jofracy Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Postanowiłam założyć Zuzance wątek w związku z tym, że wszyscy swoje mają, a ona nie :) Zuzik pojawił się u nas na święta Wielkanocne 2008 roku. Nie mając w ogóle pojęcia o adopcjach szukałam jamnika i już byłam umówiona z panią z Katowic, która miała 4-letniego chłopaczka do oddania, kiedy okazało się, że ktoś z jej rodziny zdecydował się nim zaopiekować. W domu rodzinnym była z nami przez 16 lat jamniczka Figa, więc biorąc pod uwagę wielkość mieszkania odpadła druga kandydatura boksera i bez dalszego zastanawiania się chcieliśmy jamnika. Tym zastanawianiem i szukaniem zaraziłam mojego Tatę, który "wyczarował" Zuzankę :) Znalazł ją u pani, której jamniczka się oszczeniła (takie domowe pseudo bez chęci zarabiania na szczeniakach) i została jej 9-miesięczna suczka, która zamęczała swoją mamę swoją energią. Pani nie miała ani czasu, ani ochoty wyprowadzać na spacery, ani pomóc wyładować te przeładowane bateryjki :) Skończyło się zwrotem za szczepienia i zabraniem naszego paskuda, który nie bardzo wiedział, że sika się na dworze, że nie je się książek... w ogóle mało wiedział :) to jej pierwsze zdjęcie. Jeszcze u Taty. Czekała, aż skończę pracę i przyjadę po nią Quote
jofracy Posted November 26, 2011 Author Posted November 26, 2011 Bardzo szybko się u nas zadomowiła i jest teraz nieodłączną częścią naszego stadka. Dziś pomagała nam porządkować samochody przed zimą :) Biegała za kamykami i patyczkami jak już złapała, to obgryzała z drugiej strony też Bardzo czekała na rzucenie tego kamyczka i wkurzała, że nie chce jej pańcio rzucić :) Quote
jofracy Posted November 26, 2011 Author Posted November 26, 2011 Potem psinka zmarzła i w samochodzie się próbowała ogrzać Quote
yunona Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Śliczną sunię ZUZOR masz!:loveu::loveu::loveu: Jak ona ma taką niespożytą energię (jest młoda) to jakiegoś chłopaczka jej do kompletu :evil_lol: , będą razem fikać. Pomyśl bo warto. Sama widzisz, że w b.wielu domkach jest po kilka psiaków i nawet koty. Quote
Isadora7 Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 No nareszcie Jofracy, nareszcie. Śliczna Zuzanka jest. Kapitalne ubranko ma, zapnane jak widze na zamek z góry. Wygodnie się zakłada. Quote
Celina12 Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 O mateńko-kocham Cię Zuzanko-jakaś Ty śliczna.....:loveu::loveu:...podobna Jesteś do mojej Dumci.... Quote
JamniczaRodzina. Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Śliczna mini jamnisia.Witamy cię Zuziu na Dogo.:loveu: Quote
jofracy Posted November 26, 2011 Author Posted November 26, 2011 O drugim jamniku myślałam i myślę, ale to muszę odłożyć na lepsze czasy na razie :) Ubranko sama szyłam z polara w rozmiarze S. Kołnierzyk zostawiłam, wycięłam ile trzeba z boków i zszyłam. Zuza go nosi tył na przód do oryginału, ale tak jest faktycznie dużo wygodniej przy zakładaniu. Dziękuję Wam bardzo za odwiedziny :) Quote
jofracy Posted November 27, 2011 Author Posted November 27, 2011 Byłyśmy dziś na spacerze na Żabich Dołach :) Wzięłam aparat - zobaczcie jakie miejsca są na Śląsku dwa kilometry od centrum handlowego :) Quote
Celina12 Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 Pięknie tam macie....i jeziorko....las...brzózki. Najpiękniejsza jednak jest Zuzia...a jaki ma śliczny sweterek...:loveu::loveu: Quote
edytka850 Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 Przepiękna - a czy mój kawaler mógłby umówić się z nią na randkę ? Quote
jofracy Posted November 28, 2011 Author Posted November 28, 2011 Zuza uwielbia wszelkie towarzystwo, także zapraszamy :) Celinko aż się nie chce wierzyć, że to w Bytomiu, prawda? Quote
Isadora7 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Jaaaakie sliczne tereny spacerowe. A Zuzia to strojnisia jak widzę. Quote
JamniczaRodzina. Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Na takim spacerku Zuzolek może się wyszaleć do woli. Quote
Sarunia-Niunia Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Wpadnę na dłużej później. Ale zdjęcia piękne!!! Zuzia to śliczna dziewuszka!!! Przytulanki dla Niuni i Jej fantastycznej Pani:):):) Quote
Celina12 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Bytom mało znam....moja Mamcia pochodzi z Katowic i mam tam Rodzinę....no nam wszystkim te Wasze tereny kojarzą się z hałdami,kopalniami......czarnym pyłem...a widac tak nie jest.....:diabloti: CZekamy na więcej fotek.... Quote
piesia Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Melduję się na razie w locie , ale wrócę :) . Quote
jofracy Posted November 29, 2011 Author Posted November 29, 2011 Zuzon dostała dziś piłeczkę - taką pełną gumową. Relacja poniżej: Quote
jofracy Posted November 29, 2011 Author Posted November 29, 2011 i archiwalne zdjęcie na deserek :) Quote
Celina12 Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 :-o Ło kurcaki-o taką właśnie mi chodziło kość dla moich-kiedyś pisałam u siebie....:evil_lol::evil_lol:...a Zuzolek Najpiękniejszy ma cała dla siebie.....:shake: :diabloti: Kocham Ją-normalnie kocham....i jak się bawi tą nową piłeczką Zuzaneczko???? Quote
jofracy Posted November 29, 2011 Author Posted November 29, 2011 Ciociu Celinko - BOSKO! chcieli mnie na spacer zabrać, to szelki z piłką w zębach pozwoliłam sobie ubrać :) Ale potem mi wytłumaczyli, że na spacerku piłka może mi się zgubić (jak kilka poprzednich) i zostawiłam przy półce z butami, żeby była bezpieczna. Dziś chyba z nią będę spać :) Quote
Celina12 Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 O to Ty Jesteś Maleńka strasznie porządnicka jak widzę-jak moja Dumiś...:loveu::loveu: Muszę uważać na tego wścibskiego Fokusa,który siedzi mi an kolanach i ogląda ze mną dogo...jeszcze się w Tobie zakocha i będę miała problem....:diabloti: Quote
Recommended Posts