kizimizi Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 ciekawe jak sie ma w nowym domu. Pewnie neidlugo dostaniemy relacje pelna z Julkowych Swiat :) Quote
Satrina Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Ja tez ciekawa jestem co tam u niego.I żadnego telefonu w sprawie Julka???? Mam nadzieje, że po swiętach się to zmieni Quote
Satrina Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Wpadam do Julka, ciekawe jak mu święta minęły u Ani? Quote
Satrina Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Julek ma rewelacyjne allegro z pięknym wierszykiem-z bazarku od Nikarguii: http://allegro.pl/show_item.php?item=2022711449 Quote
kora78 Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 swietny wierszyk i ladne allegro :) to czekam pod telefonem!!! Quote
NikaEla Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 jacenty napisał(a):z kotami niestety narazie nie spotkalismy sie, bo tutaj chyba kazdy trzyma swoje w domu:) ale u mnie na wiosce pełno ich lata, wiec zobaczymy jak on bedzie sie w stosunku do nich zachowywał. Natomiast jest problem, i bardzo Was proszę o radę. Wczoraj pierwszy raz zdarzyło się, że Julian zaatakował mnie. Sytuacja się powtórzyła, koleżanka chciała go przesunąć na łóżku, on na nią warknął, ja akurat stałam obok więc pokazałam mu ręką i kazałam zejść z tego łóżka, na co on zeskoczył owszem, ale z rozpędem na mnie i zębami na wierzchu. Był naprawdę agresywny przy tym, i gdybym się nie odsunęła, to by mnie zaatakował. Ostatecznie efekt był taki, że całą noc spędził w przedpokoju i kuchni, a dzisiaj nie ma wstępu na łóżko(żadne). Czuje się przy tym pokrzywdzony strasznie. Właśnie przed chwilą władował się bezczelnie na moje łóżko, został wyrzucony, władował się do koleżanki i przy nakazie zejścia znowu się szczerzył, z tym że w o wiele mniejszym stopniu, i w końcu zszedł. Teraz leży obrażony na podłodze. Co dziwne, sytuacja powtarza się zawsze z tym samym łóżkiem koleżanki, z reszty schodzi bez burczenia;) Bardzo proszę o radę, może znacie jakiegoś trenera lub behawiorystę lub same jesteście, my po prostu nie wiemy jak mamy się zachować w takiej sytuacji. Wygląda to naprawdę nieciekawie, i napewno nie może tak być. Trafiłam dziś na watek robiąc ogłoszenie dla Julka. Dałyście radę? Moja po prawie roku u nas rzuciła się na syna, szkoleniowiec nam pomógł. Jeśli trzeba mogę podesłać namiary (na Sępolno jeździliśmy) Quote
Klauzunka Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Julek ma rewelacyjne allegro z pięknym wierszykiem-z bazarku od Nikarguii: http://allegro.pl/show_item.php?item=2022711449 Eluś cudowne allegro, dziękujemy :) Quote
Satrina Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Jeśli chodzi o zachowanie julkowe, to nie wiemy jak teraz jst, bo Julek pojechał na święta i nie mamy świeżych informacji.Dziewczyny zabroniły mu spać na łózku i chyba jest spokój.Jak będziemy potrzebować pomocy to się z pewnością odezwiemy-zwłaszcza,że Julek jest właśnie na Sępolnie:-)Puściłam jeszcze raz Julka na Tablicę z nowymi fotkami, a niech sobie będzie, a ponieważ to moje pierwsze ogłoszenie to jeszcze wyróżnione http://tablica.pl/oferta/pokochaj-julka-IDAWSF.html Quote
kora78 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 ale czemu nr tel jest wyiksowany? tylko poprzez wiadomosc przez ich portal mozna sie skontaktowac. nie podoba mi sie to, pewnie maja jakies profity od klikniec w ich strone, czy cos. Quote
Satrina Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 kora78 napisał(a):ale czemu nr tel jest wyiksowany? tylko poprzez wiadomosc przez ich portal mozna sie skontaktowac. nie podoba mi sie to, pewnie maja jakies profity od klikniec w ich strone, czy cos. numer jest trzeba tylko kliknąć pokaż-nie wiem czemu tak mają Quote
kora78 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 ah, no to dobrze. bo ani numeru nie mozna w tekscie pisac, a wpisany w odp rubryke jest niby niewidoczny. dziwnie jakos. ale skoro jest to dobrze. a jak robilas wyroznione? jak placilas i ile? i teraz to jest na 1 str zawsze, czy jak? Quote
Satrina Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 kora78 napisał(a):ah, no to dobrze. bo ani numeru nie mozna w tekscie pisac, a wpisany w odp rubryke jest niby niewidoczny. dziwnie jakos. ale skoro jest to dobrze. a jak robilas wyroznione? jak placilas i ile? i teraz to jest na 1 str zawsze, czy jak? Wyświetlil mi si komunikat, że ponieważ pierwszy raz z mojego maila idzie ogłoszenie to tekst wyróżniony za darmo.MOżeby czasami założyć konto mailowe nowe i puścić jakieś ogłoszenie-będzie wyróżnione za darmochę. Quote
Satrina Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 kora78 napisał(a):a na ile? bylo napisane? na jaki czas zabij mnie nie pamiętam:-P Quote
kora78 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 heh. tak tylko pytam, bo rzeczywiscie dobry pomysl, by z obcych maili oglaszac. ale jak na 1 dzien to sie nie oplaca. zalozenie maila tez chwile trwa. Quote
jacenty Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 hej moje drogie, nie miałam dostepu do netu, jutro wszystko wam opowiem:) julian przeszczesliwy,ma duzo łąki do biegania:) pozdrawiamy:) Quote
kora78 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 witamy i tez pozdrawiamy! a biega luzem? nie ucieka? Quote
Satrina Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 jacenty napisał(a):hej moje drogie, nie miałam dostepu do netu, jutro wszystko wam opowiem:) julian przeszczesliwy,ma duzo łąki do biegania:) pozdrawiamy:) Czekamy na dobre wieści o Julku, bo doszły mnie słuchy. że......:-) Quote
kora78 Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 tak, tak, poczekajmy na jacenty, zeby oglosila radosna nowine moze :) my sie juz cieszymy :) Quote
jacenty Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 A więc Juluś zostanie ze mną:) moja rodzinka go kupiła, i powiedzieli że zgadzają się żeby został z nami, ale mam podpisać oświadczenie że innego pieska w tym czasie nie przywiozę ze sobą:) Julek ma się świetnie, co do atakowania jest dużo lepiej od kiedy nie może sobie na łóżka wskakiwać, czasem zdarza mu się warknąć jak np coś do jedzenia ukradnie i chce sie mu to zabrać. Chodzimy sobie na spacerki, mamusia gotuje mu jedzonko, wszyscy miziają. My mamy już psa, który jest bardzo stary i ma już swego rodzaju demencję starczą chyba, dopiero po kilku dniach zorientował się że jest Julek, Julian schodzi mu z drogi i ustępuje więc nie ma większego problemu z nimi:) a dla mojej rodzinki to taka odmiana taki młody pies, bo nasz Gufi już nie biega, człapie sobie tylko na siusiu przed domem, już wszyscy zapomnieli jak to jest pobiegać z psem po łące:) Quote
NikaEla Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 to wspaniałe poświąteczne wieści :) to chyba nie ma co odnawiać allegro po 10 dniach... Quote
Satrina Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Nikaragua napisał(a):to wspaniałe poświąteczne wieści :) to chyba nie ma co odnawiać allegro po 10 dniach... Strasznie się cieszę, bo Juluś jest moim ulubieńcem:-) Quote
NikaEla Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Satrino, to jeśli ktoś zadzwoni do Ciebie z ogłoszenia to miej przygotowanego innego psiaka zamiast Julka:) Quote
Recommended Posts