magda-lenka Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 zdjęcia są piękne, psiak widać, że niezadowolony z kołnierza. Śliczny jest :) Taki bystry :) Quote
togaa Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Od tamb wiem że kołnierz baardzo mu sie nie podoba. Obija sie o meble i z drogi zmiata abażurem wszystko co ma przed sobą. Zwłaszcza pulchnego Timonka, którego bardzo to oburza...;) Quote
magda-lenka Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 W jakie zabawki zaopatrzyć mam Brysia?:) Czy preferuje Kurczaki- piszczące czy nie piszczące? Czy piłeczki? Togaa, doradzisz? Quote
tamb Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 Napisałam maila, ale napiszę też tutaj: piłeczki (pełne bo pogryzie), gryzaki np. uszy, wszystko co długo się gryzie i jest jadalne, piszczące zabawki też go ucieszą ale jak są z cienkiego materiału, to będą miały króki żywot. Quote
magda-lenka Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Super :) dziękuję za odpowiedź, jutro będę oglądała "piszczałki" i inne :D Po Alfim, nic z takich uciech nie zostało, oddałam razem z lekami do schroniska. . . Quote
tamb Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 Ważna jest też metalowa szczotka, do bardzo gęstej sierści. Ma takie lekko zakrzwione igiełki, w sklepie pewnie doradzą. Quote
wellington Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 [quote name='togaa']Ale miłe zaskoczenie !! Witamy na dogo magda-lenka !:lol: Zdjecia takie sobie,niestety; Togaa, zdjecia sa b. dobre, po raz pierwzy widac Brysia nie tylko en face ! Nie wiedzialam ze on ma taki dlugawy pyszczek, tego przedtem nie bylo widac. Strasznie sie ciesze ze ten cudny misio znalazl TAKI domek :loveu: Quote
magda-lenka Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 tak tak, szczotkę dokładnie taką mam :) Quote
togaa Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Brysio - Misio ; ma taka szpicowatą mordkę. I ciekawskie,sprytne spojrzenie . Na pewno ma w sobie trochę szpica. I ogonek zakręcony tak, że na grzbiecie wygniata "gniazdko". (Nie wiem jak u innych, ale u wilczych jest to wręcz obowiązkowe.) magda-lenka, ty nie pytaj o zabawki tylko co masz w domu pochować na wyższe półki ?;) Quote
tamb Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 (edited) Przed adopcją napiszę troszkę o Brysiu. Wyspacerowany na smyczy, jak opiekun w pełni kontroluje, czy się już załatwił, nie sika w domu. Tak było przez dwa dni w Krakowie. Nie daję głowy, że wpadek nie będzie, ale w ciągu 2 dni w bloku, nie było. U mnie wypuszczam na podwórko, pobiegają i stoją pod drzwiami, żebym wpuściła. Wtedy załatwia się też w mieszkaniu. Jak była ładna pogoda i zabierałam na spacery, zachowywał czystość. Lubi gryźć ubrania, buty, poduszki, kołdry, dywany. Jak wszystko będzie schowane, będzie miał zabawki, gryzaki, powinno być dobrze. Ale jak się nudzi i atrakcyjne dla niego przedmioty są na wierzchu, niszczy. U mnie nie mogę dawać jadalnych gryzaków do długotrwałego gryzienia i zjadania, bo duża Gerda mogłaby zaatakować jak zje swoje, a inny pies nie chce oddać. Jako jeden pies w domu, powinien być grzeczny i skupiony na opiekunie. U mnie jest za dużo zwierząt, a to go rozprasza i pobudza. Jest łagodny, miły, zabawny ale jak większość młodych psów nieposłuszny. Nie odważyłabym się go spuścić ze smyczy na spacerze, mógłby pobiec za innym psem, czy kotem i nie reagować na wołanie. Trzeba będzie poświęcić mu czas i go wszystkiego uczyć, wprowadzić do ludzkiego stada. Nie boi się mycia łap, kąpieli, nie lubi suszarki do włosów. Lubi być szczotkowany, ale jak za długo, niecierpliwi się i wierci. Nie ma oporów, żeby wskoczyć na krzesło i zjeść coś ze stołu. Nie jest hałaśliwy, w mieszkaniu zostaje bez problemu, nie wyje i nie piszczy. Ładnie chodzi na smyczy, nie ma choroby lokomocyjnej, w czasie jazdy jest grzeczny. Jest bardzo energiczny, wszystkiego ciekawy, odważny, bezstresowy, naprawdę kochany. Jest zdrowy, ma dobre wyniki, odrobaczony, zaszczepiony i już wykastrowany. Nie każda karma mu smakuje, jeśli chodzi o suchą karmę, dość wybredny. Ludzkie jedzenie, niekoniecznie zdrowe dla psa, niestety, uwielbia. Co jeszcze napisać? Edited January 6, 2012 by tamb Quote
