Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 259
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam dla niego potencjalny dom z ogrodem w Boguchwale i fajnymi dziewczynami w wieku szkolnym. Znajoma jest chętna ale jeszcze nie wiem dokładnie co i jak. Muszę się podpytać. Zostawiałem u nich mojego psa jak wyjeżdzaliśmy i opieka była super. Agula - jak coś to dam nr tel do Ciebie to przemaglujesz :-)

Posted

rozio napisał(a):
Mam dla niego potencjalny dom z ogrodem w Boguchwale i fajnymi dziewczynami w wieku szkolnym. Znajoma jest chętna ale jeszcze nie wiem dokładnie co i jak. Muszę się podpytać. Zostawiałem u nich mojego psa jak wyjeżdzaliśmy i opieka była super. Agula - jak coś to dam nr tel do Ciebie to przemaglujesz :-)

och byłoby super, mam tylko nadzieję że mieszkanie w budzie nie wchodzi w grę....

Posted

rozio napisał(a):
Agula - jak coś to dam nr tel do Ciebie to przemaglujesz :-)

Najlepiej daj numer na Becię, ona tak umie maglować że hej, mysz się nie przeciśnie, ja mogę podejść i sprawdzić bo to na miejscu!!!! :)
Nawet jak jestem chora, to się zwlokę i pójdę, tylko dajcie sygnał :)

Posted

Agula99 napisał(a):
Najlepiej daj numer na Becię, ona tak umie maglować że hej, mysz się nie przeciśnie, ja mogę podejść i sprawdzić bo to na miejscu!!!! :)
Nawet jak jestem chora, to się zwlokę i pójdę, tylko dajcie sygnał :)

Co TY piszesz Agula... Becia, taka miła osoba i maglowanie... ;)

Zdrowiej szybciutko, Pako na pewno za Tobą tęskni :)

Posted

Roszpunka napisał(a):
Co TY piszesz Agula... Becia, taka miła osoba i maglowanie... ;)

Zdrowiej szybciutko, Pako na pewno za Tobą tęskni :)

Becia bardzo lubi maglowanie, nawet ma osobisty magiel w piwniczce, tylko ciiiiiiiiiiiiiiii bo jej TZ nic o tym nie wie ;)

Posted

Nie wiem właśnie jak z budą i muszę się dowiedzieć, na razie żona tylko wstępnie rozmawiała. Pewnie na mrozy do domu do przedsionka, a tak to buda, albo garaż ale bez łańcucha. Ale miałby tam dobrze bo dziewczyny są temperamentne, a Koksik praktycznie jest nie do zajechania na spacerach. Mój to ze 20 razy na dzień miał spacer jak go tam zostawialiśmy :-)
P.S. - czy buda bez łańcucha odpada?

Posted

Do domu, do przedsionka??? A tak buda???? O nieee, ja jestem przeciw!!! Koksik ma mieć ful wypas, jak wszystkie nasze psiaki!!!! Budom, łańcuchom i przedsionkom mówię NIE!!!!!

Posted

rozio napisał(a):
Nie wiem właśnie jak z budą i muszę się dowiedzieć, na razie żona tylko wstępnie rozmawiała. Pewnie na mrozy do domu do przedsionka, a tak to buda, albo garaż ale bez łańcucha. Ale miałby tam dobrze bo dziewczyny są temperamentne, a Koksik praktycznie jest nie do zajechania na spacerach. Mój to ze 20 razy na dzień miał spacer jak go tam zostawialiśmy :-)
P.S. - czy buda bez łańcucha odpada?

a jak ty im oddawałeś psa na czas wyjazdów to tez trzymali go w budzie ?

Posted

Becia66 napisał(a):
a jak ty im oddawałeś psa na czas wyjazdów to tez trzymali go w budzie ?

Beciu, rozio ma wielgachnego psa, chyba większego od naszego Budrysa, więc może mu buda nie przeszkadzała, a nasz Koksik to kruszynka!!! Jak ma siedzieć w przedsionku, to niech siedzi u nas!!
Po raz wtóry mówię NIE< NIE< NIE!!!

Posted

majuska napisał(a):
U nas to do budy dopiero ze dwa psy poszły chyba, ale to były wyjątkowo budolubne psy, reszta to na kanapy i salony idzie :)

Dokładnie, nawet nasze owczarki mieszkają w domach, a to niby takie psy do budy! Budę można mieć na lato, na chwilę, a tak pies ma być przy człowieku a nie zostawiony sam sobie!

Posted

Mojego jak zostawiałem u tej znajomej to w lecie w otwartym garażu miał legowisko zrobione i luzem sobie chodził gdzie chciał. Dziewczyny go wyprowadzały non stop. U moich rodziców były dwa psy i oba miały budę w której w lecie praktycznie nie spały tylko na legowisku na tarasie przy wejściu, a drzwi do domu były prawie zawsze otwarte. Na zimę zawsze były brane do wiatrołapu otwartego na przedpokój i krzywda im się żadna nie działa. Miały non stop kontakt z człowiekiem i 2-3 razy dziennie wyprowadzenie i spacerek. Co do Koksika to miałem go dzisiaj ze 40 minut w domu po godzinnym spacerze z moim psem. ADHD to mało powiedziane. Non stop coś gryzł i rozrabiał - nie spoczął ani minutę. Ząbki ma ostre i nie ma wyczucia w gryzieniu w zabawie za grosz. Pięknie za to aportuje, przynosi i oddaje i mógłby to robić non stop. Ma wręcz niespożyte zasoby energii i nie da się go uspokoić ani na chwilę. Nie wiem czy w domu nie będzie się "męczył" - to piesio stworzony do pracy, na polowania itp. a nie na salony, ale to oczywiście Wasza decyzja :-) Spróbujcie tylko najpierw choćby zmęczyć tego psa, żeby na minutę sobie usiadł - a to dopiero szczeniak ! Dla niego to dom i to najlepiej z drugim młodym psem do zabawy.

Posted

rozio napisał(a):
Mojego jak zostawiałem u tej znajomej to w lecie w otwartym garażu miał legowisko zrobione i luzem sobie chodził gdzie chciał. Dziewczyny go wyprowadzały non stop. U moich rodziców były dwa psy i oba miały budę w której w lecie praktycznie nie spały tylko na legowisku na tarasie przy wejściu, a drzwi do domu były prawie zawsze otwarte. Na zimę zawsze były brane do wiatrołapu otwartego na przedpokój i krzywda im się żadna nie działa. Miały non stop kontakt z człowiekiem i 2-3 razy dziennie spacerek. Co do Koksika to miałem go dzisiaj ze 40 minut w domu po godzinnym spacerze z moim psem. ADHD to mało powiedziane. Non stop coś gryzł i rozrabiał - nie spoczął ani minutę. Ząbki ma ostre i nie ma wyczucia w gryzieniu w zabawie za grosz. Pięknie za to aportuje, przynosi i oddaje i mógłby to robić non stop. Ma wręcz niespożyte zasoby energii i nie da się go uspokoić ani na chwilę. Nie wiem czy w domu nie będzie się "męczył" - to piesio stworzony do pracy, na polowania itp. a nie na salony, ale to oczywiście Wasza decyzja :-)

Bla bla bla, w końcu to normalne zachowanie szczeniaka, ma ADHD, gryzie, ząbki ostre i nie ma wyczucia za grosz! A czy będzie się męczył w domu??? Nie sądze! :P

Posted

Agula99 napisał(a):
Bla bla bla, w końcu to normalne zachowanie szczeniaka, ma ADHD, gryzie, ząbki ostre i nie ma wyczucia za grosz! A czy będzie się męczył w domu??? Nie sądze! :P

Agula chora ale cały czas czujna ;)

Posted

Absolutnie nie namawiam i się nie wtrącam w te sprawy, ale nie byłbym taki pewien czy będzie szczęśliwszy zostawiany sam w domu jak właściciele pójdą do pracy na kilka godzin i co zastaną w tym domu po powrocie. A ząbki ma ostre i wyczucia za grosz - jak się z psami tylko bawi to chyba nie dziwne ?

Posted

rozio napisał(a):
Absolutnie nie namawiam i się nie wtrącam w te sprawy, ale nie byłbym taki pewien czy będzie szczęśliwszy zostawiany sam w domu jak właściciele pójdą do pracy na kilka godzin i co zastaną w tym domu po powrocie.

Nie o tym mowa, ja nie mówię że pies ma być cały czas w domu, w szczególności jak ktoś ma ogród i może go tam zostawić, ale nie chcemy osób które wezmą psa, potem on sterczy na polu, a nikt się nim nie interesuje, owszem krzywda też mu się nie dzieje, ale czy to jest szczyt szczęścia??? mam takich samych sąsiadów, pies jest na polu, a poza tym nikt się za bardzo nim nie interesuje, a on tak lgnie do głaskania itp i to jest wg CIebie szczyt szczęścia, bo ma dom????

Posted

barb napisał(a):
Ło matko ! Agula ! Nie naskakuj tak na rozia bo go jeszcze wystraszysz i kto będzie spacerował z piesami ?

Przecież nie naskakuje, tylko się pytam.

Posted

Agula99 napisał(a):
Przecież nie naskakuje, tylko się pytam.

Ale Ty te posty stukasz. :crazyeye: Nie mogę za tobą nadążyć.:crazyeye:
Jak na chorego to bardzo energiczna jesteś.:cool3::evil_lol: