Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kto i gdzie organizuje nabory do tego rodzaju ćwiczeń z psem?
Bardzo to ważne bo kupiłam szczeniaka Grzywacza i myśli o tym moja córka.
Proszę fanów tego sportu z Poznania lub okolic o kontakt.
Pozdrawiam

Posted

[quote name='Silky']Kto i gdzie organizuje nabory do tego rodzaju ćwiczeń z psem?
Bardzo to ważne bo kupiłam szczeniaka Grzywacza i myśli o tym moja córka.
Proszę fanów tego sportu z Poznania lub okolic o kontakt.
Pozdrawiam

Nie jestem pewna, jak to jest w Poznaniu, ale w calej reszcie Polski to dziala na zasadzie "kazdy sobie rzepke skrobie". Czyli szkolimy, jak umiemy i patrzymy, co nam z tego wychodzi. pomocne sa podreczniki pozytywnego szkolenia, no i szkolki stosujace te metody. Niestety nie znam szkol w Poznaniu.

Posted

[quote name='Basia i V']Nie jestem pewna, jak to jest w Poznaniu, ale w calej reszcie Polski to dziala na zasadzie "kazdy sobie rzepke skrobie". Czyli szkolimy, jak umiemy i patrzymy, co nam z tego wychodzi. pomocne sa podreczniki pozytywnego szkolenia, no i szkolki stosujace te metody. Niestety nie znam szkol w Poznaniu.
Barzo dziękuję za informacje, a już tym bardziej że z innego miasta. Mówią że Poznań liczy ponad 600.000 ludzi a nikt z poznaniaków mi nie odpisał.
Czyli tak jest jak zawsze i w tym sporcie każdy radzi sobie sam. Szkoda bo widziałam to pierwszy raz na Swiatówce i było BOSKIE. Kupiłam właśnie szczeniaczka i już trzeba zaczynać a tu na Dogomanii cisza.
Jeszcze raz dzięki i papapa
To właśnie fotka mojej małej suczki Silky

Posted

[quote name='Silky']Mówią że Poznań liczy ponad 600.000 ludzi a nikt z poznaniaków mi nie odpisał.
Hm, no czytałam wczoraj Twojego posta, ale w końcu... nie wiedziałam co Ci odpisać :hmmmm: .

W pierwszej chwili pomyślałam o "Dobrym psie", ale zajrzałam na forum tej grupy i znalazłam i tam Twoje pytanie, więc pomyślałam, że ktoś kompetentny od nich Ci odpowie (ja byłam na ich spotkaniu tylko raz :oops: ).

Możesz jeszcze popytać tutaj www.abc.poznan.pl - Magda Urban się tym zajmuje i szczerze nie wiem jak to dzisiaj wygląda, bo ja ćwiczyłam u nich obedience jak jeszcze pani Iza prowadziła spotkania.

Możesz jeszcze popytać na Woli http://www.nawoli.pl/index_2.html , bo na stoisku tej szkoły, które mieli na Światówce usłyszałam coś, że... :confused: Aaa, najlepiej u nich popytać, bo w końcu nie wiem... :niewiem: , a nie chcę nic pokręcić czy rozsiewać jakiś złych informacji. :oops:

Guest Mrzewinska
Posted

Silky, postaraj sie znalezc grupke 4-5 osob i zaczynajcie sami. Sa dostepne poradniki Inki Sjosten, innych poradnikow tez wiele, sa plytki z nagraniami startow a mistrzostw, jest wlasny zdrowy rozsadek. I tylko sporadyczne konsultacje. Warto, by jedna osobowa miala kamere cyfrowa - nagrywac prace, analizowac.
Mysle, ze grupka 4-5 fanatykow tego sportu ma wieksze szanse na sukces niz ktos kto w pojedynke szuka szkoleniowca.

Zofia

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='Silky']Ale cisza na tym topicku.

Silky, sama założyłaś równocześnie drugi temat. Myślę, że jeden wystarczy :).
[SIZE="4"]Zapraszam tutaj
A ten temat zamkniemy, bo po co dublować :)

• Margo unlocked this topic