wellington Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 (edited) [quote name='togaa']Brysio - Misio ; ma taka szpicowatą mordkę. I ciekawskie,sprytne spojrzenie . Na pewno ma w sobie trochę szpica. I ogonek zakręcony tak, że na grzbiecie wygniata "gniazdko". Togaa, czy Tobie aby sie jakies psy nie pomylily... ? Chodzi o tego psa : Mnie Brysio przypomina tego tu: Edited January 6, 2012 by wellington Quote
magda-lenka Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Jasne! zadbamy o to, żeby był wyspacerowany i żeby miał czym się bawić, kupujemy mu dzisiaj zabawki różnego rodzaju :) To, że czasem zdarzy mu się "coś" zrobić w domu- nie szkodzi! To jeszcze szczeniaczek, młody piesek i trzeba być wyrozumiałym- Proszę, nie martwcie się, Alfiego miałam od szczeniaka:) Quote
magda-lenka Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Może mogę dopytać, jaką karmę najbardziej lubi z suchych? Chciałam podawać Royala, będę pytała swojego weterynarza o najlepszą dla takiego psiaka...ale jeśli dostanę info, którą miał podawaną, i jeśli mu smakowała to mogę nadal ją podawać. Quote
KasiaKia Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 magda-lenka, dziękujemy za taką troskę :loveu: Quote
magda-lenka Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Jeśli wybredny to niech ma tą którą lubi... Ja wiem co to znaczy wybredny futrzak, dlatego tak o to dopytuje. :) ;D Quote
togaa Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 [QUOTEie wygniata "gniazdko". Togaa, czy Tobie aby sie jakies psy nie pomylily... ?][/QUOTE] Nie, nie...Jak go tylko zobaczyłam to uderzył mnie szpicowaty kształt kufy. I to misowate futerko jakie miała moja szpicula w wieku 7-9 m-cy i ten ogonek zkręcony jak świnka. I te uszka małe. Klapnięte wprawdzie, ale szpiczaste. I oczka . hm... Ale to żółte na Twoje fotce to baaardzo Brysiowate. Co to za rasa? Quote
wellington Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 togaa napisał(a): Ale to żółte na Twoje fotce to baaardzo Brysiowate. Co to za rasa? Nie wiem czy to w ogole "rasa" :) To jest jakis gotowiec na roznych stronach zwierzecych. Quote
magda-lenka Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Kostka już przygotowana :) Kurczaki jeszcze nie złapane :P Quote
tamb Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 Royal na pewno będzie smakował. Jak trafił do mnie było gotowane, mieliłam mięso przez maszynkę i łączyłam z ryżem ( jak były większe kawałki, wyjadał mięso, ryż zostawiał). Potem była Acana, jadł ma początku chętnie, potem tylko z ręki. Następna karma to Gilpa, tylko z ręki, bardzo niechętnie. Arion (lepsza wersja) dla szczeniaków, chętnie. Royala nie kupowałam, ze względu na kasę. Mięso, wędliny, naleśniki, ser biały ze śmietaną wcinał aż się uszy trzęsły. Ale to niezbyt zdrowe na dłuższą metę. Quote
ihabe Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 magda-lenka napisał(a):Kostka już przygotowana :) Kurczaki jeszcze nie złapane :P :-) :-) :-) :-) :-) Quote
tamb Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 Jutro rano wizyta u weterynarza i wyjazd do nowego domku. Powodzenia Brysiu. Magda-lenka, będziemy wszyscy czekać na relacje. Quote
KasiaKia Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Super, czekamy na relację no i zdjęcia :) powodzenia Brysiu! Quote
magda-lenka Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Nie wiem co mogę napisać... strasznie mi przykro. :( Bryś niestety wrócił z Tamb. :( Quote
Recommended Posts