Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Czana - sunia w typie chow chow - ma dom!

Lala -
sunia w typie samoyeda - ma już swój dom! :loveu:

Zostały wyrzucone z samochodu, więc ich historii nie znam. Wiadomo tyle, że Lala miała już dzieci, a mają obydwie dopiero około 2 lat! Widocznie "interes" się nie udał i trzeba było "coś" z psami zrobić. :shake: Sierść Czany była w tragicznym stanie - kołtuny, rzepy, kolce - można tam było znaleźć wszystko. O Lalę chyba bardziej dbano, albo po prostu ma łatwiejszą w utrzymaniu sierść, bo tak źle nie było. Obydwie były straszliwie zarobaczone - teraz już są po odrobaczeniu.
Chowka musi mieć wykonaną operację entropium i sterylkę, samka tylko sterylkę.

Sunie są cudowne, kochane pieszczochy - dzisiaj u nich byłam, sprawdziłam. Obie zachowują czystość w boksie, widać że mieszkały w domu. Zarówno Lala jak i Czana są kontaktowe, super przyjazne, odnajdą się w domu z małymi dziećmi. Jednak w późniejszym wieku chowkę dzieci mogą denerwować.

Szczęśliwie są już od 26.11.2011 w domowym hoteliku DOGAN u Pani Arleny w Reptowie - mają tam swój DT, dopóki nie znajdą swoich stałych domków.

Tak wyglądają teraz, po dzisiejszej kąpieli i czesaniu - jeszcze nie do końca wysuszone na zdjęciach, dlatego są zamknięte - schły.

Czana

Lala

[CENTER] Telefon kontaktowy do hoteliku w którym przebywają sunie : 603 765 330

Na sterylki i operację trzeba oczywiście uzbierać pieniądze, osobom które chciałyby pomóc finansowo podaję dane do wpłat (proszę w tytule dopisać - Czana i Lala + nick z dogo):

Bank Zachodni WBK S.A. 73 1090 2806 0000 0001 1628 4605
Hotel dla zwierząt ,,DOGAN"
Arlena Maciąg
Reptowo 10
73-108 Kobylanka

Zaś osoby, które aktualnie nie mogą ich wesprzeć finansowo, proszę chociażby o bazarki, podrzucanie - wtedy jest większa szansa, że ktoś je wypatrzy!

BAZAREK NA SUNIE TUTAJ! i TUTAJ!

Proszę, pomóżcie, rozgłaszajcie, są naprawdę kochanymi pieszczochami i szybko powinny znaleźć swój dom.

DOPISUJĘ:

:multi:Od dnia 07.12.2011 Lala ma już swój dom u ulya1991! :multi:

[SIZE="4"]Czana też już ma dom!

Edited by FredziaFredzia
  • Replies 134
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam. Byłabym bardzo chętna przygarnięciem do siebie Lali. W styczniu tego roku uśpiłam moją 10 letnią samoyedkę miała raka żołądka z którym nic nie dało się już zrobić ;( Przygarnęłam kilka miesięcy temu, obecnie 10 miesięczną sunię siberian husky i poszukuję dla niej towarzystwa i kompana do dogtrekkingu. Samoyed był moim pierwszym psem i do tej rasy został mi ogromny sentyment. Jest tylko mały problem, aktualnie mam u siebie w domu pieska na domu tymczasowym i nie wiadomo kiedy znajdą się jacyś chętni na jego adopcje :( Niestety jak bardzo chciałabym wziąć do siebie Lalę tak myślę, że musiałaby poczekać jeszcze trochę w hotelu do puki nie znajdzie się domek dla tego psiaka na DT. Nie wiem czy byłoby to dla niej dobre. Czekać do dotąd kiedy ja będę mogła ją zabrać w momencie kiedy na pewno o tak cudną sunie będą się ludzie zabijać. Proszę mi napisać, czy Lala jest w pełni zdrowa? Choć z opisu wynika, że musi mieć tylko zabieg sterylizacji, więc chyba tak. Pozdrawiam

Posted

Witam ,Lala jest w pełni zdrową i wesołą dziewczynką, bardzo milusia i skora do zabawy, bardzo lubi biegac, z moimi samoyedami i goldenką wyprawia cuda wianki, ma jak na samoyeda fajny charakter ,skontaktuj się ze mną coś pomyślimy :)

Posted

Piesek który był u mnie na domu tymczasowym znalazł nowy, cudowny dom. Czyli wszystko zakończyło się dobrze :) I jest pewne, że mogę zabrać do siebie Lalę. Skontaktuję się, żeby dogadać wszystkie szczegóły. Pozdrawiam

Posted

Tak oczywiście zgadzam się na wizytę i podpisanie umowy :) Jest to przecież normalna procedura w adopcji psa :) Tylko z okolic Szczecina do Krakowa trochę daleko. Ale pewnie macie kogoś zaufanego w Krakowie :)

Posted

Jak wszystko dobrze pójdzie ,Lalunia w przyszłym tygodniu zamieszka w nowym domciu, taki cudowny prezencik na ,,Mikołaja",:lol: trzymajmy kciuki ,aby wszystko dobrze się powiodło.

Posted

powinno się udać szybko znależć nowe domki, bo dziewczyny mocno w typie ras.
Tylko proszę przesiejcie dobrze domki - żeby nie musiłay ponownie szukać swych ludzi.

Kciuki za was dziewczyny.

Posted

Mnie z kolei urzekła Czana...:lol: :loveu:
Marzę o tym, żeby namówić Rodziców na adopcję, ale może być problem...Ja nie mieszkam z Rodzicami- sama mam 5 psów, i niestety u siebie nie mogę mieć ich więcej :sad: Jutro będzie u mnie Mama, zawsze chow był jej wymarzonym psem, i jakoś nigdy takiego psiaka u nas nie było...;) U Rodziców jest 12-sto letnia Koka rasy mix, adoptowana z Palucha :loveu:.
Nie chcę robić nadziei, szczerze napiszę że wątpię żeby rodzice przyklasnęli mojemu pomysłowi- mieszka z nimi jeszcze chora Babcia, ogólnie są to dla nas dość trudne chwile. Ale próbować będę...

Posted

[quote name='bonia']Jak wszystko dobrze pójdzie ,Lalunia w przyszłym tygodniu zamieszka w nowym domciu, taki cudowny prezencik na ,,Mikołaja",:lol: trzymajmy kciuki ,aby wszystko dobrze się powiodło.[/QUOTE]

a na kiedy planowana jest sterylizacja?

Posted

arielka186, próbuj próbuj, może akurat? :)
missieek, jeżeli wszystko pójdzie dobrze i Lalka zamieszka w nowym domu, to sterylka będzie już na koszt nowej właścicielki. Ale to jeszcze nic pewnego i trzymamy kciuki żeby wszystko dobrze poszło! :)
Hitoshi - a może ktoś znajomy myślał kiedyś o chowce?