FredziaFredzia Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 (edited) Czana - sunia w typie chow chow - ma dom! Lala - sunia w typie samoyeda - ma już swój dom! :loveu: Zostały wyrzucone z samochodu, więc ich historii nie znam. Wiadomo tyle, że Lala miała już dzieci, a mają obydwie dopiero około 2 lat! Widocznie "interes" się nie udał i trzeba było "coś" z psami zrobić. :shake: Sierść Czany była w tragicznym stanie - kołtuny, rzepy, kolce - można tam było znaleźć wszystko. O Lalę chyba bardziej dbano, albo po prostu ma łatwiejszą w utrzymaniu sierść, bo tak źle nie było. Obydwie były straszliwie zarobaczone - teraz już są po odrobaczeniu. Chowka musi mieć wykonaną operację entropium i sterylkę, samka tylko sterylkę. Sunie są cudowne, kochane pieszczochy - dzisiaj u nich byłam, sprawdziłam. Obie zachowują czystość w boksie, widać że mieszkały w domu. Zarówno Lala jak i Czana są kontaktowe, super przyjazne, odnajdą się w domu z małymi dziećmi. Jednak w późniejszym wieku chowkę dzieci mogą denerwować. Szczęśliwie są już od 26.11.2011 w domowym hoteliku DOGAN u Pani Arleny w Reptowie - mają tam swój DT, dopóki nie znajdą swoich stałych domków. Tak wyglądają teraz, po dzisiejszej kąpieli i czesaniu - jeszcze nie do końca wysuszone na zdjęciach, dlatego są zamknięte - schły. Czana Lala [CENTER] Telefon kontaktowy do hoteliku w którym przebywają sunie : 603 765 330 Na sterylki i operację trzeba oczywiście uzbierać pieniądze, osobom które chciałyby pomóc finansowo podaję dane do wpłat (proszę w tytule dopisać - Czana i Lala + nick z dogo): Bank Zachodni WBK S.A. 73 1090 2806 0000 0001 1628 4605 Hotel dla zwierząt ,,DOGAN" Arlena Maciąg Reptowo 10 73-108 Kobylanka Zaś osoby, które aktualnie nie mogą ich wesprzeć finansowo, proszę chociażby o bazarki, podrzucanie - wtedy jest większa szansa, że ktoś je wypatrzy! BAZAREK NA SUNIE TUTAJ! i TUTAJ! Proszę, pomóżcie, rozgłaszajcie, są naprawdę kochanymi pieszczochami i szybko powinny znaleźć swój dom. DOPISUJĘ: :multi:Od dnia 07.12.2011 Lala ma już swój dom u ulya1991! :multi: [SIZE="4"]Czana też już ma dom! Edited January 31, 2012 by FredziaFredzia Quote
bonia Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Dziewczynki są przecudowne, czekają na swoje nowe kochające domki ,obecnie przebywają w moim hoteliku, odpowiem na wszelkie pytania, tel j/w. Quote
kometa Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 ale cudnosci! podrzucam, choc tyle moge... Quote
bec63 Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Śliczności, aż serce się kraje że kolejne bidy potrzebują naszej pomocy. Szukamy domków i kasiorki. Quote
ulya1991 Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Witam. Byłabym bardzo chętna przygarnięciem do siebie Lali. W styczniu tego roku uśpiłam moją 10 letnią samoyedkę miała raka żołądka z którym nic nie dało się już zrobić ;( Przygarnęłam kilka miesięcy temu, obecnie 10 miesięczną sunię siberian husky i poszukuję dla niej towarzystwa i kompana do dogtrekkingu. Samoyed był moim pierwszym psem i do tej rasy został mi ogromny sentyment. Jest tylko mały problem, aktualnie mam u siebie w domu pieska na domu tymczasowym i nie wiadomo kiedy znajdą się jacyś chętni na jego adopcje :( Niestety jak bardzo chciałabym wziąć do siebie Lalę tak myślę, że musiałaby poczekać jeszcze trochę w hotelu do puki nie znajdzie się domek dla tego psiaka na DT. Nie wiem czy byłoby to dla niej dobre. Czekać do dotąd kiedy ja będę mogła ją zabrać w momencie kiedy na pewno o tak cudną sunie będą się ludzie zabijać. Proszę mi napisać, czy Lala jest w pełni zdrowa? Choć z opisu wynika, że musi mieć tylko zabieg sterylizacji, więc chyba tak. Pozdrawiam Quote
FredziaFredzia Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 ulya, zadzwoń do P. Arleny pod podany numer - dostaniesz najszybciej odpowiedź. Trzymam kciuki! Quote
bonia Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Witam ,Lala jest w pełni zdrową i wesołą dziewczynką, bardzo milusia i skora do zabawy, bardzo lubi biegac, z moimi samoyedami i goldenką wyprawia cuda wianki, ma jak na samoyeda fajny charakter ,skontaktuj się ze mną coś pomyślimy :) Quote
ulya1991 Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Piesek który był u mnie na domu tymczasowym znalazł nowy, cudowny dom. Czyli wszystko zakończyło się dobrze :) I jest pewne, że mogę zabrać do siebie Lalę. Skontaktuję się, żeby dogadać wszystkie szczegóły. Pozdrawiam Quote
FredziaFredzia Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 Pięknie by było jakby tak szybko znalazła swój domek! Zgadzasz się na wizytę przedadopcyjną i podpisanie umowy? Quote
ulya1991 Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Tak oczywiście zgadzam się na wizytę i podpisanie umowy :) Jest to przecież normalna procedura w adopcji psa :) Tylko z okolic Szczecina do Krakowa trochę daleko. Ale pewnie macie kogoś zaufanego w Krakowie :) Quote
FredziaFredzia Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 I jak, wiadomo już coś? :) Podrzucam i wklejam link do bazarku na sunie! http://www.dogomania.pl/threads/218751-Psie-rzeczy!-Kubki-rasowe!-Idealne-na-prezent-na-Czan%C4%99-i-Lal%C4%99.-Do-10.12.2011-do-20! Quote
bonia Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Jak wszystko dobrze pójdzie ,Lalunia w przyszłym tygodniu zamieszka w nowym domciu, taki cudowny prezencik na ,,Mikołaja",:lol: trzymajmy kciuki ,aby wszystko dobrze się powiodło. Quote
ulya1991 Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Mam nadzieję, że wszystko dobrze pójdzie. Już nie mogę się doczekać kiedy ją zobaczę i wymiziam tą białą kulkę :) Quote
kaszanka Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 powinno się udać szybko znależć nowe domki, bo dziewczyny mocno w typie ras. Tylko proszę przesiejcie dobrze domki - żeby nie musiłay ponownie szukać swych ludzi. Kciuki za was dziewczyny. Quote
Vesper Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Mnie z kolei urzekła Czana...:lol: :loveu: Marzę o tym, żeby namówić Rodziców na adopcję, ale może być problem...Ja nie mieszkam z Rodzicami- sama mam 5 psów, i niestety u siebie nie mogę mieć ich więcej :sad: Jutro będzie u mnie Mama, zawsze chow był jej wymarzonym psem, i jakoś nigdy takiego psiaka u nas nie było...;) U Rodziców jest 12-sto letnia Koka rasy mix, adoptowana z Palucha :loveu:. Nie chcę robić nadziei, szczerze napiszę że wątpię żeby rodzice przyklasnęli mojemu pomysłowi- mieszka z nimi jeszcze chora Babcia, ogólnie są to dla nas dość trudne chwile. Ale próbować będę... Quote
missieek Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 [quote name='bonia']Jak wszystko dobrze pójdzie ,Lalunia w przyszłym tygodniu zamieszka w nowym domciu, taki cudowny prezencik na ,,Mikołaja",:lol: trzymajmy kciuki ,aby wszystko dobrze się powiodło.[/QUOTE] a na kiedy planowana jest sterylizacja? Quote
Hitoshi Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Podnoszę ślicznoty ;d Ta biała jest piękna :) a chow chow to od zawszę moje marzenie :) szkoda tylko, że TZ nie zgodzi się na 3 psa w domu ... Quote
FredziaFredzia Posted December 3, 2011 Author Posted December 3, 2011 arielka186, próbuj próbuj, może akurat? :) missieek, jeżeli wszystko pójdzie dobrze i Lalka zamieszka w nowym domu, to sterylka będzie już na koszt nowej właścicielki. Ale to jeszcze nic pewnego i trzymamy kciuki żeby wszystko dobrze poszło! :) Hitoshi - a może ktoś znajomy myślał kiedyś o chowce? Quote
Recommended Posts