Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przyłączamy się do gratulacji.:multi::loveu::multi:
Widać, że dziewczynka po porodzie błyskawicznie doszła do kondycji wystawowej.

W niedzielę stanął także w wystawowe szranki jeszcze jeden dzieciaczek Milusi:
SPIN DOCTOR - w Głogowie - Zw. Młodzieży, Best Junior.

Nam pozostały po Mili wspomnienia wspaniałego kontaktu z cudownym psem /chociaż patrząc na jej stosunek do świata i ludzi czasami rodziły się wątpliwości, czy ona rzeczywiście jest psem/, kilkadziesiąt zdjęć, oraz przekonanie, że nie tylko urodę ale i charakter hojnie przekazywała swoim dzieciaczkom.

Szczeniaczki Mili, chociaż niezbyt licznie wystawiane, osiągnęły do tej pory:

- Diamencik - Ch. Polski, Mł. Ch. Polski
- Fairytaile Prince - Interch. Ch. Polski, Rosji, RKF, Zw. Berlina, Mł. Ch. PL
- Forest Fairy - Mł. Ch. Polski, Litwy, Estonii, Mł Zw. Litwy
- Lady Margot - Ch. Litwy, Mł. Ch. Polski, Litwy, Estonii, Mł. Zw. Polski, Litwy, Europy Środk. i Wsch. kwalifikacja Crufts
- Lili Marlen - Mł. Ch. Polski
-Lucky Luck - Zw. Litwy, kwalifikacja Crufts, rozpoczęte championaty: Polski, Litwy, Estonii, Białorusi, 2 x CACiB

Mamy nadzieję, że Mili, poprzez swoje dzieciaczki, długo jeszcze długo jeszcze będzie obecna w polskich /i nie tylko polskich/ cotonach.

• Replies 337
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piękne dzięki :). Lilka jak na młodą suczkę ma już naprawdę duże osiągnięcia... A przecież niedługo, bo już w Opolu zobaczymy na ringu jej szczeniaczka :).
William dopiero zaczyna karierę wystawową, i trzeba przyznać czyni to w wielkim stylu. Jesteśmy pewni że osiągnie na światowych ringach bardzo wiele :). To po prostu piękny pies.

Posted

Gratulujemy Wszystkim cotonikom ,a zwłaszcza dzieciaczkom Milki:multi:Ale wiemy doskonale ze nie każdy psiak lubi wystawy, i Tym pięknym ale nie wystawianym kudłaczom ślemy całuski i czohrańce.BB z Gdanska:loveu:Dla mnie jako hodowcy najważniejsze jest by szczeniak z mojej hodowli był kochany,zadbany i raspieszczany, a Wystawy to miły dodatak;) miły gest ze strony właściciela ,i promocja hodowli.:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Nigdy chyba nie zrozumiem do końca psychiki swoich psiaków.

Nowa właścicielka przyznała się, że zmieniła imię suczce, którą wzięła od nas już dość podchowaną i reagującą na nadane jej imię. Zmiana imienia miała zostać zaakceptowana przez suczkę, stąd rodzina nawoływała ją imionami z przygotowanej wcześniej listy. Ku mojemu zdziwieniu, suczka podobno bardzo gwałtownie i radośnie zareagowała na imię GABI, więc oczywiście tak została nazwana.
A Gabi to przecież domowe imię jej mamy, naszej kochanej, cudownej "wariatki", która potrafi podpuścić szczeniaczki do najdzikszych harców.
Odkąd zabrakło w domu Milusi, która pilnowała dyscypliny i porządku, imię Gabi rzeczywiście często było w użyciu.
Powiedzcie dlaczego mała też chciała nazywać się GABI?

A to zdjęcie Gabi II w wieku 6 m-cy.

• 1 month later...
Posted

Witaski :bye:

napatrzeć się nie mogę na Wasze puchacze, absolutnie boskie!
Niemożliwe, żeby piesek jednocześnie wyglądał jak pluszaczek i miał do tego jeszcze super charakter ... czyżbym odnalazła ideał?

Posted

przynosimy jej z ogródka kwiatki, czasem nawet z korzonkami

Witaj Skipperze.
Z tego co o sobie piszesz widać, że jesteś wyjątkowym cotonkiem. Moje dziewczynki nigdy nie przyniosły mi nawet złamanego kwiatka, a co dopiero z korzonkami.
A wczoraj GABI gwizdnęła mi z talerza parówkę, gdy poszłam odebrać telefon. Nie zjadła jej co prawda, tylko trzymała ją w mordce i czekała co dalej będzie. Zabrałam jej oczywiście, bo przypomniałam sobie Twoje kwiatki.:evil_lol:

Amber - na pewno trafiłaś na idealną rasę. Nie rozumiem tylko, dlaczego coton kojarzy Ci się z pluszową maskotką??? Popatrz na fotkę.
To 8 m-czny Natanik, synek naszej Gabi z ostatniego miotu. Czy może on komukolwiek przypominać pluszową maskotkę?.

Posted

Ale fajnie nam się towarzystwo mnoży :multi: Cotony zdobywają świat...
Dobrze że w niedługim czasie ich trochę przybędzie, między innymi w naszej hodowli :roll:. W połowie kwietnia spodziewamy się miotu po Cartoonland's UNCHAIN MY HEART i Szerce. To owoc walentynkowej wyprawy do Paryża. A jak by tego było mało, szczeniaczki przyniesie nam zajączek :cool3:

Posted

Natek zdecydowanie wygląda jak pluszak (ciekawe gdzie się zmienia baterie?)
Cotony powinny byś dostępne z zestawem grzebieni i spinek oraz albumem "365 dni z pluszakiem - fryzury na każdy dzień" ;)
Ciekawe czy po powrocie ze spacerku :painting: w taką pogodę jak dziś też są tak śnieżno białe jak na powyższej fotce.

Au Clair de la Lune zajrzałam na Twoją stronkę! Gratuluję rozkosznej gromadki.
Cheri to prawdziwa multi-zwyciężczyni!!!
:laola:
No tak, zupełnie jak u ludzi, najpierw kariera potem dzieci!
Zapewne Cheri po urlopie macieżyńskim nadal będzie brylować na ringach,
w końcu ma niecałe 2 lata, więc najlepsze ciągle przed nią :multi:

Posted

Dziękuję w imieniu Szerki :-). Gromadka w domu jest trochę większa...

To już "nasz" dzieciaczek. Ma na imię Juevo i jak tylko otrzymamy jego rodowód zrobię mu stronkę. Na razie więcej jego fotek jest na forum cotonowym (link u nas na stronie)

• 2 weeks later...
Posted

Ale ten cotonowy świat malutki :) Skipper i Safi to dla Lilki bracia, dla Szerki i Juevo wujkowie a dla Williama bratanki :):):):):)

Nasze psiaki mogą tylko pozazdrościć stroju Skipperowi :placz: W zamian za to fundujemy im zimą labirynt w którym uwielbiają się ganiać :):):)

Posted

[quote name='skipper']
http://img291.imageshack.us/img291/8240/snieg2.jpg

Niesamowity fryz!:-o:lol:
[quote name='Au Clair de la Lune'] W zamian za to fundujemy im zimą labirynt w którym uwielbiają się ganiać :):):)
http://darklu.nazwa.pl/forum/labirynt/DSC09077.jpg

http://darklu.nazwa.pl/forum/labirynt/DSC09123.jpg

Świetny ten labirynt! To Wasza działka?
Kurczę, wygląda jak taki Biegun Płn. Św. Mikołaja!:-o:loveu:
A cotonki tam pasują jak ulał...:cool3:

Posted

[quote name='Patisa']Świetny ten labirynt! To Wasza działka?
Kurczę, wygląda jak taki Biegun Płn. Św. Mikołaja!:-o:loveu:
A cotonki tam pasują jak ulał...:cool3:

Tak, to nasza działka :) Latem wygląda trochę inaczej...

... ale cotonki i tak tam pasują :)

Posted

łoooo....teraz to mnie przytkało!:-o Pięknie macie:loveu::loveu::loveu:

To już wiem, do czego mam dążyć...jak kiedyś będę miała taką działeczkę to będzie oznaczało, ze jest dobrze :lol:

• 1 month later...
Posted

Witam
Jako,że cotonki otrzymały swoje podforum,ten temat niech pozostanie do pogaduszek nie tylko o rasie.Czyli taki sobie Off Topic.
Od tej chwili,nowe tematy dotyczące Coton de Tulear oraz galerie piesków,proszę zakładać w odpowiednich działach.
Pozdrawiam-mod

Posted

Au Clair de la Lune napisał(a):
No tak :). Teraz to rasa pełną gębą :multi:.

zawsze była, tylko tak tu an dogo cichaczem chadzała.
a teraz ot, zaszczekała :lol:

• 3 months later...
Posted

Mam cotona od roku i jak na razie jestem z niego bardzo zadowolony. Jest bardzo wesoły, nie niszczy przedmiotów i w odróżnieniu od innych małych psów prawie wogule nie szczeka.Trzeba koniecznie dodać, że w przeciwieństwie tego co inni o nim myślą nie jest typem kanapowca.Bardzo polecam.:lol:

P.S.
Jedynym problemem jest to, że jedyna porządna chodowla cotonów znajduje się w Gdańsku.