tamb Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 Oj, chyba pomieszało mi się w głowie przez tego Brysia. Z jednej strony wiem, że mam za mało stabilną finansowo sytuację (delikatnie to ujęłam) w tej chwili, żeby świadomie zostawić sobie 13-tego zwierzaka na stałe. Na dodatek młodego i żywiołowego. Z drugiej strony, Gerda wykręciła numer i przyjęła go do stada, co się nie zdarzyło od 6 lat. Przez przebywanie z Brysiem od 28 listopada, bardzo się polubiliśmy, a nawet więcej. Jest słodki i rozbrajający ale straszny niszczyciel i dalej nie zachowuje czystości. Ja to znoszę, ale czy nowy dom sobie poradzi? Jak nikt nie pisał maili, nie dzwonił, martwiłam się, że chodzące utrapienie zostanie na zawsze. Od wczoraj mailuję z dobrze zapowiadającym się "domkiem", jutro rozmowa telefoniczna i spotkanie (Państwo z Bielska-Białej) a ja w panice. Z jednej strony wiem, że może mieć super dom i warunki lepsze, niż mogę mu zapewnić, z drugiej boję się, żeby komuś nie uciekł itp. Kubeł zimnej wody, przydałby mi się na głowę, żebym myślała rozsądnie. Quote
KasiaKia Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 O proszę, czyli jednak ktoś się zainteresował łobuzem :roll: Zrobisz jak uważasz, osobiście doskonale Cie rozumiem - z każdym dniem wytwarza się tak silna więź, że takie "oddanie" psa, nawet w dobre ręce, to duży ból. Co innego piesek, który mieszka gdzieś w schronisku czy hotelu, a co innego piesek, z którym spędzasz każdą swoją wolną chwilę pod jednym dachem. Przede wszystkim porozmawiaj z tymi ludźmi o problemach wychowawczych Brysia, żeby wiedzieli, że to pies, którego trzeba ciągle uczyć i poświęcać mu dużo czasu. Najważniejsze to mieć pewność, że Bryś nie wróci jak się okaże, że coś zepsuł w domu...:roll: Quote
togaa Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Bryś od kilku godzin w nowym domku (z ogródkiem;)) . Prawie że po sąsiedzku... Na łobuza czekała cała sympatyczna ,5 osobowa Rodzina . Państwo nie zrażeni numerami gada i gotowi podjąć się trudu wyprowadzenia go na prostą. Podejrzewam że sobie z nim poradzą lepiej niż Tamara, która mu wiele 'odpuszczała'. (tamb, nie bij..:razz:). Zobaczymy, czy Bryś wykorzysta swoją szansę czy też po swojemu zacznie odstawiać numery...Jest bystry, powinien szybko wykapować że nie wszystko mu wolno..;) Trzymajcie kciuki za rudzielca. Quote
mama_Alfika Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Super wieści :multi::multi::multi: Quote
AgnieszkaO Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Ale fajnie:) Bardzo się cieszę, a wiadomo na jakiej stronie wypatrzyli chłopaka? Quote
Sylwia88 Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 No i mamy go- fantastycznego młodego łobuziaka, w którym po 5 minutach wszyscy domownicy byli zakochani;) Jak na razie zero szkód i oby tak dalej. Łobuziak z ADHD wygonił się po ogrodzie i spał... 3 minuty, ale ten chaos w domu to bardzo miła odmiana po stracie poprzedniego pieska. Upatrzył sobie siostrę i tatę i chodzi za nimi krok w krok- nawet obiad wspólnie jedli- ryba okazała się być większym rarytasem od kurczaka w misce;) Wypatrzony na stronie radia bielsko...o dalszych postępach będziemy informować:) Quote
mama_Alfika Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Sylwia88 napisał(a):No i mamy go- fantastycznego młodego łobuziaka, w którym po 5 minutach wszyscy domownicy byli zakochani;) Jak na razie zero szkód i oby tak dalej. Łobuziak z ADHD wygonił się po ogrodzie i spał... 3 minuty, ale ten chaos w domu to bardzo miła odmiana po stracie poprzedniego pieska. Upatrzył sobie siostrę i tatę i chodzi za nimi krok w krok- nawet obiad wspólnie jedli- ryba okazała się być większym rarytasem od kurczaka w misce;) Wypatrzony na stronie radia bielsko...o dalszych postępach będziemy informować:) Błyskawiczna regeneracja :evil_lol: Quote
KasiaKia Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Cudownie :) Bardzo się cieszę! Bryś bądź grzeczny ;) Quote
tamb Posted February 18, 2012 Author Posted February 18, 2012 Wróciłam z Krakowa i taka miła niespodzianka. Sylwia88, witaj na dogo. Quote
