KasiaKia Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 I jak tam sytuacja? Dzwonił ktoś w sprawie Brysia? Quote
togaa Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 O ile wiem, domki albo się wycofały albo były nieodpowiednie... Tamara straszliwie się umordowała tymi krakowskimi peregrynacjami z Brysiem pod pachą i wszystko na próżno.:-( Quote
tamb Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 Bryś prawie nie załatwia się w domu, jest coraz mniej kłopotliwy. Szybko się uczy, im dłużej jest u mnie, tym grzeczniejszego psa dostanie nowy opiekun. Problem jest w tym, że przyzwyczajamy się do siebie. Niestety, piąty pies i to tak młody, nie jest wskazany w mojej obecnej sytuacji, pod żadnym względem. Quote
KasiaKia Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 No to pozostaje wciąż trzymać kciuki, na pewno się wreszcie uda! Quote
tamb Posted December 20, 2011 Author Posted December 20, 2011 Jeśli ktoś chciałby pomóc Brysiowi w sfinansowaniu kastracji, byłoby super. Nr. konta jest w pierwszym poście. Przed kastracją zawsze powinno się zrobić podstawowe badania. Quote
wellington Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Tamb, pozwol prosze na OT: Ze-schroniska-do-Niemiec-po-uspienie http://www.dogomania.pl/threads/219807-Ze-schroniska-do-Niemiec-po-uspienie-Owczarek-Max-z-Hajnowki Quote
tamb Posted December 25, 2011 Author Posted December 25, 2011 Wczoraj Bryś był w Gazecie Wyborczej wKrakowie. Było dużo telefonów; same budy, garaże, kotłownie. Quote
wellington Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 tamb napisał(a):Wczoraj Bryś był w Gazecie Wyborczej wKrakowie. Było dużo telefonów; same budy, garaże, kotłownie. Niech sie pukna w glowe :angryy: Quote
tamb Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 Bryś jest dzisiaj w Gazecie Krakowskiej, dzięki Foksi i Dżekuś. Mało który pies ma taką reklamę. Jest ładny, młody a tak trudno o dobry dom dla niego. Quote
KasiaKia Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Ładny? On jest boski :loveu: Może tym razem się uda... bardzo, ale to bardzo mocno trzymam kciuki! Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 tamb napisał(a):Bryś jest dzisiaj w Gazecie Krakowskiej, dzięki Foksi i Dżekuś. Mało który pies ma taką reklamę. Jest ładny, młody a tak trudno o dobry dom dla niego. Czyli rozumiem ,ze nie było telefonów ale pani Małgosia z gazety obiecała dać go jeszcze do Echa miasta Quote
KasiaKia Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Co tam u Brysia? Jakieś zmiany? Ktoś dzwonił? Przecież to taki śliczny dzieciaczek... Quote
tamb Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 Brysio jutro będzie kastrowany. Zadzwoniła w jego sprawie miła osoba, zobaczymy. Quote
KasiaKia Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 W takim razie bardzo mocno trzymam kciuki zarówno za udany i szybki zabieg jak i cudowny dom! Quote
ihabe Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Trzymam kciuki za dzisiejszy zabieg i za domek:-) Brysiu, tyle serc jest przy Tobie:-) Quote
tamb Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 Bryś czuje się dobrze, kołnierz go bardzo denerwuje. Domek już sprawdzony, bardzo dobry. Quote
magda-lenka Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Witajcie, mam na imię Magda, z mężem zakochaliśmy się w Brysiu. Moje doświadczenie, jeśli chodzi o opiekę nad psami jest blisko 18- letnie... nie dawno pożegnałam swojego 18 letniego przyjaciela.Walczyliśmy dzielnie z Alfim o jego zdrowie ponad rok...rehabilitacja oszczędziła wątrobę i żołądek dzięki Pani Halince(która zna również Lolusia z fundacji Braci mniejszych) uratowała nas, leki p. bólowe do pyszczka trafiały kiedy zmieniała się pogoda i widać było, że piesek gorzej chodził. Kilku weterynarzy, którzy go badali, nie dawali szans "bo stary" a ja walczyłam, spędziliśmy razem cudowny rok, w którym Alfi robił to co lubiał najbardziej-gonił ptaki na dworze:) jednak przed wigilią, coś w nim zgasło...nie było walki ani woli życia, oczy przestały świecić i tylko leżał, płakał i smutniał.... nic nie pomogło tym razem...30 grudnia poddałam się i w ciężkim żalu pochowałam swojego przyjaciela na cmentarzu dla zwierząt w Bytomiu... Żaden pies go nie zastąpi i nie będzie taki jak on.. jednak chciałabym Wam obiecać, że Brysiowi dam najlepszy dom i będę go kochała tak samo bardzo jak Alfiego, ponieważ oboje będą mieli miejsce w moim sercu :) Pozdrawiam Was i życzę zdrowia dla Waszych przyjaciół aby każdy z nich nie został nigdy skręślony przez jakiegoś "weterynarza" który patrzy na psa przez pryzmat wieku ... Magda Quote
magda-lenka Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Pani Tamaro... może mogę liczyć jeszcze na jakieś zdjęcia dodatkowe Brysia :)? :) Alfi też nosił kołnierz... tez przez cały czas próbował się go pozbyć ;) Quote
tamb Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 Witam na wątku, bardzo miła niespodzianka. Zdjęcia zrobię, togaa jakieś robiła dzisiaj w lecznicy. Bryś czuje się dobrze, zjadł, wysikał się na podwórku i patrzy błagalnie, żeby zdjąć mu kołnierz. Niestety, nie mogę. W środę ma mieć zdjęte szwy, mam mu podawać od jutra antybiotyk i środek przeciwbólowy. Jak tylko to będzie możliwe, pójdzie do swojego domu stałego. Teraz to tylko kwestia umówienia się. Po rozmowie telefonicznej, ankiecie przedadopcyjnej i wizycie w przyszłym domku, wiem, że mogę być o niego spokojna. Wielkie podziękowania dla Togaa za błyskawiczną organizację wizyty i pomoc. Quote
magda-lenka Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 W takim razie będziemy w kontakcie! Czekam na sygnały jak czuje się Bryś :) Quote
togaa Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Ale miłe zaskoczenie !! Witamy na dogo magda-lenka !:lol: Zdjecia takie sobie,niestety; Quote
magda-lenka Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 pewnie sobie myśli co źle zrobił, że taki "rondel" mu założyli :) Quote
ihabe Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Cudny Brysiu znalazł wspaniały domek i wspaniałych ludzi:-) Tak bardzo sie cieszę:-) Brysiu kochany, zdrowiej :-) Quote
KasiaKia Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Wspaniałe wieści. Bardzo się cieszymy, że Brysio znalazł tak cudowny dom. U nas adopcje stoją, ale fakt, że Brysio ma swój dom napełnia nadzieją, że na każdego pieska czeka jakiś dobry człowiek. Quote
Recommended Posts