Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 154
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O ile wiem, domki albo się wycofały albo były nieodpowiednie...
Tamara straszliwie się umordowała tymi krakowskimi peregrynacjami z Brysiem pod pachą i wszystko na próżno.:-(

Posted

Bryś prawie nie załatwia się w domu, jest coraz mniej kłopotliwy. Szybko się uczy, im dłużej jest u mnie, tym grzeczniejszego psa dostanie nowy opiekun. Problem jest w tym, że przyzwyczajamy się do siebie. Niestety, piąty pies i to tak młody, nie jest wskazany w mojej obecnej sytuacji, pod żadnym względem.

Posted

Jeśli ktoś chciałby pomóc Brysiowi w sfinansowaniu kastracji, byłoby super. Nr. konta jest w pierwszym poście. Przed kastracją zawsze powinno się zrobić podstawowe badania.

Posted

Bryś jest dzisiaj w Gazecie Krakowskiej, dzięki Foksi i Dżekuś. Mało który pies ma taką reklamę. Jest ładny, młody a tak trudno o dobry dom dla niego.

Posted

tamb napisał(a):
Bryś jest dzisiaj w Gazecie Krakowskiej, dzięki Foksi i Dżekuś. Mało który pies ma taką reklamę. Jest ładny, młody a tak trudno o dobry dom dla niego.

Czyli rozumiem ,ze nie było telefonów ale pani Małgosia z gazety obiecała dać go jeszcze do Echa miasta

Posted

Witajcie,
mam na imię Magda, z mężem zakochaliśmy się w Brysiu. Moje doświadczenie, jeśli chodzi o opiekę nad psami jest blisko 18- letnie... nie dawno pożegnałam swojego 18 letniego przyjaciela.Walczyliśmy dzielnie z Alfim o jego zdrowie ponad rok...rehabilitacja oszczędziła wątrobę i żołądek dzięki Pani Halince(która zna również Lolusia z fundacji Braci mniejszych) uratowała nas, leki p. bólowe do pyszczka trafiały kiedy zmieniała się pogoda i widać było, że piesek gorzej chodził. Kilku weterynarzy, którzy go badali, nie dawali szans "bo stary" a ja walczyłam, spędziliśmy razem cudowny rok, w którym Alfi robił to co lubiał najbardziej-gonił ptaki na dworze:) jednak przed wigilią, coś w nim zgasło...nie było walki ani woli życia, oczy przestały świecić i tylko leżał, płakał i smutniał.... nic nie pomogło tym razem...30 grudnia poddałam się i w ciężkim żalu pochowałam swojego przyjaciela na cmentarzu dla zwierząt w Bytomiu... Żaden pies go nie zastąpi i nie będzie taki jak on.. jednak chciałabym Wam obiecać, że Brysiowi dam najlepszy dom i będę go kochała tak samo bardzo jak Alfiego, ponieważ oboje będą mieli miejsce w moim sercu :)

Pozdrawiam Was i życzę zdrowia dla Waszych przyjaciół aby każdy z nich nie został nigdy skręślony przez jakiegoś "weterynarza" który patrzy na psa przez pryzmat wieku ...

Magda

Posted

Witam na wątku, bardzo miła niespodzianka. Zdjęcia zrobię, togaa jakieś robiła dzisiaj w lecznicy.
Bryś czuje się dobrze, zjadł, wysikał się na podwórku i patrzy błagalnie, żeby zdjąć mu kołnierz. Niestety, nie mogę. W środę ma mieć zdjęte szwy, mam mu podawać od jutra antybiotyk i środek przeciwbólowy. Jak tylko to będzie możliwe, pójdzie do swojego domu stałego. Teraz to tylko kwestia umówienia się. Po rozmowie telefonicznej, ankiecie przedadopcyjnej i wizycie w przyszłym domku, wiem, że mogę być o niego spokojna. Wielkie podziękowania dla Togaa za błyskawiczną organizację wizyty i pomoc.

Posted

Wspaniałe wieści. Bardzo się cieszymy, że Brysio znalazł tak cudowny dom.

U nas adopcje stoją, ale fakt, że Brysio ma swój dom napełnia nadzieją, że na każdego pieska czeka jakiś dobry człowiek.