Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lucyja napisał(a):
Nie jestes sama z tym uzależnieniem :lol:
Chyba załozymy klub typu AA ale będzie sie nazywal AT (Anonimowi Tosioholicy) :evil_lol:

To mnie też proszę włączyć w swe szeregi :diabloti:

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Deszczowa, witaj :multi: . A Tobie w ogóle potrzebne jakieś poprawiacze? Ty zdaje się też masz całkiem wesołe życie, ja w każdym razie, jak kiedyś zobaczyłam, jak Mika salta fika, to padłam trupem ze śmiechu.

AT? Hmmm... Jak @? To nawet ładnie :eviltong: A tak serio – jeśli jest aż tak źle, może potrzeba terapii wstrząsowej, z postem nr 1002 wątek zamykamy i skręcając się z bólu próbujemy żyć dalej? :evil_lol: A ja, jak dojdę do siebie, zakładam TUP, Towarzystwo Udręczonych przez Psy. I tak sobie myślę, że jak kiedyś wszyscy razem TUPniemy nóżką, to ONE w końcu zaczną nas szanować :roll: No dobra, pojechałam... ale może chociaż przestraszą się kapkę?

Posted

Mały, 3-miesięczny offik:

*

*

To cudo to Neli, sunia podrzucona z braciszkiem w Rudzie Milickiej niedaleko Wrocławia. Chłopak ma już dom, a ona ciągle czeka na swój. Jest dobrze wychowana, nauczona czystości, odważna, bawi się i z dziećmi, i z dużymi psami, doskonale znosi jazdę samochodem. Ideał. Może znacie kogoś, kto o takim psim ideale marzy?

Posted

ale kochana :loveu: a ile ras ma w sobie! :) all in one! kto chce taka slicznotke?

zurdo, a moze Ty sie skusisz? hrabinie by sie przydal ktos, kim moglaby troche porzadzic, bo co to za przyjemnosc rzadzic jedna zurdo? a poza tym, zobacz, jak malutka slicznie sie prezentuje na tle tego psa:

zafundujesz Tosi fryzurke na zapalke i bedzie wygladac kubek w kubek tak samo!

Posted

Ten duży pies to Mila, collie ostrzyżony na zapałkę tyle że przez geny ;) To właśnie Mila tymczasowo dzielnie opiekuje się małą:

Hippies, może ty znasz kogoś fajnego w okolicach Wrocławia, kto marzy o tej piękności, tylko jeszcze o tym nie wie?

Posted

[quote name='zurdo']Hippies, może ty znasz kogoś fajnego w okolicach Wrocławia, kto marzy o tej piękności, tylko jeszcze o tym nie wie?

Przykro mi Zurdo ale niestety nie :-(

Ostatnio szukałam tymczasu dla boksia z Kielc i też nic :shake:
qurcze, że też nikt nie chce psów :mad:

Jak zapytałam Floridę - czy kogoś nie zna kto mógłby wziaść psa na tymczas to ... powiedziała ... Tak znam ... Marta z Niemodlina :diabloti: no ale niestety Maks strajkuje ... tylko koty jest jeszcze w stanie zaakceptowac :oops: (oczywiście te co są ... bo wydaje mi się, że nowych, to do domu już nie wpuści :diabloti: - LIMIT się wyczerpał :roll: )

Posted

Trudno się mówi...

Przypominając o Neli
Teatrzyk Ródy Mocher przedstawia
Wahadło Foucaulta,
w którym Wielki Mistrz templariuszy Antoni Pabianicki, przyjmując imię Foucault, wyrusza z wahadełkiem na poszukiwanie tajemnych przejść i korytarzy ukrytych pod masońskim trawnikiem warszawskiego parku

Ałtorka tych idiotyzmów przeprasza wszystkich Autorów, których dzieła uległy tu bądź ulegną w przyszłości nadużyciom semantycznym i interpretacyjnym. Nie wynikają one ze złej woli, a jedynie z faktu kończenia szkół w czasach poprzedzających Epokę Wielkich Edukatorów.

Posted

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha ZURDO!!!!!!!!! hahahahahahahahahahahaha:placz: :lol: :loveu: :megagrin: :laugh2_2: :jumpie: :laugh2_2: :jumpie: :laugh2_2: :jumpie: :laugh2_2: :jumpie: :laugh2_2: :jumpie:

Posted

[quote name='zurdo']Deszczowa, witaj :multi: . A Tobie w ogóle potrzebne jakieś poprawiacze? Ty zdaje się też masz całkiem wesołe życie, ja w każdym razie, jak kiedyś zobaczyłam, jak Mika salta fika, to padłam trupem ze śmiechu.

Zurdo, żeby nie było pokrzywdzonych zwierząt na świecie to moja wesoła gromadka w zupełności by mi wystarczyła do poprawienia samopoczucia :cool1:
Ale myślę, że mimo wszystko życie bez wątku o Tosi, o której tak super piszesz, byłoby jakieś uboższe :rolleyes:

dziękuję za docenienie salt mojej kochanej Mikuni :evil_lol::loveu:

Posted

Neli się przypomina, to cudo wciąż czeka na dom:

[quote name='krooffcia']ZURDO!!!!!!!!! :placz:
Krooffcia, też nad tym ubolewam :evil_lol:

Monia, ja się tylko grzeję w tośkowym blasku :roll:

Deszczowa, wiem, o co chodzi. Choć mam niezłego poprawiacza w domu, „podglądam” parę wątków w tym dziale, żeby się nacieszyć happy endami. A Twój duecik naprawdę jest wspaniały :loveu:

U nas gęsi już obierają kierunek południowy zachód. A my z Tośką pod prąd wybywamy. Na chwilkę krótką lub nieco dłuższą niż krótką, ale i tak niedługą ;)

Posted

Neli się już nie przypomina. Neli ma wspaniały dom, gdzie spędzi całe swe psie, ale nie pieskie, szczęśliwe życie :multi:
Tośka uczy mnie asertywności. Kiedy przyjechałyśmy na działkę, zaprezentowała nam oszałamiającą ilość radosnych, ozdobionych wszystkimi możliwymi przedrostkami pod-, nad-, do-, od-, za-, wy-, na-, w-, super-, mega-skoków, każda łapa w inną stronę biegła, każda w inną skakała i cud prawdziwy, że nie poodpadały i nie rozpierzchły się na cztery strony świata. I wiem, że zamiast dziękować za pierwszy od 3 tygodni wolny weekend, muszę sobie zażyczyć paru wolnych dni :mad:

Posted

A teraz szkółka niedzielna
Teatrzyk Ródy Mocher przedstawia:
Szymon Szymonowic, Sielanki

Muzy, ucieszne Muzy, teraz zaczynajcie,
A ze mną moję piękną pannę wychwalajcie.

Już południe przychodzi, a my jeszcze żniemy...

Czy tego chce urzędnik, że tu pomdlejemy?

Są i ziółka ciemniejsze, a wżdy je zbierają
Piękne panny i w wieńcach przodek im dawają

Tosławo ma najmilsza, twoja nóżka biała,
Słówka jedwabne, łaska, nie wiem, jako trwała?

;)

Posted

No może rzeczywiście :roll: przesadziłam :evil_lol:
W takim razie z innej beczki
Teatrzyk Ródy Mocher przedstawia
Batalion czołgów wg Josefa Skvoreckiego,
w którym towarzyszka Tosława odkrywszy, że w czasie pokoju ćwiczenia są bojowym zadaniem obrony ojczyzny, i przez sen mocny i pomroczny posłyszawszy, że nieprzyjaciel znajduje się w stanie trzech specjalnych pancerno-samobieżnych chemicznych jednostek, wyrusza przeciw...
...pierwszej z nich...

...drugiej...

...tylko, do diaska, gdzie ta trzecia?!

Posted

Dzień dobry Zurdo i dzielna Tosławo (oczywiście)

Bardzo się cieszę, że Neli ma domek, tak mnie to wszystko przybiło, że nie byłam w stanie zalogować się na dogo, niemoc straszna mnie dopadła. Dziś dzięki Twojemu wpisowi o jogurtwowych dropsach wzięłam się w garść, dziękuje Marto.

Przyszłam w odwiedziny i na kolejną odsłonę Teatrzyku Ródy Mocher, a tu dodatkowo taaaka dobra wiadomość.

Pozdrawiam

Posted

Bardzo mi przykro, że ominę następne premiery Teatrzyku Ródy Mocher, ale w końcu ciotka Lucyna tez musi wyjechac odpocząć.
Juz oczyma wyobraźni widzę te cudowne wschody i zachody słońca w mazurskich i nadmorskich rejonach :)
Trzymajcie się wszyscy cieplutko :loveu:

Posted

Lucyja napisał(a):
Juz oczyma wyobraźni widzę te cudowne wschody i zachody słońca w mazurskich i nadmorskich rejonach :)

Ciężko nam, oj ciężko nie zazdrościć. Ale nie wypada, więc życzymy udanego wypoczynku :multi:

Posted

Wybrałam się dziś z Tosią na małe zakupy. Najpierw odwiedziłyśmy psi sklep, potem powędrowałyśmy po kwiatki. Kiedy kupowałam astry, Tosia stała wypięta na cały świat, a pysk miała schowany, z pewnych bardzo istotnych powodów, między moimi nogami. Wtedy podeszła dziewczynka, na oko z 6 lat miała, standardowo z okrzykiem „Lassie, Lassie!”. A Tosia wychynęła zza moich nóg w stronę tej małej – z pełną klawiaturą, z której wystawała kurza łapa i przeciekał strumyk śliny. Dziecko dostało histerii, z krzykiem i rykiem uciekło do mamy, mama już gotowa była lać mnie po pysku, ale dziewczynka zdążyła wychlipieć, że pies zjadł ptaszka, więc pani tylko z obrzydzeniem spojrzała na Tosię i to, co sterczało jej z ust, krzyknęła „o matko”, oczami wyobraźni widząc pewnie w pysku Tosi rękę swojego dziecka, złapała dziewczynkę i oddaliły się czym prędzej od psa-mordercy :diabloti: