Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 175
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jacenty napisał(a):
z kotami niestety narazie nie spotkalismy sie, bo tutaj chyba kazdy trzyma swoje w domu:)
ale u mnie na wiosce pełno ich lata, wiec zobaczymy jak on bedzie sie w stosunku do nich zachowywał.

Natomiast jest problem, i bardzo Was proszę o radę.
Wczoraj pierwszy raz zdarzyło się, że Julian zaatakował mnie. Sytuacja się powtórzyła, koleżanka chciała go przesunąć na łóżku, on na nią warknął, ja akurat stałam obok więc pokazałam mu ręką i kazałam zejść z tego łóżka, na co on zeskoczył owszem, ale z rozpędem na mnie i zębami na wierzchu. Był naprawdę agresywny przy tym, i gdybym się nie odsunęła, to by mnie zaatakował. Ostatecznie efekt był taki, że całą noc spędził w przedpokoju i kuchni, a dzisiaj nie ma wstępu na łóżko(żadne). Czuje się przy tym pokrzywdzony strasznie. Właśnie przed chwilą władował się bezczelnie na moje łóżko, został wyrzucony, władował się do koleżanki i przy nakazie zejścia znowu się szczerzył, z tym że w o wiele mniejszym stopniu, i w końcu zszedł. Teraz leży obrażony na podłodze.
Co dziwne, sytuacja powtarza się zawsze z tym samym łóżkiem koleżanki, z reszty schodzi bez burczenia;)
Bardzo proszę o radę, może znacie jakiegoś trenera lub behawiorystę lub same jesteście, my po prostu nie wiemy jak mamy się zachować w takiej sytuacji. Wygląda to naprawdę nieciekawie, i napewno nie może tak być.

Trafiłam dziś na watek robiąc ogłoszenie dla Julka.
Dałyście radę? Moja po prawie roku u nas rzuciła się na syna, szkoleniowiec nam pomógł. Jeśli trzeba mogę podesłać namiary (na Sępolno jeździliśmy)

Posted

Jeśli chodzi o zachowanie julkowe, to nie wiemy jak teraz jst, bo Julek pojechał na święta i nie mamy świeżych informacji.Dziewczyny zabroniły mu spać na łózku i chyba jest spokój.Jak będziemy potrzebować pomocy to się z pewnością odezwiemy-zwłaszcza,że Julek jest właśnie na Sępolnie:-)Puściłam jeszcze raz Julka na Tablicę z nowymi fotkami, a niech sobie będzie, a ponieważ to moje pierwsze ogłoszenie to jeszcze wyróżnione
http://tablica.pl/oferta/pokochaj-julka-IDAWSF.html

Posted

ale czemu nr tel jest wyiksowany? tylko poprzez wiadomosc przez ich portal mozna sie skontaktowac. nie podoba mi sie to, pewnie maja jakies profity od klikniec w ich strone, czy cos.

Posted

kora78 napisał(a):
ale czemu nr tel jest wyiksowany? tylko poprzez wiadomosc przez ich portal mozna sie skontaktowac. nie podoba mi sie to, pewnie maja jakies profity od klikniec w ich strone, czy cos.

numer jest trzeba tylko kliknąć pokaż-nie wiem czemu tak mają

Posted

ah, no to dobrze. bo ani numeru nie mozna w tekscie pisac, a wpisany w odp rubryke jest niby niewidoczny. dziwnie jakos.
ale skoro jest to dobrze.

a jak robilas wyroznione? jak placilas i ile? i teraz to jest na 1 str zawsze, czy jak?

Posted

kora78 napisał(a):
ah, no to dobrze. bo ani numeru nie mozna w tekscie pisac, a wpisany w odp rubryke jest niby niewidoczny. dziwnie jakos.
ale skoro jest to dobrze.

a jak robilas wyroznione? jak placilas i ile? i teraz to jest na 1 str zawsze, czy jak?

Wyświetlil mi si komunikat, że ponieważ pierwszy raz z mojego maila idzie ogłoszenie to tekst wyróżniony za darmo.MOżeby czasami założyć konto mailowe nowe i puścić jakieś ogłoszenie-będzie wyróżnione za darmochę.

Posted

jacenty napisał(a):
hej moje drogie,
nie miałam dostepu do netu, jutro wszystko wam opowiem:)
julian przeszczesliwy,ma duzo łąki do biegania:)
pozdrawiamy:)

Czekamy na dobre wieści o Julku, bo doszły mnie słuchy. że......:-)

Posted

A więc Juluś zostanie ze mną:)
moja rodzinka go kupiła, i powiedzieli że zgadzają się żeby został z nami, ale mam podpisać oświadczenie że innego pieska w tym czasie nie przywiozę ze sobą:)
Julek ma się świetnie, co do atakowania jest dużo lepiej od kiedy nie może sobie na łóżka wskakiwać, czasem zdarza mu się warknąć jak np coś do jedzenia ukradnie i chce sie mu to zabrać. Chodzimy sobie na spacerki, mamusia gotuje mu jedzonko, wszyscy miziają. My mamy już psa, który jest bardzo stary i ma już swego rodzaju demencję starczą chyba, dopiero po kilku dniach zorientował się że jest Julek, Julian schodzi mu z drogi i ustępuje więc nie ma większego problemu z nimi:) a dla mojej rodzinki to taka odmiana taki młody pies, bo nasz Gufi już nie biega, człapie sobie tylko na siusiu przed domem, już wszyscy zapomnieli jak to jest pobiegać z psem po łące:)

Posted

Nikaragua napisał(a):
to wspaniałe poświąteczne wieści :)
to chyba nie ma co odnawiać allegro po 10 dniach...

Strasznie się cieszę, bo Juluś jest moim ulubieńcem:-)