dziki.nomada Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 No to ja może bardziej przystępnie opowiem co to :) Generalnie chodzi o to, że poznajesz "zasady", czyli najpierw hasłowo pewne pojęcia, a potem ich krótki opis i wymalowujesz to, co dla Ciebie dane pojęcie znaczy (jak w tym przypadku Rytm). W trakcie malowania przeprowadza się samoczynnie coś w rodzaju terapii. Rytm może być przeszły, obecny lub wymarzony, a więc malujesz z jakąś intencją, a potem zdarza się, że dopiero po skończeniu malowania widzisz, co tak naprawdę chcesz tym obrazem przekazać. Przykład: mój Rytm jest z tej strony jakby kobietą, prawda? A malowałam go w poziomie, jakby to były zupełnie przypadkowe pociągnięcia pędzla. Mam nadzieję, że nie zamotałam zanadto ;) Zdolniachy? Nie większe od Was i od każdego, kto tylko zechce sobie przypomnieć, że potrafi malować :) Dziecko nie mówi, że nie umie narysować kotka, tylko siada i go rysuje. Dopiero dorośli mówią, że nie potrafią, na pewno zepsują, szkoda materiałów itp. A duże takie oto: 30x50 :) Quote
wojtuś Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Zaglądam do Was:) Yzma i Truflo piękny duet;) Po szczepieniu psiaki i Truflo przed kastracją, I znowu Kochane będziecie zmieniać lokal ? Szukajcie proszę może gdzieś bliżej Krakowa, będzie łatwiej Was odwiedzić:) Obrazy, Wasze malowanie - jeszcze raz przeczytam o tym:) Quote
dziki.nomada Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Tak, znowu niebawem czeka nas zmiana domu, tak to jest :) Jakbyście o czymś w okolicy Krakowa słyszeli, to dajcie znać. A Trufo aż się prosi o kastrację ostatnio ;) Próbuje zwiać, pewnie wyczuwa jakieś okoliczne panny na wydaniu no i trzeba mieć oczy dookoła głowy... Ale należy go pochwalić, bo potrafią razem z Yzmą pięknie zostać sami w domu - najpierw zajmują się zostawionymi przez nas pysznymi prezentami, a potem grzecznie sobie śpią. Quote
ang Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 ja przed chwilą przelałam za szczepienie, sorry, zapomniałam sobie:oops: Quote
dziki.nomada Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 Spoko, zostanie sobie na koncie w ramach oszczędności na kastrację :) Dzięki! Quote
ang Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 dziki.nomada napisał(a):Spoko, zostanie sobie na koncie w ramach oszczędności na kastrację :) Dzięki! ale jak to? to na szczepienie jest i proszę się tu ze mną nie kłócić o 20 zeta;) Quote
dziki.nomada Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 Nie kłócę się, tylko mówię, że będzie odłożone na koncie na kastrację ;) bo jak wydam, to potem może braknąć na Trufelkowe jajeczka :p Quote
ang Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 dziki.nomada napisał(a):Nie kłócę się, tylko mówię, że będzie odłożone na koncie na kastrację ;) bo jak wydam, to potem może braknąć na Trufelkowe jajeczka :p aaa...no to ok:) ja się postaram jak najszybciej wysłać przelew, jak tylko jakiś przypływ gotówki będę miała, najpóźniej to będzie 10tego Quote
dziki.nomada Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 Spoko, jakoś wytrzymamy ;) Nie wiem, czy mogę zdradzać sekrety dorastających chłopców, ale cichutko Wam powiem, że Trufel za każdym razem obsikuje sobie przednie łapy :D Zdolny chłopiec, nie? :p Quote
ang Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 dziki.nomada napisał(a): Nie wiem, czy mogę zdradzać sekrety dorastających chłopców, ale cichutko Wam powiem, że Trufel za każdym razem obsikuje sobie przednie łapy :D Zdolny chłopiec, nie? :p hmmm...ale po co?:evil_lol: Quote
Rudzia-Bianca Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 dziki.nomada napisał(a):Nie po co, tylko taki styl :D No nie wiem czy Książątko się nie obrazi za zdradzanie sekretów ;) Quote
ang Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 wojtuś, przeczytaj proszę od postu 1366 http://www.dogomania.pl/threads/183865-Czarne-Kwiatki-czyli-na-kogo-warto-uwa%C5%BCa%C4%87./page55 podobno byłeś na pa u tego kolesia, przypuszczam że to zoofil, masz jakiś pomysł co zrobić z tym tematem? Quote
