Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 337
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nessti']No a fotki to gdzie są ?? :loveu: Poproszę ;)
Najpierw gratulacje: dla Princa- za CWC, CACiB, BOB i dla Lady Margot za ocenkę: wo i BOB Junior.
Teraz fotki:
1. Lady i Princ juz prawie gotowe do wyjścia na ring

2. bieganie po ringu

3. wspólne zdjecie z sędzią, ale zamieszczam je nie z powodu psiaków. Spójrzcie na miny wystawców. Czyżby panowie zamierzali przejąć handling w tej rasie? Przecież to ozdóbki!!!

Posted

Pięknie dziękuję :multi: i równiez Gratuluje pięknych psiaczków :loveu::loveu:

p.s. myślałam, że cotoniki są tylko białe a okazuje się, że niekoniecznie... :cool3: ;)

Posted

p.s. myślałam, że cotoniki są tylko białe a okazuje się, że niekoniecznie... :cool3: ;)
Te cotonki na zdjęciach są bialutkie, jeśli wygląda to inaczej to sprawa światła i aparatu.
Trzeba jednak powiedzieć, że wiekszość cotonkow rodzi sie z różnymi plameczkami i bardzo szybko sie rozjaśniają. Czasami trafi sie jednak dość trudny do rozjaśnienia kolor. Właśnie z takimi "trudnymi" łatkami zjawił sie towarzysko na wystawie miotowy brat Lady - Lord.

Na zakończeniu ocen sędzia obejrzał go bardzo dokładnie, autentycznie się nim zachwycił /a sędziował on cotony na europejskiej w Zagrzebiu/ i gorąco namawiał właścicielke do wystawienia psiaka. Wiadomo oczywiście, że wielkiej kariery wystawowej to on raczej nie zrobi, ale sędzia zwrócil uwagę, że jak już wszyscy pokryją białe suczki i ich białe córki - białymi psami, zacznie się gwałtowne poszukiwanie pieska, który mógłby byc dostarczycielem pigmentu, a o pięknego pieska z łatkami i uprawnieniami hodowlanymi nie będzie łatwo

Posted

[quote name='cotons rule!']
Te cotonki na zdjęciach są bialutkie, jeśli wygląda to inaczej to sprawa światła i aparatu.

Ależ one są cudnie białe !!! :loveu::loveu::loveu:

Tylko w Gorzowie na wystawie jak byłam, to były cotoniki i właśnie miały łatki na uszach :cool3: A ja myślałam, że są tylko białe. no i się babeczki nieśmiało spytałam, co to za rasa czy to są hawańczyki :p ( bo zmyłka przez te łatki :evil_lol:) No i ona mówi, że właśnie cotonki :loveu: poszczekały na mnie ostro :diabloti: zwłaszcza ten z prawej ;)
nawet fotkę wstawię :lol:

Posted

Łatki na uszkach nie stanowią u cotonów problemu.
Te pięknotki na zdjęciu to cotonki ze Szczecina, a po prawej siedzi bardzo młodziutka suczka i jej kolor na uszkach na pewno zejdzie. W zasadzie sędziowie nie powinni przy ocenie zwracać uwagi na łatki do czasu ukończenia przez psiaka 2 lat, bo to jest czas na wybarwienie sie. A, że maleństwo poszczekało na Ciebie - pewnie było bardzo zestresowane i dodawało sobie odwagi.

Posted

"3. wspólne zdjecie z sędzią, ale zamieszczam je nie z powodu psiaków. Spójrzcie na miny wystawców. Czyżby panowie zamierzali przejąć handling w tej rasie? Przecież to ozdóbki!!!" To fakt, rzadko zdarza się taka męska obsada w 9 grupie ...
- A co? Nam (brzydszej połowie ludzkości - mężczyznom) ozdóbki się nie należą?!
;-)
Trzymam kciuki za kolejnych Panów z cotonami na ringach!

Posted

Cavisia napisał(a):
Witajcie, mam parę fotek cotonków z wystawy warszawskiej, mogę je przesłać, żeby ktoś je tu wstawił, tylko proszę o jakiś adres. Pozdrawiam :)

Jeśli znajdziesz wolną chwilkę, bardzo proszę o fotki na adres: cotony@wp.pl . W zamian będziemy trzymać za Ciebie kciuki na wszystkich wystawach:lol:
Serdecznie dziękuję i pozdrawiam

Posted

Cavisia napisał(a):
Cotons rule, zdjęcia właśnie poszły :). I nie dziękuję za trzymanie kciuków żeby nie zapeszyć ;).
Pozdrawiam.

Cavisiowe fotki cotonkow z Warszawy - Dziekujemy!!!:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Fajne fotki,Gratulujemy wszystkim Cotonikom :multi: :multi: :multi: A my wybieramy się do Gdyni,więc jak ktoś ma ochote zobaczyć Cotoniki i hawańczyki ,Serdecznie zapraszamy:lol: :lol: Mam nadzieje że pogoda dopisze:lol:

Posted

Dostaliśmy od przyjaciół jeszcze kilka zdjęć z warszawskiej wystawy.

Asiaczku, Darku - serdeczne podziękowania ode mnie i od Leszka:loveu: :loveu: :loveu:
Tak widział Princa w Warszawie Darek

A tak prezentował się Princ w obiektywie Asiaczka

• 2 weeks later...
Posted

.Cotonki to ciagle u nas jeszcze rzadkość i myślę, że mało kto widział jak wyglądają cotonie szczeniaczki.
Wstawię kilka zdjęć malców, które właśnie skończyły miesiąc. To wyjątkowo sympatyczny okres w życiu szczeniąt i aż szkoda, że z niego wyrastają:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Cotony są PIĘKNE!!!
Szczególnie dziękuję za przepiękne zdjęcia mojego Princa. Mnie jakoś nie wychodzą ...
Fajnie, że coraz więcej tych białych kudłaczy pojawia się na ringach.
Pozdrowienia - Leszek.

Posted

Oglądanie zdjęć tak pięknych psów sprawia człowiekowi radość , ale jeszcze większą przyjemnośćią jest głaskanie i czesanie tej pięknej szaty. Czesanie -to wbrew pozorom nie uciążliwy obowiązek, lecz cudowny relaks , dzięki któremu mija stres i napięcie. W dzisiejszym zaganianym świecie jest to bardzo ważne. Dlatego pamiętajmy -coton to nie tylko pies ,to cudowny ,domowy nasz prywatny terapeuta. EB

Posted

Hmmm, wszyscy zniknęli z cotonikowego forum i prosze bardzo tutaj grasuja. Wróciłam z kraju macierzystego cotona i byłam strasznie zawiedziona biegającx przez 7 dni po Paryzu, ze zobaczyłam tylko dwa cotony, chociaż prawdę mówiąc u nas również na każdym kroku nie sppotkamy pona czy podhalana, no cóż........

U nas tez urodził sie miot cotoników po naszej Interce Kerry i młodziutkim Emouvant aux Lermes, nasze dziewczynki maja skończone 5 tygodni i tak teraz wygladają

dorosła cotonka to nasza Pisia, która uwielbia harce z maluszkami, mamusia ich jest juz poważną damą, chociaż czasami maltretuje swoje dzieci :mdrmed:

Posted

Doszły nas miłe wieści z Finlandii. Na Puppy Show w Helsinkach wystąpiły z sukcesem dwa nasze szczeniaczki. Najpiękniejszym szczenięciem w rasie został nasz Lucky Luck, natomiast najładniejszą suczką w rasie jego miotowa siostra Little Angel. Włascicielki szczeniąt sa bardzo szczęśliwe i dumne, bo maluchy "rozprawiły się" ze szczeniętami z czołowych fińskich kenneli /podejrzewam, że dziewczyny słyszały wsześniej lekkie kpinki na temat sprowadzania piesków z Polski/. Ja natomiast mam mieszane uczucia, gdyż bardzo mi żal, że te śliczne maluchy nie znalazły domów w Polsce i nie będą propagować tej uroczej rasy na polskich ringach.

Lukasik z trofeami

Angel ze swoimi "zdobyczami"

Posted

[quote name='bursztynki']Super Gratulacje:loveu:

Bursztynki - bardzo dziekuję, ale sama wiesz, że to dopiero szczeniaczki i trudno przewidzieć jak będą sie dalej rozwijać /chociaż muszę po cichutku powiedzieć, że z pieseczkiem wiążę pewne nadzieje/.

A szczeniaczki Gabusi skończyły właśnie 7 tygodni, teraz tylko tatuaż, przegląd i będą pomalutku rozjeżdżać sie do nowych domków.
A wyglądają dzisiaj tak: