Krasna Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Wystawa Miedzynarodowa w Szilvásvárad na Wegrzech.... 07-08. 04.2007. W poniedziałek wystawy klubowe! Wiecej: http://www.szilvasvaradcacib.hu/bli_hun.htm Quote
kasia.gie Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 [quote name='Krasna']Wystawa Miedzynarodowa w Szilvásvárad na Wegrzech.... 07-08. 04.2007. W poniedziałek wystawy klubowe! Wiecej: http://www.szilvasvaradcacib.hu/bli_hun.htm :crazyeye: to juz kolejna wystawa odbywajaca sie w czasie Wielkanocy, ciekawe czy tylko w Polsce nie mamy zadnej w tym terminie:razz: Quote
Krasna Posted January 4, 2007 Author Posted January 4, 2007 kasia.gie napisał(a)::crazyeye: to juz kolejna wystawa odbywajaca sie w czasie Wielkanocy, ciekawe czy tylko w Polsce nie mamy zadnej w tym terminie:razz: Termin mi sie nie podoba... ale widze, ze przewaznie ludziom odpowiada....zawszw organizuja na Wielkanoc... Jeszcze nigdy nie byłam tam na wystawie, choc psa juz wysłałam raz...... a mieszkam na Wegrzech... Quote
Saskja Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Ja mam zamiar się wybrać, ale chyba tylko na sobotę, bo wtedy są wyżły, o klubowych w poniedzialek nic nie wiem. Na tej dolinkowanej stronie wszystko w przezabawnym języku naszych bratanków. Nic nie rozumiem :-) W Polsce nic nie ma w tym terminie, tzn. teoretycznie jest krajówka w Legionowie, ale mailowałam tam i mi powiedzieli, że to pomyłka, w rzeczywistości wystawa będzie tydzień później. Quote
dorotal Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Mozna zawsze wybrac wersje angielska :razz: http://www.szilvasvaradcacib.hu/bem_eng.htm Quote
la_pegaza Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 On the occasion of the Easter kynological events at Szilvásvárad, as a tradition we plan to award a memorable prize for the most beautful dog. The best BABY, PUPPY, JUNIOR, VETERAN, and the BIS Dog winnig on the second day, namely 9 dogs from each of the two days exhibitions compete for an extraodinary grand prize. The prize awarded to the overall winner: Lipica colt of elite origins. If it is not possible for the owner of the winning dog to take away the prize, we are ready to sell the horse. 50% of the purchase price is given the winner, 50% is paid to support of protection of animals. After the 8 day period until the horse is dispatched, the presenter charges the new owner the official daily fee for keeping the horse. wow, ciekawe czy ktos wróci z koniem hihi Quote
Krasna Posted January 4, 2007 Author Posted January 4, 2007 la_pegaza napisał(a):wow, ciekawe czy ktos wróci z koniem hihi Ktos go wygra na pewno... Quote
la_pegaza Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Krasna napisał(a):Ktos go wygra na pewno... no wiem. chodziła mi o to czy ktos od nas z Polski ;) Quote
dachenoceras Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 la_pegaza napisał(a):wow, ciekawe czy ktos wróci z koniem hihi Okolica słynie z owych zwierzów, to taki ichniejszy Janów Podlaski. Quote
la_pegaza Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 nie mniej jednak, sam pomysł baaardzo ciekawy :) :happy1: Quote
blaira Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Witam, ta wystawa z tego co zrozumialam rowniez kwalifikuje na Crufta? Czy ktos mialby mozliwosc zabrania 1 lub 2 osob + nieduzy pies? Quote
Saskja Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Jeżeli będę jechać - to będziemy mieli dwa miejsca z tyłu. Pies nie agresywny? Nie pozjadają sie z moją Grzanką? A skąd jesteś? Quote
Elitesse Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 troszke nie na temat ale czy sa juz gdzies informacje o wystawie w Szombathely ? Quote
blaira Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Pies nieagresywny wrecz czasem zbyt zacczepialski do zabawy nie duzy. Jestem z Warszawy, ale moge dojechac pociagiem :) pozdr Quote
Saskja Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Dobra Avaria, jak już będę wiedziała na pewno, to na pewno się odezwę i jakoś się umówimy. Ja mam wyżlicę, więc dość duża, ale też nieagresywna i tez piekielnie chętna do zabawy. Tylko od razu uprzedzam, że my będziemy jechać wyłącznie na sobotę, bo na niedzielę wielkanocną chcemy wrócić do dzieci. Czyli będzie to dość męczący wyjazd i taki na wariata :-) Quote
Krasna Posted January 5, 2007 Author Posted January 5, 2007 Elitesse napisał(a):troszke nie na temat ale czy sa juz gdzies informacje o wystawie w Szombathely ? Jeszcze nie! Ale jak cos bedzie, to odrazu dam znac! Quote
Krasna Posted January 5, 2007 Author Posted January 5, 2007 Saskja napisał(a):Dobra Avaria, jak już będę wiedziała na pewno, to na pewno się odezwę i jakoś się umówimy. Ja mam wyżlicę, więc dość duża, ale też nieagresywna i tez piekielnie chętna do zabawy. Tylko od razu uprzedzam, że my będziemy jechać wyłącznie na sobotę, bo na niedzielę wielkanocną chcemy wrócić do dzieci. Czyli będzie to dość męczący wyjazd i taki na wariata :-) Saskja! Niestety w tym roku wystawa w Szilvásvárad, to nie 1 weekend-2 wystawy... Grupa VII bedzie esdziowana w niedziele!:shake: Quote
cenzo Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 A ja musze tam byc na niedziele i ... poniedzialek-klubowka:evil_lol: . nici ze swiat w domu. Quote
Saskja Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Poważnie VII grupa w niedzielę? To ja chyba gdzie indziej sprawdzałam. Bo czaję się na tę wystawę od dawna, już w październiku mailowałam na Węgry i chyba mi odpowiedzieli, że w sobotę. A to dopiero. Quote
dorotal Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 [quote name='Elitesse']troszke nie na temat ale czy sa juz gdzies informacje o wystawie w Szombathely ? Informacje o oplatach juz sa http://www.meoeszombathely.hu/index_eng.html ale sedziowie sa jeszcze z zeszlego roku Quote
Elitesse Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 [quote name='dorotal']Informacje o oplatach juz sa http://www.meoeszombathely.hu/index_eng.html ale sedziowie sa jeszcze z zeszlego roku tez to juz wypatrzylam, moze niedlugo zmienia sedziow :roll: Quote
tulasy Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 kasia.gie napisał(a)::crazyeye: to juz kolejna wystawa odbywajaca sie w czasie Wielkanocy, ciekawe czy tylko w Polsce nie mamy zadnej w tym terminie:razz: W 2005 r.wystawa odbywała się w maju jako podwójny CACIB. Michał Quote
dachenoceras Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Ogólnie fajne miejsce i jak dla mnie łatwo dostępne, jakieś 300 kilka km, czyli dla mnie jak do Łodzi jechać, tak wiec na klubówki penie tak - ot poniedziałkowy wypad na obiad na Węgry. Quote
Noelani Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 A czy jest juz gdzies obsada na krajawa wystawe w Papa? Quote
Krasna Posted January 7, 2007 Author Posted January 7, 2007 Noelani napisał(a):A czy jest juz gdzies obsada na krajawa wystawe w Papa? Jeszcze nie ma! Quote
Recommended Posts