Moriaaa Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Naznaczona przez los sunia, której w schronisku nadano imię Sara została oddana przez bezdomnego. Życie nie było dla niej łaskawe, widoczny popłoch w oczach, wyeksploatowane do granic możliwości ciało świadczy o tym, ze sunia musiała przechodzić gehennę. Wychudzona, ze skórą pokrytą ranami, wyciągniętymi sutkami rodziła tyle szczeniąt ile mogła. Co z jej dziećmi się działo nie wiadomo, może były oddawane za kromkę chleba, a może za butelkę wódki. Dopóki zarabiała na siebie mogła zyć na wolnosci. Zachorowała. Przestała byc potrzebna i została oddana. Rozpoczęlismy jej leczenie. Widac jaką ulgę sprawiło jej podanie lekarstw, jak jest wdzięczna za czułe gesty. Sara jest młoda, łagodna i delikatna. Gdy odzyska blask będzie piekną, urokliwą psiną. Może i dla Sary jest gdzieś ciepła przystań na jaką niewątpliwie czeka. Quote
hanka456 Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 O dom dla Sary proszę. Widziałam czlowieka, ktory ja przyprowadził. Jego twarz była koloru fioletowego od wypitego denaturatu. Co ta psina przeżywała to tylko ona wie. Od urodzenia naznaczona. Mozę to bylo dziecko jego poprzedniego psa. Tyle przeszła ateraz schron. Quote
mulinka Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 śliczna i taka biedna ... może spróbujcie ją ogłosic tutaj: http://www.naszemiasto.pl/pies/ Quote
hanka456 Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Sara, może nie jest w tej chwili najpiekniejsza, ale ona tak bardzo czeka na odmianę losu. Quote
Vella Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 hanka456 napisał(a):Sara, może nie jest w tej chwili najpiekniejsza, ale ona tak bardzo czeka na odmianę losu. Ależ co Ty opowiadasz? Przecież od razu widać, że to BARDZO PIĘKNY PIES! Ta sylwetka, jak wysoko trzyma głowę, z jaką gracją podaje łapę... jak dłoń do pocałowania :lol: No dobrze, ja wiem, ze o gustach się nie dyskutuje, że są tacy, dla których to niskopodłogowe kadłubki są ideałem psiej urody, ale nadziwić się nie mogę gdy ktoś o tak pięknym psie mówi, że nie jest ładny... Jest zabiedzona, ale jest Piękna. No dobrze, zgodzę się, że Najpiękniejsza będzie dopiero po podleczeniu ;) Quote
asiamm Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Ależ oczywiście że jest ładniutka. Ale najlepiej mi do niej pasuje określenie dostojna. Quote
Therion Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Piekna jest, ma w sobie to coś, to spojrzenie.Gdzie ona jest oglaszana ? Quote
Niewiasta_21 Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Sara mimo wszystkiego co przeszła wciaz jest wesoła i lubi sie przytulac. Potrafi wciaz zawierzyc człowiekowi. Temu kto ją weżmie napewno odda całe swoje psie serce. Quote
hanka456 Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Dostojna i piękna Sara szuka domu. Sara wierzy i ufa, że domek na nia czeka. Domku dla Sary gdzie jesteś? Quote
zasadzkas Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Piękna jest i ma w oczach to coś... i tak dobrze, że ją przyprowadził, naprawdę. Quote
Moriaaa Posted January 9, 2007 Author Posted January 9, 2007 Sarunia wskakuj na górę laleczko:) Quote
agusiazet Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Sara ma w sobie to coś, co czyni psa pięknym - mądry wyraz oczu!!! Quote
Niewiasta_21 Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Sara jest bardzo wesołą i radosną sunią. Gdy tylko wychodzi na spacerek to od razu chciałaby sie bawic i biegac. Niestety,musi jeszcze troche poczekac na domek...:-( Ale stan jej skóry już sie polepsza :-) Quote
Kar0la Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 śliczna sunia. Ona jest trochę podobna do Chudzinki. Ta sama gracja, długie łapy, mądrość. Taki ładne, mądre sunie i obie bez domu. Może ktoś je adoptuje razem? Wiem marzenie... Quote
hanka456 Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 Staramy się zrobić dla suni wszystko co w obecnych warunkach jest mozliwe. Ale to jednoczenie nie to czego oczekiwałaby Sara. Dla SAry najważniejszy jest jej czlowiek. Sara czeka na swojego człowieka. Quote
Recommended Posts