukać mu można domu. U Rudego trwało to kilka miesięcy http://www.dogomania.pl/threads/203869-Kochany-Rudy-psiak-ju%C5%BC-w-nowym-domku-)) Quote
Luna007 Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 też mi się wydaję, ze niestety szybko domku nie znajdzie na tej ulicy - taki jest biedniutki...chudzinka, sierść króciutka, a zimno idzie nieubłaganie - obawiam się, że nie da sobie rady - a dokarmiasz go? może faktycznie popytaj rodziny znajomych............z domku tymczasowego łatwiej wyadoptować - a skąd wiesz, że goni domowe koty ? moje psy gonią koty na dworze, a swoich w domu nie ruszają............ Quote
sambo_os1 Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Moja suczka którą wzięłam ze schroniska też ganiała mi koty ale tylko kilka dni,później już wiedziała że to jest ,,swój'' teraz moje psy też ganiają koty ale wyłącznie obce. mogę zrobić ogłoszenia ale potrzebuję -tekst -kontakt do ciebie -zdjęcia Quote
awa_w Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 Udało się znaleźć psu dom tymczasowy, nadal jednak szuka domu na stałe. Quote
Luna007 Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 to SUPER WIADOMOŚĆ - GRATULACJE, ZE CI SIĘ UDAŁO!!!!!!!!!!!!!!!!!! to teraz trzeba mu jakieś fajne fotki porobić i ogłaszać wszędzie.....Catangel robi świetnie pakiety ogłoszeń za przystępną cenę Quote
sambo_os1 Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 To świetnie,Luna możesz podać jakiś link do bazarku ogłoszeniowego,bo ja nie wiem jak szukać.Ogłaszać trzeba koniecznie. Quote
Luna007 Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 tutaj taki bazarek znalazłam - tylko trzeba jkiś tekst napisać i fotki śliczne........ http://www.dogomania.pl/threads/218077-Og%C5%82oszenia-tanio-ekspresowo-dla-Nemo-gt-do-4.12-godz.22.00 albo napisać priva do catangel Quote
sambo_os1 Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 awa_w mogę zapłacić za bazarek tylko zamów pakiet,napisz fajny tekst,zrób ładne zdjęcia piesiowi. Quote
Awit Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Dobrze, że maluch już nie koczuje na ulicy. Quote
awa_w Posted December 2, 2011 Author Posted December 2, 2011 Dziękuję za chęć pomocy :) Nie wiedziałam o tym bazarku, ale teraz się tym zajmę. W weekend zrobię mu zdjecia. Quote
sambo_os1 Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Na ulicy nie miał by szans przetrwać zimy,dobrze że znalazłaś mu DT a domek stały z pewnością się trafi. Quote
awa_w Posted January 20, 2012 Author Posted January 20, 2012 Witam Piesek znalazł dom jednak nie na długo - człowiek który zabrał go do siebie zmienił zdanie i przywiózł psa w to miejsce, w którym błąkał się wcześniej :-( W związku z tym mały pilnie szuka domu. Trochę kuleje na tylną łapę ale nadal jest wesoły i skory do zabawy. Jeśli ktoś mógłby dać mu dom na stale bardzo proszę o kontakt - aa_w@gazeta.pl Quote
sambo_os1 Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 kiepsko tak w środku zimy.... a dlaczego kuleje? czy ktoś go źle traktował? Quote
awa_w Posted January 20, 2012 Author Posted January 20, 2012 Nie mam pojęcia dlaczego kuleje. Jak wrócił już kulał. Myślę, że nie był traktowany źle, może objawiałoby się to niechęcią do ludzi i agresją. A jest wręcz przeciwnie. Quote
sambo_os1 Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Myślę że powinnaś wykupić mu pakiet ogłoszeń na bazarku ogłoszeniowym i dokarmiać,taka moja rada,tutaj domu nie znajdzie,jedynie dzięki ogłoszeniom....no i zaprosić na wątek innych dogomaniaków,jak również podnosić wątek.Może ktoś coś zaradzi. Quote
mtf zalesie Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 podnosze biedaka-pruszkow ma umowe z jakims schroniskiem Quote
awa_w Posted January 20, 2012 Author Posted January 20, 2012 Ogłosiłam go na różnych portalach. Zobaczymy co to da... Sprawa jest zgłoszona do straży miejskiej ale na razie brak reakcji z ich strony:/ Quote
mtf zalesie Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 szkoda ze zglosilas do strazy nie majac wiedzy gdzie pies trafi.warto jednak porobic mu ogloszenia zawsze to szansa .szukanie dt to wysilek i koszty .... Quote
Luna007 Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 ale może staż miejska nie zareaguje......................... całe szczęście, że nie ma mrozu.............a on ma się gdzie schować przed śniegiem i deszczem? nie wiesz, czemu ten facet go wyrzucił i do tego w środku zimy? a skąd wiesz, że on nie bardzo do kotów? pędził twoje? Quote
mtf zalesie Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 z pruszkowa na dogo znalazlam-kasiaprodex,Ania Mor,menet oraz osoby z Blonia i zyrardowa- moze napisz do nich pw -zawsze to jakas szanasa Quote
awa_w Posted January 22, 2012 Author Posted January 22, 2012 Pies mieszka teraz w budzie. Na straż miejską już wcześniej dzwonili sąsiedzi, bo pies chodził po ulicy i podchodził do ludzi. Wiem, że schronisko to nie jest dobre miejsce ale ogłaszanie nic nie daje a ja zatrzymać go nie mogę - więc nie ma wyjścia :/ Nie mam pojęcia dlaczego go ten facet wyrzucił. A co do kotów to gonił moje, ale zimą moje koty nie wychodzą na dwór więc z tym jest spokój na razie. Quote
sambo_os1 Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Zerknij proszę na wątek Rudego,też nie wierzyłam że się uda ale dzięki dogomaniakom i ogłoszeniom udało się. http://www.dogomania.pl/threads/203869-Kochany-Rudy-psiak-ju%C5%BC-w-nowym-domku-)) Bardzo pomogła Ludwa i inne cioteczki.Trzeba tylko cierpliwości,nie zawsze z ogłoszeń jest odzew natychmiast. Żeby było śmieszniej Rudy trafił do domu stałego do mojej znajomej,o czym nie miałam nawet pojęcia, zaliczając hotel i dom tymczasowy,po czym wrócił do Raszyna kilka kilometrów od miejsca gdzie błąkał się. Quote
Recommended Posts