Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to ja może bardziej przystępnie opowiem co to :) Generalnie chodzi o to, że poznajesz "zasady", czyli najpierw hasłowo pewne pojęcia, a potem ich krótki opis i wymalowujesz to, co dla Ciebie dane pojęcie znaczy (jak w tym przypadku Rytm). W trakcie malowania przeprowadza się samoczynnie coś w rodzaju terapii. Rytm może być przeszły, obecny lub wymarzony, a więc malujesz z jakąś intencją, a potem zdarza się, że dopiero po skończeniu malowania widzisz, co tak naprawdę chcesz tym obrazem przekazać. Przykład: mój Rytm jest z tej strony jakby kobietą, prawda? A malowałam go w poziomie, jakby to były zupełnie przypadkowe pociągnięcia pędzla. Mam nadzieję, że nie zamotałam zanadto ;)

Zdolniachy? Nie większe od Was i od każdego, kto tylko zechce sobie przypomnieć, że potrafi malować :) Dziecko nie mówi, że nie umie narysować kotka, tylko siada i go rysuje. Dopiero dorośli mówią, że nie potrafią, na pewno zepsują, szkoda materiałów itp.

A duże takie oto: 30x50 :)

• Replies 691
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zaglądam do Was:)
Yzma i Truflo piękny duet;)
Po szczepieniu psiaki i Truflo przed kastracją,
I znowu Kochane będziecie zmieniać lokal ?
Szukajcie proszę może gdzieś bliżej Krakowa, będzie łatwiej Was odwiedzić:)
Obrazy, Wasze malowanie - jeszcze raz przeczytam o tym:)

Posted

Tak, znowu niebawem czeka nas zmiana domu, tak to jest :) Jakbyście o czymś w okolicy Krakowa słyszeli, to dajcie znać. A Trufo aż się prosi o kastrację ostatnio ;) Próbuje zwiać, pewnie wyczuwa jakieś okoliczne panny na wydaniu no i trzeba mieć oczy dookoła głowy...
Ale należy go pochwalić, bo potrafią razem z Yzmą pięknie zostać sami w domu - najpierw zajmują się zostawionymi przez nas pysznymi prezentami, a potem grzecznie sobie śpią.

Posted

dziki.nomada napisał(a):
Spoko, zostanie sobie na koncie w ramach oszczędności na kastrację :) Dzięki!

ale jak to? to na szczepienie jest i proszę się tu ze mną nie kłócić o 20 zeta;)

Posted

dziki.nomada napisał(a):
Nie kłócę się, tylko mówię, że będzie odłożone na koncie na kastrację ;) bo jak wydam, to potem może braknąć na Trufelkowe jajeczka :p

aaa...no to ok:) ja się postaram jak najszybciej wysłać przelew, jak tylko jakiś przypływ gotówki będę miała, najpóźniej to będzie 10tego

Posted

Spoko, jakoś wytrzymamy ;)

Nie wiem, czy mogę zdradzać sekrety dorastających chłopców, ale cichutko Wam powiem, że Trufel za każdym razem obsikuje sobie przednie łapy :D Zdolny chłopiec, nie? :p

Posted

dziki.nomada napisał(a):

Nie wiem, czy mogę zdradzać sekrety dorastających chłopców, ale cichutko Wam powiem, że Trufel za każdym razem obsikuje sobie przednie łapy :D Zdolny chłopiec, nie? :p

hmmm...ale po co?:evil_lol:

Posted

dziki.nomada napisał(a):
Ooo... Masakra jakaś...

no właśnie...trzeba coś z tym zrobić, mnie ten temat nie daje spokoju, zastanawiałam się nad różnymi opcjami, łącznie z tą, żeby ktoś do gościa zadzwonił i mu powiedział, że zostanie przez wiele osób obsmarowany w necie (z podaniem pełnych danych) jako zoofil i świr...

Posted

dziki.nomada napisał(a):
Zastanawia mnie w sumie, dlaczego chciał wysterylizowaną kotkę, a potem miał pretensje...

nie wiem, ale koleś ewidentnie jest świrem

Posted

ang napisał(a):
no właśnie...trzeba coś z tym zrobić, mnie ten temat nie daje spokoju, zastanawiałam się nad różnymi opcjami, łącznie z tą, żeby ktoś do gościa zadzwonił i mu powiedział, że zostanie przez wiele osób obsmarowany w necie (z podaniem pełnych danych) jako zoofil i świr...

Takie coś nic nie da ...a wręcz może zaszkodzić sprawie , jeśli jest chory psychicznie to nawet może być zadowolony z rozgłosu wokół własnej osoby ...

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
Takie coś nic nie da ...a wręcz może zaszkodzić sprawie , jeśli jest chory psychicznie to nawet może być zadowolony z rozgłosu wokół własnej osoby ...

no to radź Rudzia

Posted

Weronika mówi, że Rudzia ma rację, bo tylko go ucieszy popularność najprawdopodobniej. Mógłby ponadto za publikację danych osobowych z takim oskarżeniem wytoczyć proces. Można złożyć zawiadomienie do prokuratury o podejrzeniu popełnienia przestępstwa. Wiemy, jak kotka się zachowywała w dt, więc skoro była podczas nalotu wystraszona, to być może wystarczy, by podejrzewać gościa o znęcanie - co najmniej.

Posted

dziki.nomada napisał(a):
Weronika mówi, że Rudzia ma rację, bo tylko go ucieszy popularność najprawdopodobniej. Mógłby ponadto za publikację danych osobowych z takim oskarżeniem wytoczyć proces. Można złożyć zawiadomienie do prokuratury o podejrzeniu popełnienia przestępstwa. Wiemy, jak kotka się zachowywała w dt, więc skoro była podczas nalotu wystraszona, to być może wystarczy, by podejrzewać gościa o znęcanie - co najmniej.

Dokładnie szybko pisać oficjalne zawiadomienie do prokuratury , doręczyć osobiście i dodatkowo na komisariat to samo z prośbą o szybką interwencję ze względu na prawdopodobne zagrożenie zdrowia lub życia kotki .
Istnieje też coś takiego jak zielona strefa - tam również bym zgłosiła ...
.

Posted

dziki.nomada napisał(a):
My nie znamy...
A z zusem o co? :diabloti:

przypomnieli sobie niby, że nie złożyłam jakichś rozliczeń za 99 rok (prowadziłam działalność) i że nie zawiesiłam działalności w 2000r., bo niby w ogóle nie było czegoś takiego do 2008r. czyli do ustawy o swobodzie dg, bezczelni są po prostu- więc raz zus, a dwa nfz (składka na zdrowotne za 10 lat:cool3:) - dla zusu jest bez znaczenia, że ustawa o sus zwalnia mnie z obowiązku posiadania jakiejkolwiek dokumentacji po 10 latach (po noweli w 2012 już po 5), oni CHCĄ ! i jak myślę, że ja finansuję pensję takich troglodytów....:angryy: