Jump to content
Dogomania

Psy z Gorzyc -potrzebne wsparcie na hotel, leczenie i przy oglaszaniu!!

Recommended Posts

Posted

Montana napisał(a):
Corso jest w osobnym kojcu.Reszta psiaków w drugim.Każdy pies ma swoją budę,tylko kurna niezbyt ciepłą.Mam nadzieję,że szybko trafią w dobre ręce.

Masz zdjęcia? Ktoś im szuka domu? Co będzie po tej obserwacji?

Posted

Słuchajcie,nagłośniłam tą sprawę.Basia dzwoniła do gminy i do ZGK.Mieli niby coś im nakłaść do bud a i Corsowi dać większą budę,bo miał taką że pożal sie Boże,jak dla szczeniaka:(.To czy tak zrobili to sprawdzę jutro.Zebrałam w razie czego różne rzeczy by im włożyć.Trzeba napewno znaleźć szybko miejsca dla dwóch około 3-miesięcznych psów,jednego starszego.Wszystkie one aż lgnęły do ogrodzenia,żeby je pogłaskać.Nawet nie wiem jak opisać gdy rzuciłam im jedzenie...Wodę mieli zamarzniętą:(Corso po obserwacji pojedzie do hotelu pod Poznań.Basia to załatwi ale musi psina przejść cholerną procedurę kwarantanny niestety.Zdjęcia już wcześniej porobiłam i przesłałam Basi.Sama tylko tyle mogę.Mam tylko nadzieję,że przetrzymają te cholerne mrozy.

Posted

Wiem od Maćka777 że mają miejsca w hotelu gdzie trafił Czapi z tymże trzeba zorganizować transport.Niestety,ja tam nie mam jak pojechać.Pomóżcie a psiaki szybko tam trafią.Z gminą załatwię co trzeba.

Posted

Koniec z moimi wizytami na ZGK,zostałam dzisiaj przepędzona:(nawet nie mogłam Corsowi dać jedzenia...Jedyne co się udało zdziałać to to,że ma większy kojec i większą budę.Mniejszych psów nie było,może ich schowali do baraku na czas mrozów.Corso będzie musiał jeszcze wytrzymać kilka dni.Są miejsca pod Poznaniem i jedyne co to trzeba im zrobić fotki,dograć sprawy w gminie tzn transportu i hotelowania.Mam nadzieję,że z tym nie będzie problemu.Jest tylko problem kto te fotki zrobi,bo ja tam już nie mam wstępu:(.

Posted

Murko genialne foty! :) Na jaki wiek oceniani są koledzy? Wykupiłam pakiety to puszczę ich. Ale im dobrze... i jak się stado dogrywa :)

ZGK ładnie sobie pogrywa.... Przykre..

Posted

Panu kierownikowi przeszkadzało.Wyszła wcześniej sprawa złych warunków bytowania psiaków.Ujawniłam to i pewnie facet sie boi kolejnej kontroli inspektora i dlatego mnie przepędził,tak myślę.To bardzo nie do gatki facet brrr.Ale załatwimy to w inny sposób.Jedno jest pewne,nie pozwolimy by psiaki tam zgniły ha!

Posted

Cypisek i Czaruś mają ok. roku. Mogą z powodzeniem mieszkać w bloku jak i w domu z ogrodem. Wg mnie nie nadają się do budki, wyśmienicie czują się w domu i fajnie się zachowują. Super zachowują czystość, nie niszczą, nie wyją i nie szczekają. Jedyny minus to ich skoczność, zwłaszcza Cypiska. Wskakują np. na stół i na parapaty, przy tej okazji coś tam zdarzy się im strącić itd. Ale powoli uczą się, że nie jesteśmy tym zachwyceni ;)
Mogą zamieszkać z kotami i innymi psami. Obaj lubią dzieci, ogólnie są bardzo łagodni, przyjacielscy, takie przytulaki :)
Czaruś jest bardziej żywy, spontaniczny, uwielbia się bawić, biegać za piłką, zaczepiać psy do zabawy, czasem bywa upierdliwy.
Cypisek jest spokojniejszy, ale większy kombinator ;)

Posted

Mrozy odpuściły co nieco, więc będziemy się powoli zabierać za obcinanie jajeczek. Startujemy od tego tygodnia.
Tylko muszę sobie wszystko poustawiać czasowo (głównie chodzi o miejsce w domu po zabiegu), bo prócz gorzyczaków mamy jeszcze jednego psiaka do kastracji i jedną sunię do sterylizacji, a nie wiem czy jeszcze jedna nie przyjedzie też do ciachania.
Będę się starała jak najbardziej ekonomicznie działać, czyli dwa psiaki na raz.

Posted

Teraz nie takie szczęśliwe, bo zostały pozbawione jajecek ;) Stwierdziłam, że po co marnować fakt, że są w domu - poszły czarnuszki na pierwszy rzut pod nóż. Niedługo jadę je odebrać z lecznicy.
Przy okazji wet osłuchał Czarusiową tchawicę - wszystko ok :)

Posted

Murka napisał(a):
Teraz nie takie szczęśliwe, bo zostały pozbawione jajecek ;) Stwierdziłam, że po co marnować fakt, że są w domu - poszły czarnuszki na pierwszy rzut pod nóż. Niedługo jadę je odebrać z lecznicy.
Przy okazji wet osłuchał Czarusiową tchawicę - wszystko ok :)

Oooooo jak szybko :) ale zaskoczenie :) to super, że mu przeszło.
Dzięki Ani będzie na kastrację, a ja już odnalazłam kartę z kodami i przelewam za szczepienia, częśc kasy z tego bazarku http://www.dogomania.pl/threads/220872-%C5%9Amierdz%C4%85cy-bazar-zosta%C5%84-bogiem-w-swoim-domu!-Na-potrzeby-mych-BDT-do-ko%C5%84ca-zapas%C3%B3w?p=18547561#post18547561.

Posted

Cypisek i Czaruś po kastracji ok, są co nieco zdegustowani kołnierzami ;) Zaraz idę z nimi na siku, bo przedtem nie chciały zrobić.
Jutro wrzucę rachunek z lecznicy i zdjęcia.

Posted

Murka napisał(a):
Cypisek i Czaruś po kastracji ok, są co nieco zdegustowani kołnierzami ;) Zaraz idę z nimi na siku, bo przedtem nie chciały zrobić.
Jutro wrzucę rachunek z lecznicy i zdjęcia.

Daj mi znać, czy pieniądze za weta pierwszego doszły jutro.

Posted

Dziewczyny ja co prawda czekam jeszcze na dwie wpłaty ale mam nadzieje że w następnym tygodniu uda mi się już przelać pieniądze :) podajcie proszę numer konta na pw:)

Posted

Annaa4 napisał(a):
Dziewczyny ja co prawda czekam jeszcze na dwie wpłaty ale mam nadzieje że w następnym tygodniu uda mi się już przelać pieniądze :) podajcie proszę numer konta na pw:)

To będzie numer konta hoteliku u Murki :) tylko poczekamy na jej potwierdzenie i kwotę.