cisowianka Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 Wszystkie nasze mordki na czterech czy trzech łapkach są cudowne, brązowy psiak (znajdka - przybłęda) u mnie jest 10 lat, więc spokojnie ma jakieś 12 ;), z Blue od początku się rozumiał a i ona się go nie wystraszyła jak to bywało zazwyczaj ( na początku), bała sie wszelkich psiaków spoza ogrodzenia- wręcz "kamieniała", teraz jest dużo lepiej, wczoraj (i w sobotę) byliśmy na długim spacerze w lesie , puściłam Blue ale na 10 metrowej smyczy - taśmie (kontynuacja nauki przywoływania), do szurania taśmy już się przyzwyczaiła z przywoływaniem jeszcze pracujemy ale reaguje pozywtywnie. Jak tylko zmniejsze zdjęcia dorzucę do linku. A ciekawa jestem jak pozostałe trójłapki ze schroniska, pamiętam (jest wpis) że mniej więcej w tym samym czasie schron opuściła Muszka, a reszta? Quote
cisowianka Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 I dorzuciłam do tamtego linku kolejne kilka zdjęć ze spacerku po lesie z sunią mojej siostry, Blue już ładnie biegała bez mojej asekuracji (luźno puszczona smycz 10m) a w listopadzie miałyśmy mały wypadek czyt. wpadke już myślałam że wszystko jest na dobrej drodze i Blue znowu swobodnie sobie biegała a my spacerkiemrazem z nią, w pewnym momencie wystraszyła się strasznie obcego labradora, spacerował sobie po lesie ze swoją panią. To był koszmar Blue puściła się do ucieczki a ja nawet nie zdążyłamskoczyć przydeptać smyczy, po długiej gonitwie przy pomocy obcych ludzi do których darłam się na ulicy zatrzymaliśmy Blue.Ona jak gdyby nigdy nic spacerkiem wróciła do domu z panią (czerwoną jak burak i z nerwobólem w klatce piersiowej.)W całej tej chistorii prócz nauczki dla mnie jest też pocieszenie (marne) moja sunia uciekała w kierunku domu a nie w przeciwną stronę w ciemny las. https://picasaweb.google.com/102237905302816949999/BlueIReszta2012?authkey=Gv1sRgCKj5xKjivdGO6wE# Quote
martaipieski Posted January 16, 2013 Author Posted January 16, 2013 pokazujcie sie bidusie. zapraszam na mojego bloga www.psydoadopcjijedrzejewo.blogspot.com Quote
tymuś Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 piękny i wartościowy wątek pięknych i wartościowych psów które choć mają tylko 3 łapki i tak są lepsze od nas - ludzi -zarozumialców bo my mamy tylko dwie "łapy" do dreptania a psiaki z trzema uważamy za kalekich :shake: Quote
Recommended Posts