Foksia i Dżekuś Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Sylwia88 napisał(a):No i mamy go- fantastycznego młodego łobuziaka, w którym po 5 minutach wszyscy domownicy byli zakochani;) Jak na razie zero szkód i oby tak dalej. Łobuziak z ADHD wygonił się po ogrodzie i spał... 3 minuty, ale ten chaos w domu to bardzo miła odmiana po stracie poprzedniego pieska. Upatrzył sobie siostrę i tatę i chodzi za nimi krok w krok- nawet obiad wspólnie jedli- ryba okazała się być większym rarytasem od kurczaka w misce;) Wypatrzony na stronie radia bielsko...o dalszych postępach będziemy informować:) Witamy nowych opiekunów Brysia i dziękujemy za domek dla niego .Tamarce naprawdę z tyloma zwierzakami jest ciężko ,a Brysio nie raz dał jej popalic. Jak sie ma jednego pieska to można mu poświecić więcej czasu. Quote
togaa Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Ciekawe jak dzisiaj Brysio ? Dalej trzyma fason czy już zaczyna włazić na głowę?;) Quote
tamb Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 Dostałam maila, że wszystko jest w porządku. Quote
ihabe Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 [quote name='tamb']Dostałam maila, że wszystko jest w porządku.[/QUOTE] musi byc dobrze!!!! Brysiu daj z siebie wszystko :-) Quote
Sylwia88 Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Bryś świetny pies:)Bardzo szybko się zaaklimatyzował i nie sprawia żadnych problemów. Parę razy załatwił swoje w domu, raz porwał chusteczki, ale jak zwróciło mu się uwagę to przestał. Jest bardzo grzecznym i inteligentnym psem. Jest niezwykłą przytulanką, jak tylko ktoś usiądzie na chwile na łóżku lub fotelu on od razu jest obok i zaczepia- chce by go głaskać. Co prawda ma chyba to "psie ADHD" ale w tym cały jego urok ;) Quote
KasiaKia Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 ADHD :D Super dom sie trafił chłopakowi, serdecznie pozdrawiam :) Quote
ihabe Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='Sylwia88']Bryś świetny pies:)Bardzo szybko się zaaklimatyzował i nie sprawia żadnych problemów. Parę razy załatwił swoje w domu, raz porwał chusteczki, ale jak zwróciło mu się uwagę to przestał. Jest bardzo grzecznym i inteligentnym psem. Jest niezwykłą przytulanką, jak tylko ktoś usiądzie na chwile na łóżku lub fotelu on od razu jest obok i zaczepia- chce by go głaskać. Co prawda ma chyba to "psie ADHD" ale w tym cały jego urok ;)[/QUOTE] każdy pies tak jak człowiek ma swoje + i - , trzeba go kochać i pracować z nim aby - zamieniały sie w plusy! Głęboko wierzę, że Brysio znalazł swoich ludzi i teraz to Oni pokażą mu jak cudownie być psem:-) Quote
togaa Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Plotki mówią że Bryś leje po staremu....! Brzydki pies....:nono: Quote
tamb Posted February 22, 2012 Author Posted February 22, 2012 Zapraszam na bazarek http://www.dogomania.pl/threads/223555-Bryś-wystawił-swój-portret-na-licytację.-Bazarek-trwa-do-29-lutego. Quote
keria Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Rany Suuuuuper!!! :multi::multi::multi::multi: Brysiek ma dom!!! Jak to dobrze, że znalazł swojego człowieka. Fajnie, że ma ogród, będzie mógł troszkę poszaleć! Niekoniecznie będzie takim niszczycielem w nowym domu, czasem troszkę dyscypliny, dużo zabaw i mniej rywalizacji w domowym stadku mogą psiaka bardzo odmienić. W takim razie z tymczasowiczów został tylko Mieszko? Quote
keria Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Które kotki masz do adopcji? Masz gdzieś wątek kotków, np na miau? Quote
tamb Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 Nie mają wątków. Jeden śliczny i mądry do adopcji a drugi też wspaniały, nie wiem, czy do adopcji. Koleżanka miała go jako dt i wyjechała na 3 tygodnie. Jak wróci da mi znać, bo może u niej zostanie. Quote
tamb Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 Zapraszam na bazarek http://www.dogomania.pl/threads/223722-Ceramiczny-bazarek-do-3-marca-na-quot-Zmieńmy-los-quot-. i na wątek http://www.dogomania.pl/threads/223742-Stary-brzydki-piesek-prosi-o-dom.-Bielsko-Biała Quote
wellington Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Jak to rude kudlate cudo sie zachowuje w nowym domu jesli chodzi o siku ? Quote
Recommended Posts