tamb Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 (edited) Wczoraj ktoś podrzucił mi młodego pieska. Śmierdział gnojem, miał słomę w sierści, prawdopodobnie przywieziony ze wsi. Wykąpałam, odrobaczyłam pratelem i czeka na nowy dom. Izoluję od Gerdy, reszta psów go przyjęła, do kotów łagodny. W domu jest teraz 14-tym zwierzakiem, jest mi ciężko wszystko opanować. Nigdy nie był w domu, sika, boi się schodów. Trzeba go będzie zaszczepić, wykastrować, znaleźć dom. Jeśli ktoś chciałby pomóc, podaję nr. konta: Nr konta dla osób , które chciałyby wesprzeć biedaka: [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Stowarzyszenie humanitarno-ekologiczne Dla Braci Mniejszych[/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][SIZE=3]46 1140 2017 0000 4202 1012 0220[/FONT] [FONT=Times New Roman]tytułem : Pomoc dla psa Brysia[/FONT][/FONT] Wpłaty: KasiaKia - 50zł Edited February 20, 2012 by tamb Quote
togaa Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Maluch jest jeszcze pełen szczenięcej radości. Urodę ma że tak powiem ; osobliwą . Trudno sie do niego nie uśmiechać. Najzabawniejszy ma ogonek, doczepiony jak z innego psa. I niezwykle gęste, puchate futerko.. Nie wiem jak Tamb to wszystko ogarnie.? Pomoc ogromnie potrzebna !!!! Quote
AgaG Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Tamb psiak cudowny niesłychanie..uroczy!. Jutro ściągnę KasiaKia na watek, która jest niezastąpiona w robieniu ogłoszeń. Ja w tym tygodniu ruszam z bazarkiem, którego cel to będzie Smerfi, Balonik i właśnie Bryś. :loveu: Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Ale sliczny piesio ,powinien szybko znalesc domek.ile moze miec latek ? chyba mlody Quote
togaa Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Myslę że nie ma jeszcze roku. To takie psie dziecko... Quote
tamb Posted November 29, 2011 Author Posted November 29, 2011 Czy mógłby ktoś mi pomóc z ogłoszeniami? Na początek chciałabym go ogłosić w Bielsku-Białej. Może znajdzie domek na miejscu. Bryś, to około 8-miesięczny, jasno-rudy piesek, z gęstym, puszystym futerkiem i zabawnym, zakręconym ogonkiem. Wygląda jak z bajki i tuląc go, wraca się do czasów dzieciństwa, kiedy zasypiało się z pluszowym misiem. Jest wyjątkowo łagodny, lubi bawić się z psami, lubi też towarzystwo kotów. Wiecznie uśmiechnięty i radosny, ufa ludziom, mimo, że został porzucony. Czeka na dobry dom, taki już na zawsze. Kontakt w sprawie adopcji: tamaraart@vp.pl oraz nr. tel. 510278239. Quote
Klaudus__ Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Nie mówiłaś,że On taki boski!! :loveu: Quote
tamb Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 Śliczny i miły. Powinien szybko znaleźć dom. Quote
eliza_sk Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 6 x allegro Brysia - 3 na 7 i 3 na 14 dni, na śląskie, małopolskie, opolskie: http://allegro.pl/listing.php/search?string=brysio&category=1528 Quote
togaa Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Toż to mały chochow! Cudny! Z puchatości i owszem, ale łebsko to nie wiem z czego...?:razz:.Za to ogonek yorka. Niewątpliwie jest absolutnie wyjatkowy....;) Quote
tamb Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 Dziękuję za ogłoszenia i zainteresowanie Brysiem. Quote
wellington Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 [quote name='KaL']Toż to mały chochow! Cudny![/QUOTE] Tak, to ewidentnie slaski chow-chow nizinny ! Natychmiast go rozpoznalam i napisalam o tym do togii :p Jest przecudny i taki ...nietuzinkowy :loveu: Quote
AgaG Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 trochę mam kłpotów zdrowotnyh, ale zaglądam do Brysia. Już pisze do KasiaKia ) Quote
tamb Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 Znalazłam chwilę, żeby coś napisać i chyba się pożalę. Bryś jest śliczny, miły, ale nieznośny. Chodzące ADHD, prawie nie śpi, cały czas biega i rozrabia. Załatwia się wszędzie, na psie posłania, na łóżko. Wszystko gryzie, czuję się jak z dzieckiem, które uczy się chodzić i trzeba nieustannie pilnować. Jest tak zająty psoceniem, że nie je wtedy, kiedy inne psy, tylko kilka razy dziennie muszę podstawiać mu pod pyszczek miskę i pilnować, żeby zjadł. W ciągu dnia zjada, to, co powinien, ale jakbym nie pilnowała, to chyba nie miałby czasu na posiłek. Ze spraw pozytywnych jest fakt, że jest pierwszym psem od prawie 6 lat, którego Gerda przyjęła do stada i nie muszę izolować. To ułatwia życie z piątką psów. Przy szukaniu domu, trzeba dobrać mu bardzo cierpliwą i aktywnie spędzającą czas, rodzinę. Dobry byłby dom z ogrodem z innym psem, albo dzieci (w wieku szkolnym), które będą się z nim bawić.W połowie tygodnia można już go zaszczepić. Quote
kaszanka Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 jak na niego patrzę to na myśl mi przychodzi, że chyba ktoś chow chow'ka kupił a wyszło,ze to tylko Bryś :( Uszy do góry - i tak przepiękny jesteś chociaż bez granatowego języka Quote
wellington Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='kaszanka']jak na niego patrzę to na myśl mi przychodzi, że chyba ktoś chow chow'ka kupił a wyszło,ze to tylko Bryś :( Uszy do góry - i tak przepiękny jesteś chociaż bez granatowego języka[/QUOTE] Co znaczy 'tylko Brys' :mad: ? Pewnie ze jest piekny, a kolor jezyka w slaskiej odmianie jest zupelnie nieistotny :eviltong: Tamb, jak z czystoscia malego rudego czała ? I w ogole jak sie zachowuje w domu ? Quote
tamb Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 Chyba nigdy wcześniej nie był w domu. Na początku bał się wejść a teraz wskakuje wszędzie bez oporów, nawet na stół, jest bezstresowy, załatwia się też wszędzie. Nauczy się ale teraz ledwo żyję. Quote
KasiaKia Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Jestem i ja :) Piesek śliczny - ruszam z ogłoszeniami, a póki co przelałam 50 zł. Trzymaj się tamb. http://tablica.pl/oferta/spojrz-na-ten-cudowny-pyszczek-magiczny-piesek-szuka-domu-IDxBFj.html http://www.bezrodowodu.pl/user.php#http://www.bezrodowodu.pl/uploads/images/601-big-2-1323037472.jpeg Quote
tamb Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 Super, dziekuję. Koło środy można go już zaszczepić. Quote
KasiaKia Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 OK, zrobiłam jeszcze kilka, ale full pakiecik będzie gotowy wkrótce, bo złożyłam zamówienie :) Piesek jest niesamowicie pocieszny, na pewno szybko znajdzie dom, mocno trzymam kciuki! Quote
tamb Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 Przyszło 50zł od KasiaKia, dziękuję. Bryś jest trochę grzeczniejszy, rano nie było nasikane, nic nie zniszczył. Quote
Recommended Posts