ang Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 dziki.nomada napisał(a):Ooo... Masakra jakaś... no właśnie...trzeba coś z tym zrobić, mnie ten temat nie daje spokoju, zastanawiałam się nad różnymi opcjami, łącznie z tą, żeby ktoś do gościa zadzwonił i mu powiedział, że zostanie przez wiele osób obsmarowany w necie (z podaniem pełnych danych) jako zoofil i świr... Quote
dziki.nomada Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Zastanawia mnie w sumie, dlaczego chciał wysterylizowaną kotkę, a potem miał pretensje... Quote
ang Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 dziki.nomada napisał(a):Zastanawia mnie w sumie, dlaczego chciał wysterylizowaną kotkę, a potem miał pretensje... nie wiem, ale koleś ewidentnie jest świrem Quote
dziki.nomada Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 No i dzięki temu można było zwrócić uwagę, że coś z nim nie halo, ale i tak zadziwiające. Nie mieści się w głowie... Quote
Rudzia-Bianca Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 ang napisał(a):no właśnie...trzeba coś z tym zrobić, mnie ten temat nie daje spokoju, zastanawiałam się nad różnymi opcjami, łącznie z tą, żeby ktoś do gościa zadzwonił i mu powiedział, że zostanie przez wiele osób obsmarowany w necie (z podaniem pełnych danych) jako zoofil i świr... Takie coś nic nie da ...a wręcz może zaszkodzić sprawie , jeśli jest chory psychicznie to nawet może być zadowolony z rozgłosu wokół własnej osoby ... Quote
ang Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 Rudzia-Bianca napisał(a):Takie coś nic nie da ...a wręcz może zaszkodzić sprawie , jeśli jest chory psychicznie to nawet może być zadowolony z rozgłosu wokół własnej osoby ... no to radź Rudzia Quote
dziki.nomada Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Weronika mówi, że Rudzia ma rację, bo tylko go ucieszy popularność najprawdopodobniej. Mógłby ponadto za publikację danych osobowych z takim oskarżeniem wytoczyć proces. Można złożyć zawiadomienie do prokuratury o podejrzeniu popełnienia przestępstwa. Wiemy, jak kotka się zachowywała w dt, więc skoro była podczas nalotu wystraszona, to być może wystarczy, by podejrzewać gościa o znęcanie - co najmniej. Quote
Rudzia-Bianca Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 dziki.nomada napisał(a):Weronika mówi, że Rudzia ma rację, bo tylko go ucieszy popularność najprawdopodobniej. Mógłby ponadto za publikację danych osobowych z takim oskarżeniem wytoczyć proces. Można złożyć zawiadomienie do prokuratury o podejrzeniu popełnienia przestępstwa. Wiemy, jak kotka się zachowywała w dt, więc skoro była podczas nalotu wystraszona, to być może wystarczy, by podejrzewać gościa o znęcanie - co najmniej. Dokładnie szybko pisać oficjalne zawiadomienie do prokuratury , doręczyć osobiście i dodatkowo na komisariat to samo z prośbą o szybką interwencję ze względu na prawdopodobne zagrożenie zdrowia lub życia kotki . Istnieje też coś takiego jak zielona strefa - tam również bym zgłosiła ... . Quote
ang Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 ja się procesów nie boję, wlaśnie się z zusem procesuję:) znacie kogoś z ktoz? Quote
dziki.nomada Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 My nie znamy... A z zusem o co? :diabloti: Quote
ang Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 dziki.nomada napisał(a):My nie znamy... A z zusem o co? :diabloti: przypomnieli sobie niby, że nie złożyłam jakichś rozliczeń za 99 rok (prowadziłam działalność) i że nie zawiesiłam działalności w 2000r., bo niby w ogóle nie było czegoś takiego do 2008r. czyli do ustawy o swobodzie dg, bezczelni są po prostu- więc raz zus, a dwa nfz (składka na zdrowotne za 10 lat:cool3:) - dla zusu jest bez znaczenia, że ustawa o sus zwalnia mnie z obowiązku posiadania jakiejkolwiek dokumentacji po 10 latach (po noweli w 2012 już po 5), oni CHCĄ ! i jak myślę, że ja finansuję pensję takich troglodytów....:angryy: Quote
Recommended Posts