Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Wczoraj ktoś podrzucił mi młodego pieska. Śmierdział gnojem, miał słomę w sierści, prawdopodobnie przywieziony ze wsi. Wykąpałam, odrobaczyłam pratelem i czeka na nowy dom. Izoluję od Gerdy, reszta psów go przyjęła, do kotów łagodny. W domu jest teraz 14-tym zwierzakiem, jest mi ciężko wszystko opanować. Nigdy nie był w domu, sika, boi się schodów. Trzeba go będzie zaszczepić, wykastrować, znaleźć dom. Jeśli ktoś chciałby pomóc, podaję nr. konta:
Nr konta dla osób , które chciałyby wesprzeć biedaka:

[FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Stowarzyszenie humanitarno-ekologiczne Dla Braci Mniejszych[/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][SIZE=3]46 1140 2017 0000 4202 1012 0220[/FONT]
[FONT=Times New Roman]tytułem : Pomoc dla psa Brysia[/FONT][/FONT]

Wpłaty:
KasiaKia - 50zł

Edited by tamb
  • Replies 154
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maluch jest jeszcze pełen szczenięcej radości.
Urodę ma że tak powiem ; osobliwą . Trudno sie do niego nie uśmiechać.
Najzabawniejszy ma ogonek, doczepiony jak z innego psa. I niezwykle gęste, puchate futerko..

Nie wiem jak Tamb to wszystko ogarnie.? Pomoc ogromnie potrzebna !!!!

Posted

Tamb psiak cudowny niesłychanie..uroczy!. Jutro ściągnę KasiaKia na watek, która jest niezastąpiona w robieniu ogłoszeń. Ja w tym tygodniu ruszam z bazarkiem, którego cel to będzie Smerfi, Balonik i właśnie Bryś. :loveu:

Posted

Czy mógłby ktoś mi pomóc z ogłoszeniami? Na początek chciałabym go ogłosić w Bielsku-Białej. Może znajdzie domek na miejscu.

Bryś, to około 8-miesięczny, jasno-rudy piesek, z gęstym, puszystym futerkiem i zabawnym, zakręconym ogonkiem. Wygląda jak z bajki i tuląc go, wraca się do czasów dzieciństwa, kiedy zasypiało się z pluszowym misiem. Jest wyjątkowo łagodny, lubi bawić się z psami, lubi też towarzystwo kotów. Wiecznie uśmiechnięty i radosny, ufa ludziom, mimo, że został porzucony. Czeka na dobry dom, taki już na zawsze. Kontakt w sprawie adopcji: tamaraart@vp.pl oraz nr. tel. 510278239.

Posted

Toż to mały chochow! Cudny!

Z puchatości i owszem, ale łebsko to nie wiem z czego...?:razz:.Za to ogonek yorka.
Niewątpliwie jest absolutnie wyjatkowy....;)

Posted

[quote name='KaL']Toż to mały chochow! Cudny![/QUOTE]

Tak, to ewidentnie slaski chow-chow nizinny !
Natychmiast go rozpoznalam i napisalam o tym do togii :p
Jest przecudny i taki ...nietuzinkowy :loveu:

Posted

trochę mam kłpotów zdrowotnyh, ale zaglądam do Brysia. Już pisze do KasiaKia )

Posted

Znalazłam chwilę, żeby coś napisać i chyba się pożalę. Bryś jest śliczny, miły, ale nieznośny. Chodzące ADHD, prawie nie śpi, cały czas biega i rozrabia. Załatwia się wszędzie, na psie posłania, na łóżko. Wszystko gryzie, czuję się jak z dzieckiem, które uczy się chodzić i trzeba nieustannie pilnować. Jest tak zająty psoceniem, że nie je wtedy, kiedy inne psy, tylko kilka razy dziennie muszę podstawiać mu pod pyszczek miskę i pilnować, żeby zjadł. W ciągu dnia zjada, to, co powinien, ale jakbym nie pilnowała, to chyba nie miałby czasu na posiłek. Ze spraw pozytywnych jest fakt, że jest pierwszym psem od prawie 6 lat, którego Gerda przyjęła do stada i nie muszę izolować. To ułatwia życie z piątką psów. Przy szukaniu domu, trzeba dobrać mu bardzo cierpliwą i aktywnie spędzającą czas, rodzinę. Dobry byłby dom z ogrodem z innym psem, albo dzieci (w wieku szkolnym), które będą się z nim bawić.W połowie tygodnia można już go zaszczepić.

Posted

jak na niego patrzę to na myśl mi przychodzi, że chyba ktoś chow chow'ka kupił a wyszło,ze to tylko Bryś :(

Uszy do góry - i tak przepiękny jesteś chociaż bez granatowego języka

Posted

[quote name='kaszanka']jak na niego patrzę to na myśl mi przychodzi, że chyba ktoś chow chow'ka kupił a wyszło,ze to tylko Bryś :(

Uszy do góry - i tak przepiękny jesteś chociaż bez granatowego języka[/QUOTE]

Co znaczy 'tylko Brys' :mad: ?
Pewnie ze jest piekny, a kolor jezyka w slaskiej odmianie jest zupelnie nieistotny :eviltong:

Tamb, jak z czystoscia malego rudego czała ?
I w ogole jak sie zachowuje w domu ?

Posted

Chyba nigdy wcześniej nie był w domu. Na początku bał się wejść a teraz wskakuje wszędzie bez oporów, nawet na stół, jest bezstresowy, załatwia się też wszędzie. Nauczy się ale teraz ledwo żyję.

Posted

OK, zrobiłam jeszcze kilka, ale full pakiecik będzie gotowy wkrótce, bo złożyłam zamówienie :) Piesek jest niesamowicie pocieszny, na pewno szybko znajdzie dom, mocno trzymam kciuki!