madzia.uje93 Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Kochana Delma:loveu: Aż się serce kraja ile musi czekać na swoj domek...ludzie są ślepi i beznadziejni:shake: Quote
pralinka94 Posted October 28, 2012 Author Posted October 28, 2012 Delma, Delma, niedługo minie rok, odkąd się poznałyśmy :roll: mam nadzieję, że już niedługo będę liczyła dni w nowym domu. Zadziwiają mnie wyświetlenia u niej na ogłoszeniach, ponad 400 wejść... na szczęście wtorek już niedługo, mam nadzieję, że zaliczymy przyjemniejszy spacerek niż jak ten w ostatnią sobotę :lol: Quote
saphira18 Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 pralinka94 napisał(a):Delma, Delma, niedługo minie rok, odkąd się poznałyśmy :roll: mam nadzieję, że już niedługo będę liczyła dni w nowym domu. Zadziwiają mnie wyświetlenia u niej na ogłoszeniach, ponad 400 wejść... na szczęście wtorek już niedługo, mam nadzieję, że zaliczymy przyjemniejszy spacerek niż jak ten w ostatnią sobotę :lol: jak ten czas szybko leci... w życiu nie powiedziałabym że to już prawie rok jak masz Delmę:roll: niestety nie mam przepisu na nowy dom:oops: z Szarakiem nie długo też rok minie Quote
madzia.uje93 Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Ehh tak to jest, że niektóre nasze psiaki muszą się sporo naczekać, żeby trafił im sie dom jak z bajki. Pamiętam ile to ja czekałam, aż wkońcu znajdzie się domek dla Suzi, ale udało się, Delmie i Szarakowi też się uda!!;) Quote
ania91sc Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Mam nadzieję, że już niedługo będziesz mogła odliczać te dni jak Delma jest w nowym domku :) Taki kochany i uroczy psiak, a już ponad rok w schronisku :( Quote
pralinka94 Posted October 29, 2012 Author Posted October 29, 2012 Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, oczywiście nadziei nie tracę, tylko ta zima :shake: dobrze, że Delma ma tego tłuszczyku:lol: Quote
ania91sc Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Hehehe, nie ma problemu :D Jutro spacerek więc będziesz mogła ją dodatkowo "podtuczyć" :D Quote
pralinka94 Posted November 1, 2012 Author Posted November 1, 2012 ania91sc napisał(a):Hehehe, nie ma problemu :D Jutro spacerek więc będziesz mogła ją dodatkowo "podtuczyć" :D Została podtuczona, oj została :D W czwartek byliśmy na spacerku, było już ciemno i wiecie co? ;) Delma boi się ciemności! Poszliśmy z Merci i Shirą wzdłuż torów, było już ciemno, po czym patrzę, a Delma ogon lekko w dół, trzymała się bliżej mnie, nawet Shirze pozwoliła iść przed nią (zawsze idą równolegle:D) Co najbardziej mnie zdziwiło, to to, że na pocieszenie dałam Delmie psie ciasteczko i nie mogłam uwierzyć, że go wypluła! czuła się zdezorientowana, nie wiem czy wyczuła dziki (nie było nic słychać ani widać, Merci z Shirą szły bez obawy) czy po prostu czuła się tak nieswojo na takim odludziu otoczonym lasem. Dopiero jak wyszliśmy na drogę asfaltową gdzie były latarnie to ogon poszedł w pełni do góry :D Quote
ania91sc Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Hehehe czyli Delma ewidentnie boi się ciemności :) Prawdziwy pies obronny :D Już jej tak więcej nie strasz :D :D :D Quote
soboz4 Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Sporo psów boi się ciemności, szczególnie na nowym terenie, trzymają się wówczas kurczowo nogi opiekuna, w końcu każdy z nas ma jakieś lęki, Delma na pewno nie boi sie pająków, a Ty pewnie za nimi nie przepadasz... Quote
pralinka94 Posted November 1, 2012 Author Posted November 1, 2012 soboz4 napisał(a):Sporo psów boi się ciemności, szczególnie na nowym terenie, trzymają się wówczas kurczowo nogi opiekuna, w końcu każdy z nas ma jakieś lęki, Delma na pewno nie boi sie pająków, a Ty pewnie za nimi nie przepadasz... no pewnie, że każdy się czegoś boi, pająki bleeee:-o ;) moja Zuzia tez trzyma się blisko mnie, gdy idziemy wieczorkiem, ale nie, żeby się bała :roll: tym bardziej, że Delma taki dominant zawsze rwie do przodu i byliśmy jeszcze z 2 psami, ktore zna i po prostu byłam zaskoczona jej reakcją ;) Quote
madzia.uje93 Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Delmie też należy się firmówka, a co:D Proszę;) Quote
pralinka94 Posted November 1, 2012 Author Posted November 1, 2012 [quote name='madzia.uje93']Delmie też należy się firmówka, a co:D Proszę;) Jeej, Magda bardzo dziękuję ;) idealna jest :loveu: Quote
pralinka94 Posted November 3, 2012 Author Posted November 3, 2012 Delma do góry! dzisiaj był spacerek, odkąd zmieniłam szelki, na takie normalne, zakładane przez łapy, to Delma prawie w ogóle nie ciągnie! Wcześniej miała takie załadane przez głowe, tak jakby zaprzęgowe i zapięcie było właściwie na jej grzbiecie, to bardzo ciągnęła, nawet je w jednym miejscu rozerwała, oddałam je Bożenie :loveu: do krawca, mam nadzieję, że będą dobre, jednak chyba z nich zrezygnuję i zostane przy normalnych, bo w nich Delma zachowuje się jak aniołek :cool3: Quote
ania91sc Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 Hehehe :) Czyli szelki wrócą ale na półkę :D Quote
kamil19201 Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 Delma jest cudowna... :D :loveu: dziwne, że jeszcze nie w domu :) Quote
soboz4 Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 a ja zupełnie zapomniałam, że szelki Delmy oddalam do szewca, dobrze że teraz przeczytałam, bo miałam je do odbioru w piątek... Quote
pralinka94 Posted November 5, 2012 Author Posted November 5, 2012 [quote name='soboz4']a ja zupełnie zapomniałam, że szelki Delmy oddalam do szewca, dobrze że teraz przeczytałam, bo miałam je do odbioru w piątek...[/QUOTE] mam nadzieję, że Delma ich nie wykończyła i będę dobre ;) Delmuś w góre! ktoś musi Cię w końcu wypatrzeć :roll: Quote
pralinka94 Posted November 9, 2012 Author Posted November 9, 2012 Delmuś w górę, niestety wyróżnione ogłoszenia na alegratce nie dały nic... odnowiłam też na kilku portalach, ale dalej nic... zastanawiam się nad kolejną modyfikacją tekstu, za niedługo minie 1.5 roku w schronisku :placz: Quote
Istar19 Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 prezent dla Delmy - chyba, ze się nie podoba to nie zmuszam by zmienić ;) [URL="http://tiny.pl/hkfl9"][img]http://tiny.pl/hkflr[/img][/URL] Quote
pralinka94 Posted November 9, 2012 Author Posted November 9, 2012 [quote name='Istar19']prezent dla Delmy - chyba, ze się nie podoba to nie zmuszam by zmienić ;) [URL="http://tiny.pl/hkfl9"][IMG]http://tiny.pl/hkflr[/IMG][/URL][/QUOTE] Dziękuję, jest świetny! już zmieniam :D Quote
kiyoshi Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 może lepiej na morusku wyróżnić Delme?? Quote
soboz4 Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Jedynie gazeta nam jeszcze może pomóc, na Internecie jest takie zatrzęsienie psów, że jedynie jeszcze można trafić do ludzi, którzy nie mają internetu Quote
pralinka94 Posted November 9, 2012 Author Posted November 9, 2012 [quote name='kiyoshi']może lepiej na morusku wyróżnić Delme??[/QUOTE] spróbuję jutro wyróżnić... [QUOTE][COLOR=#000000]Jedynie gazeta nam jeszcze może pomóc, na Internecie jest takie zatrzęsienie psów, że jedynie jeszcze można trafić do ludzi, którzy nie mają internetu[/COLOR][/QUOTE] Delma miała już szanse pojawić się w gazecie, niestety nic to nie dało, ale trzeba próbować :roll: w szczególności, że w schronisku będąc w boksie szczeka donośnie na obcych ludzi i jest raczej nieufna... Quote
Recommended Posts