ewes Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 oj, Zira to miała fioła na punkcie otwartych samochodów, kiedyś o mało co nie wskoczyła do otwartego bagażnika :D Delma jest cudna... dlaczego ludzie nie czytają? Quote
aeriel Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Mój sznaucer raz wskoczył do samochodu obcemu człowiekowi, który mył i wietrzył auto :D Wpakował się na tylne siedzenie i ze stoickim spokojem czekał, aż auto ruszy :D Mina właściciela auta gdy zorientował się, że z tyłu siedzi pies: bezcenna :D:D:D Quote
Hmmm Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Pewnie, że poznajemy ;) pasuje do niej niebieski :loveu: Quote
pralinka94 Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 To wychodzi na to, ze tylko mój Duduś panicznie boi się jezdzenia autem :) aeriel przeróbki świetne, mam nadzieję, ze pomogą w znalezieniu domku... dziękuje :) Quote
aeriel Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Odnowione ogłoszenia dla Delmy: http://tablica.pl/oferta/skrzywdzona-delma-szuka-kochajacego-domu-IDBpYT.html http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Skrzywdzona-Delma-prosi-o-kochajacy-dom-W0QQAdIdZ342156451 i Dosiego Roku 2012! :) Quote
pralinka94 Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 [quote name='aeriel']Odnowione ogłoszenia dla Delmy: http://tablica.pl/oferta/skrzywdzona-delma-szuka-kochajacego-domu-IDBpYT.html http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Skrzywdzona-Delma-prosi-o-kochajacy-dom-W0QQAdIdZ342156451 i Dosiego Roku 2012! :) dziękujemy!! :) Delmuś, wypatrzy Ciebie ktoś w końcu? :( jeszcze czwartek tak daleko... Quote
pralinka94 Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 Dzisiaj odbył spacerek z Delmą Zachowywała się jak zwykle, była bardzo wesoła i miziasta, chętnie bawiła się z Fafikiem na wybiegu :D niestety z Cejlonem się nie dogadała w kwestii jedzenia, więc dalej jest sama w boksie :) Wszystko było doskonałe i piękne, dopóki nie wywąchała jakiejś kupy na spacerze i się w niej wytarzała... w ciemności myślałam, ze to nic takiego. Dopiero w świetle w schronisku zobaczyłam jej całą szyję, nogi i nawet ucho wysmarowane no wiecie czym :angryy::crazyeye: Nawet nie oszczędziła moich spodni, a smycz i szelki były dopiero co prane! :mad: Ciekawe jak będzie wyglądała w sobotę, będę musiała to jakoś wyczesać... oj Delma, Delma :D Quote
saphira18 Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 oj tam;) psiaki lubią pachnieć inaczej:D ale fakt szelki, smycz i ciebie mogła oszczędzić;) Quote
soboz4 Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Współczuję, nie wiem czy pamiętacie Dwukwiata - on zjadał odchody, przestał gdy się zadomowił i nie był już w takim wielkim stresie. Nie wiem czy mozna to do tarzania porównywać, ale tarzanie się w psich odchodach nie jest częste, zazwyczaj psy wola w ludzkich, albo w padlinie... Quote
kamil19201 Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 zapomniałaś dodać jak wspólnie z Sidem podzielili się takim dużym patykiem :D nie wiem kto pierwszy go zobaczył ale Delma chwyciła z jednego końca, a Sid z drugiego :p i chwilke nieśli go razem dopóki patyk się nie złamał :D ale świetnie to wyglądało ! :p Quote
pralinka94 Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 Pierwszy raz coś takiego mi zrobiła :D i była bardzo szczęśliwa potem. No na szczęście odchodów nie jada, ale jak znajdzie coś do "jedzenia" na ziemi, to wciąga jak odkurzacz. No i racja, świetnie wyglądało, jak Sid znalazł dwumetrowy patyk i Delma tez go złapała za drugi koniec i się przeciągali :D Quote
ewes Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 chciała pomóc Sidowi :) szkoda, że tego nie widziałam... Quote
pralinka94 Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 Jutro znów się widzimy! :D mam nadzieję, ze jednak jutro będzie ciut lepsza pogoda... Quote
aeriel Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Odnowione ogłoszenie dla Delmy :) http://tablica.pl/oferta/skrzywdzona-delma-szuka-kochajacego-domu-IDCuL9.html Quote
kamil19201 Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Kilka zdjęć Delmy ze spacerku :) "Run, run!!" Quote
pralinka94 Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 no tak, Kamil wrzucił juz poniektóre zdjęcia z naszego dzisiejszego spacerku- dziękujemy :) Dzisiaj był bardzo fajny dzień, nawet o dziwo pogoda nas trochę oszczędziła :D Najpierw godzinny spacerek, na którym Delma mnie nieźle wykończyła, bo cały czas chciała być na przodzie :D i dla niej zadne przerwy w trakcie nie istniały :D Później krótka separacja, Delma grzecznie na mnie czekała :D i tutaj tak pięknie wyszła potem powrót i przywitanie z Cejlonem :D i zabawa na wybiegu :D Jakimś cudem Delma w końcu opadła z sił i nawet grzecznie przeszła się ze mną po parku, później w środku był czas na mizianko :loveu: Na szczęście po czwartkowym wybryku nie pozostało wiele na szyi Delmy... jedynie nieprzyjemny zapaszek :eviltong: Quote
madzia.uje93 Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Oj Delma kochana, gdzie twój domek?:( Quote
miudzioszka Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Noo, Delma do domku, za długo już w schronie siedzisz. A zdjęcia śliczne, sczególnie podoba mi się to: https://lh6.googleusercontent.com/-wha7bfSfgos/Twh_hgJ7GnI/AAAAAAABePg/0oW9eEHhxFo/s512/IMG_0401.JPG :D Quote
ewes Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 chyba dzisiaj wszyscy zabawili się w wielkie sesje - Bożena, Wy :D a ja podczas zgrywania zdjęć na komputer zwróciłam uwagę na to zdjęcie: Quote
pralinka94 Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Mnie równiez podobają się zdjęcia, teraz gdy Delma się otworzyła, to na kazdym zdjęciu gęba uśmiechnięta :D Zapomniałam wcześniej napisać, ze skubana potrafi najprawdopodobniej otwierać sobie drzwi sięgając łapą klamki :) zawsze wydawało mi się, ze ona tylko po nich skacze, ewentualnie chce wypchnąć, ale ostatnio sama nacisnęła klamkę i otworzyła :D Quote
pralinka94 Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 jutro czwartek, więc widzę się z Delmą! :D hoop do góry Quote
pralinka94 Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 W czwartek byłam z Delmą na spacerku :D przy zakładaniu szelek, okazało się, ze obroza jest za luźna i po chwili patrzę, a na smyczy została sama obroza :D na szczęście nie pobiegła w siną dal, chciała się po prostu bawić, nie było problemu ze złapaniem :) Poza tym spacerek był wesoły i udany :D jedynie czego mogę sie przyczepić, to to, ze Delma jest strasznie zachłanna na jedzenie... nie wiem, czy wynika to z jej przeszłości, ale zje nawet to, co jej nie zbyt smakuje, gdy tylko inny pies jest przy niej. Ostatnio porwała pusty woreczek foliowy po parówkach i jak zamknęła swoją paszczę, to nie było siły, zeby ją otworzyć. Wtedy dostała od P.Ani pstryczka w nos, to wtedy z łaską oddała :crazyeye: ale na to, w szczególności w schronisku, raczej nic nie poradzę... ech, kiedy zjawią się twoi ludzie? :roll: Quote
aeriel Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Odnowione ogłoszenie Delmy: http://tablica.pl/oferta/skrzywdzona-delma-szuka-kochajacego-domu-IDDSGP.html :) Quote
Recommended Posts