Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

oj, Zira to miała fioła na punkcie otwartych samochodów, kiedyś o mało co nie wskoczyła do otwartego bagażnika :D

Delma jest cudna... dlaczego ludzie nie czytają?

• Replies 566
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mój sznaucer raz wskoczył do samochodu obcemu człowiekowi, który mył i wietrzył auto :D Wpakował się na tylne siedzenie i ze stoickim spokojem czekał, aż auto ruszy :D Mina właściciela auta gdy zorientował się, że z tyłu siedzi pies: bezcenna :D:D:D

Posted

Dzisiaj odbył spacerek z Delmą

Zachowywała się jak zwykle, była bardzo wesoła i miziasta, chętnie bawiła się z Fafikiem na wybiegu :D niestety z Cejlonem się nie dogadała w kwestii jedzenia, więc dalej jest sama w boksie :) Wszystko było doskonałe i piękne, dopóki nie wywąchała jakiejś kupy na spacerze i się w niej wytarzała... w ciemności myślałam, ze to nic takiego. Dopiero w świetle w schronisku zobaczyłam jej całą szyję, nogi i nawet ucho wysmarowane no wiecie czym :angryy::crazyeye: Nawet nie oszczędziła moich spodni, a smycz i szelki były dopiero co prane! :mad: Ciekawe jak będzie wyglądała w sobotę, będę musiała to jakoś wyczesać... oj Delma, Delma :D

Posted

Współczuję, nie wiem czy pamiętacie Dwukwiata - on zjadał odchody, przestał gdy się zadomowił i nie był już w takim wielkim stresie. Nie wiem czy mozna to do tarzania porównywać, ale tarzanie się w psich odchodach nie jest częste, zazwyczaj psy wola w ludzkich, albo w padlinie...

Posted

zapomniałaś dodać jak wspólnie z Sidem podzielili się takim dużym patykiem :D nie wiem kto pierwszy go zobaczył ale Delma chwyciła z jednego końca, a Sid z drugiego :p i chwilke nieśli go razem dopóki patyk się nie złamał :D ale świetnie to wyglądało ! :p

Posted

Pierwszy raz coś takiego mi zrobiła :D i była bardzo szczęśliwa potem. No na szczęście odchodów nie jada, ale jak znajdzie coś do "jedzenia" na ziemi, to wciąga jak odkurzacz.

No i racja, świetnie wyglądało, jak Sid znalazł dwumetrowy patyk i Delma tez go złapała za drugi koniec i się przeciągali :D

Posted

no tak, Kamil wrzucił juz poniektóre zdjęcia z naszego dzisiejszego spacerku- dziękujemy :)
Dzisiaj był bardzo fajny dzień, nawet o dziwo pogoda nas trochę oszczędziła :D Najpierw godzinny spacerek, na którym Delma mnie nieźle wykończyła, bo cały czas chciała być na przodzie :D i dla niej zadne przerwy w trakcie nie istniały :D

Później krótka separacja, Delma grzecznie na mnie czekała :D

i tutaj tak pięknie wyszła

potem powrót i przywitanie z Cejlonem :D

i zabawa na wybiegu :D

Jakimś cudem Delma w końcu opadła z sił i nawet grzecznie przeszła się ze mną po parku, później w środku był czas na mizianko :loveu:
Na szczęście po czwartkowym wybryku nie pozostało wiele na szyi Delmy... jedynie nieprzyjemny zapaszek :eviltong:

Posted

chyba dzisiaj wszyscy zabawili się w wielkie sesje - Bożena, Wy :D

a ja podczas zgrywania zdjęć na komputer zwróciłam uwagę na to zdjęcie:

Posted

Mnie równiez podobają się zdjęcia, teraz gdy Delma się otworzyła, to na kazdym zdjęciu gęba uśmiechnięta :D
Zapomniałam wcześniej napisać, ze skubana potrafi najprawdopodobniej otwierać sobie drzwi sięgając łapą klamki :) zawsze wydawało mi się, ze ona tylko po nich skacze, ewentualnie chce wypchnąć, ale ostatnio sama nacisnęła klamkę i otworzyła :D

Posted

W czwartek byłam z Delmą na spacerku :D przy zakładaniu szelek, okazało się, ze obroza jest za luźna i po chwili patrzę, a na smyczy została sama obroza :D na szczęście nie pobiegła w siną dal, chciała się po prostu bawić, nie było problemu ze złapaniem :) Poza tym spacerek był wesoły i udany :D jedynie czego mogę sie przyczepić, to to, ze Delma jest strasznie zachłanna na jedzenie... nie wiem, czy wynika to z jej przeszłości, ale zje nawet to, co jej nie zbyt smakuje, gdy tylko inny pies jest przy niej. Ostatnio porwała pusty woreczek foliowy po parówkach i jak zamknęła swoją paszczę, to nie było siły, zeby ją otworzyć. Wtedy dostała od P.Ani pstryczka w nos, to wtedy z łaską oddała :crazyeye: ale na to, w szczególności w schronisku, raczej nic nie poradzę... ech, kiedy zjawią się twoi ludzie? :roll: