Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 691
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piękny jest:)
i z Weroniką :loveu:
to jeszcze bym prosił takie samo zdjęcie z Kingą :loveu:
Przyznam się, że odnalazłem Was Kochane na FB :D, ale na razie siedzę cichutko ;);)

Posted (edited)

w keko jest brit tylko w 15kg workach, może być?

w keko z kolei nie ma żadnych dodatków (niby są, ale "chwilowo niedostępne"), więc znalazłam tego brita w doskonałej cenie w sklepie "świat karm", po 5% rabacie za zarejestrowanie:crazyeye: cena to 60.70 (w keko było ostatnio po 77.80) natomiast kosteczki maced w keko po 12,50 za szt, a w tym sklepie po 10,44. przesyłka wyjdzie albo dziś albo w poniedziałek, podałam Wasz nr tel który napisałyście kiedyś na wątku (to chyba Weroniki, więc jakby kurier zadzwonił, to się nie zdziwcie). W sumie powinien być brit 8 kg, kosteczki Maced 3 opakowania i 2 paczuszki żwaczy i jako gratis miska psia (nie było nic lepszego), miałam chęć jeszcze coś dorzucić, ale krucho u mnie z kasą w lutym...

ps. kurier z dpd, to już chyba trafi :)

a gratisową przesyłkę mają już od 50 zeta :)

Edited by ang
Posted

słuchajcie, nie wiem co o tym myśleć.... przyszedł mi mail, że przesyłka wysłana, a ja nie zapłaciłam jeszcze - miałam płacić wieczorkiem, bo czekam na info odnośnie jeszcze jednego przelewu, posprawdzałam wszystko i jest ja wół

Nr zamówienia: 60012
Forma wysyłki: Kurier DPD - Przelew
Wartość zamówienia: 106.07zł
Rabat: 5.31zł
Transport: 0.00zł

Suma zamówienia: 100.76zł

Posted

Jak przyjdzie za pobraniem, to nie odbierzemy, bo nawet tyle kasy nie mamy :P Może to po prostu potwierdzenie złożenia zamówienia, a nie wysyłki? Bo ja tu nic o wysyłce nie widzę poza tym, że wybrałaś płatność przelewem i kuriera.

Posted (edited)

no chyba nie, bo przysłali mi link do strony dpd, a tam czytam:

1 Utworzenie kwitu SOA 10/02/2012 18:23:54 Przesyłka odebrana przez kuriera
2 Magazyn: przyjęcie od kur. 10/02/2012 18:23:50 Przesyłka wchodząca do sortowni BIA

próbowałam się do nich dodzwonić, oczywiście nikogo nie ma już, pomyślałam żeby się do nich dobijać jutro, ale taka mnie refleksja naszła - po cholerę będę sobie psuć jutro nerwy, wyslę zaraz ten przelew, jak dostaniecie (pewnie w poniedz) przesyłkę niepłatną to ok, a jak płatną to po prostu nie przyjmiecie, a ja jak gdyby nigdy nic zadzwonię wtedy i zapytam gdzie jest przesyłka za którą zapłaciłam. czy ja to zawsze muszę mieć jakieś cuda przy tych zamówieniach? :angryy:

Edited by ang
Posted

no i wpadłam na pomysł - jako że mam nr przesyłki zadzwoniłam do dpd zapytać czy to jest przesyłka za pobraniem, no i NIE JEST ZA POBRANIEM.
To co dziewczyny - płacić czy nie? :diabloti:

Posted (edited)

Niniejszym oznajmiam, że mega paczka właśnie do nas dotarła :) Ale to nie ta, co zamówiłyśmy...
Jest 15kg Puriny, jedzenie dla kotów bezglutenowe z dzikiem i drugie z jagnięciną, jakieś inne kocie chrupki w dużej ilości i żwirek. Nie wiem co robimy, bo 15kg Puriny piechotą nie chodzi, hihi ;) To już chyba wiemy czemu za paczkę nie trzeba było płacić - dostałyśmy cudzą z naszym nazwiskiem.

Głupia nie sprawdziłam przy kurierze, tylko tak z wierzchu - zobaczyłam, że jedzenie psie jest - bo był burkliwy i szybko uciekł... No nic, będziemy to prostować jakoś, a póki co śmiesznie jest ;) Dzięki, Wojtuś, za szybą reakcję z numerem telefonu :)

Edited by dziki.nomada
Posted (edited)

Dzwoniłam, mam wysłać maila (ależ czemu nie? niech klient podpowie co jest nie tak, bo oni się jeszcze nie pokapowali; i oczywiście żadnego "przepraszam"), właściwa paczka ma dojść max w środę, kurier jak przyjedzie z nową paczką - ma zabrać tamtą (dostanę info jak paczka wyjdzie od nich). Was dziewczyny proszę tylko o zaklejenie starej paczki jakąś grubszą taśmą i przekazanie kurierowi.

ps. no i sprawdźcie zawartość przy kurierze, please:)

no i zawsze możecie zakosić jakieś chrupki, oni i tak nie zjarzą, tak przypuszczam ;)

Edited by ang
Posted

Zaproponuję im przebudowę sklepu ;) Moja biedna głowa nadal nie ogarnia, jak można wysłać paczkę z inną zawartością, w dodatku bez opłacenia.

Trzeba było zabrać to, co jest, zamienić się z kimś, dziwne kocie chrupki przekazać do schroniska, a kocim bezglutenowym nakarmić szczurki ;) Sklep byłby stratny, ale nie mieliby kłopotu z opanowywaniem sytuacji ;)

Posted

pani mnie poprosiła mailowo, żebym jej napisała co DOKŁADNIE dostałam, odpisałam jej, że zamówienie jak można wywnioskować z danych do wysyłki nie było dla mnie i że powinni chyba sami postarać się ogarnąć swoje bordello:) (no oczywiście użyłam innych zwrotów), ja to mam szczęście....

następnym razem postaram się zamówić w keko, oni dość solidni są z terminami, wezmę co będzie po prostu

Posted

Mogę Ci napisać, co to dokładnie za kocie jedzenie, ale zapakowali je w folię, więc nie rozwijałam już tego. Purina Adult 15 kg, żwirek dla kota Benek (nie wiem ile kg, bo w folii i nie będę rozwijać), N&D dla kotów z jagnięciną i z dzikiem (2x100g), Lara fitness w czterech smakach (saszetki dla kotów w opakowaniu zbiorczym x2).

Posted (edited)

Ok, dzięki, to napiszę to przemiłej pani

dostałam dość szybko odpowiedź, aż przekopiuję:

Witam,

niestety zostały pomylone listy przewozowe i dostała Pani paczkę innej osoby. dziś wysyłamy właściwą paczkę.

Pozdrawiam, miłego dnia

aż mnie ręka świerzbi, żeby Pani odpisać "brawo - i za refleks i za inteligencję! "
no dobra, już się nie znęcam...

Edited by ang
Posted (edited)

wysłałam maila z pytaniem, ale ja bym się za bardzo nie przejmowała, ważne że paczka właściwa dojdzie, a jak tamtej nie chcą odbierać niech nie odbierają, tyle że miejsce Wam zajmuje :) ja coś odpowiedzą to napiszę, a będzie ktoś u Was w domu jutro żeby odebrać? przykro mi, że taki zamieszanie wyszło, ale ja złych intencji nie miałam:)

edit: pani napisała kurier jeszcze dziś powinien odebrać paczuszkę. jeżeli będą jakieś nieprzyjemności z kurierem bardzo proszę o kontakt.

Edited by ang