Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Trufel właśnie rąbnął rzadką kupę w kuchni, wdepnął w nią i z radości, że odetkało mu pupkę gania po domu w dzikim pędzie robiąc boskie ślady. Aaa! ;) Było nie dawać psom na spróbowanie krowiego świeżego mleczka...

• Replies 691
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oba psięta zaszczepione :) Po 25 złotych wścieklizna.

Wet zobaczył, jak Trufcio się kręci po gabinecie i próbuje obsikać wszystkie ściany i radził, żeby go jeszcze w marcu wykastrować. Gdybyśmy się zdecydowali, to zabieg będzie kosztował 120 złotych, w kwietniu już około 200.

Posted

dziki.nomada napisał(a):
Oba psięta zaszczepione :) Po 25 złotych wścieklizna.

Wet zobaczył, jak Trufcio się kręci po gabinecie i próbuje obsikać wszystkie ściany i radził, żeby go jeszcze w marcu wykastrować. Gdybyśmy się zdecydowali, to zabieg będzie kosztował 120 złotych, w kwietniu już około 200.

No to w sam raz na koniec marca po szczepieniu można go będzie ciachnąć :)
Ile on waży ?

Posted

jutro prześlę kasę za szczepienie - 25 jeśli dobrze zrozumiałam?
a zgoda moja oczywiście jest, tylko z kasą krucho, ja bym dopiero 10 kwietnia mogła Wam wysłać przelew (zamówienie na karmę też bym wtedy zapłaciła, chyba, że karma potrzebna wcześniej, no i z obroża też pewnie jakaś decyzja będzie), ale jeszcze pomyślę i pokombinuję:)

Posted

20, bo zostało 20 z poprzedniej wpłaty, na odrobaczenie poszło 15 i w rezultacie mamy 5 w zapasie. Mam paragon za dwa psy na 50 złotych, tylko mi się go nie chce skanować, bo dzisiaj jak szalona pół ogrodu wysprzątałam i wszystko mnie boli ;)

To wstępnie jesteśmy umówieni na 28 na obcinanie jajeczek przed Wielkanocą :p W sam raz :D Karma jeszcze jest - na pewno do kwietnia spokojnie wystarczy.

I jeszcze mała przygoda z dzisiaj: Trufel pierwszy raz wszedł do sortowni jajek i zobaczył kilka pełnych koszyków. Biegał od jednego do drugiego i węszył, bo nie mógł uwierzyć, że to wszystko jajka ;) Nie chciał stamtąd iść :)

Posted

hehe...nie wiem czemu mnie bardzo rozbawiła akcja z jajkami, czyżby w kontekście zbliżających się wydarzeń? :)
o odrobaczaniu zapomniałam:oops: to jutro poszukam konta i wyślę przelew, a o kasie na kastrację muszę pomyśleć, gdybym nic nie wymyśliła, to dostaniecie odroczoną płatność do świąt? jakaś fakturka od weta na przelew z terminem 2 tyg. albo co? :cool3:

Posted

dziki.nomada napisał(a):
Spoko, zapłacimy, a potem się będziemy rozliczać. Gdybyśmy nie miały kasy, to wcześniej dam znać i coś wymyślimy. Z nami nic nie wiadomo nigdy...

ze mną też nie, ja jestem słowna i zawsze dotrzymuję obietnic, co najwyżej realizacja troszkę się przesuwa w czasie;) jak mówi mój mąż - pieniądze się mnie nie trzymają, jak mam, to szaleję, a potem kwiczę...

Posted

[quote name='dziki.nomada']To trochę tak, jak u nas ;)

Wiecie co? Planowałam ten ogród skończyć jutro, ale nawet z krzesła wstać nie mogę, żeby herbatę zrobić :p stara łamaga ze mnie ;)
może to Rudzia telepatycznie łamagowe fluidy wysyła?
Rudziu! może choć telepatyczne fluidy wysyłasz?:cool3:

Posted

Żadnych złych fluidów telepatycznie nie wysyłam i proszę mnie tu od łamag nie wyzywać :(

A tak na marginesie to na chrzcielnym głosowanie się zaczęło ;)
ang idź na Rudzię zagłosuj;)
jak mnie tam sponiewierałaś to datek jest dobrowolny więc nie musi być ;)

Posted

Gośka, błagam Cię, jak ja mogę kogoś, kogo wielbię i darzę przeczystym uczuciem, sponiewierać???? już zagłosowałam:)
jak moje głupie żarty tak bierzesz do siebie, to już nabieram wody w usta i się staram opanować i zachowywać powagę stosowną do wieku (mojego oczywiście) :oops:

Posted

to ja powiem tak: 1. zdjęcie baaaardzo sympatyczne:loveu: 2. dwa alieny, które właśnie przyleciały i oświetliły sobie oczkami teren lądowania 3i4. to z pewnością zdjęcia "z jakąś ciekawą historią" :evil_lol:
cieszę się, że mogę dzięki Wam obejrzeć sobie Trufla od czasu do czasu...stęskniłam się za nim:-(

Posted

ang napisał(a):
Gośka, błagam Cię, jak ja mogę kogoś, kogo wielbię i darzę przeczystym uczuciem, sponiewierać???? już zagłosowałam:)
jak moje głupie żarty tak bierzesz do siebie, to już nabieram wody w usta i się staram opanować i zachowywać powagę stosowną do wieku (mojego oczywiście) :oops:

No i proszę znowu - od stosownego wieku mi tu wyjeżdża:mad:
a głos już dawno zapisałam :eviltong:

No i przez Ciebie - zapomniałam napisać
Ależ Książątko urosło:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Posted

ang napisał(a):
to ja powiem tak: 1. zdjęcie baaaardzo sympatyczne:loveu: 2. dwa alieny, które właśnie przyleciały i oświetliły sobie oczkami teren lądowania 3i4. to z pewnością zdjęcia "z jakąś ciekawą historią" :evil_lol:
cieszę się, że mogę dzięki Wam obejrzeć sobie Trufla od czasu do czasu...stęskniłam się za nim:-(

Na trzecim Yzma wygląda, jakby uderzyła głową o niewidzialny mur ;)

Posted

dziki.nomada napisał(a):

To Wam jeszcze wkleję nasze obrazy Vedic Art :) Tytuł obu to: Rytm. Fioletowy mój, zielony Weroniki :)

wow... jestem pod wrażeniem, choć musiałam sprawdzić w google co to Vedic Art:)

Posted

dziki.nomada napisał(a):
Dziękujemy :) I czego ciekawego się dowiedziałaś?

no coś tam mętnie pamiętam:) jedno mi najbardziej utkwiło nt. otwierania kolejnych drzwi, bo pamiętam, że o tym samym opowiadała (zupełnie spontanicznie) moja przyjaciółka, jak wypaliła dużo tego, czego nie powinna palić w ogóle (to zamierzchłe czasy liceum):diabloti: