Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 691
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziki.nomada napisał(a):
Od kości ze skóry obydwa psy wolą naturalne surowe gnaty wołowe ;) Trufel nawet miał moment, kiedy warczał na nas, jak tylko dostał taką kość, ale sytuacja już opanowana.

to na tym polu chyba niestety nie będę pomocna;)
ale kosteczek-nagród następnym razem zamówię więcej:)

Posted

W końcu się udało znaleźć kabel ;) Tak sprytnie go schowałam przed szkodnikiem, że nie mogłam znaleźć...

Wiem, że lubisz czytać, dlatego piszę ile tylko mogę. Niestety nie mam zbyt wiele czasu w ciągu dnia, a i nocą zdarza mi się nie mieć go w nadmiarze :)

Posted (edited)

Za Fiprex trochę przepłaciłyśmy z pośpiechu nawet nie wzięłam paragonu, zresztą to była porcja na dwa psy, więc nie godzi się brać od Ciebie za to kasy :) Najważniejsze żeby pomogło.

Edited by dziki.nomada
Posted

wojtuś napisał(a):
Oj to Psiaki już bez lokatorów;)

Miejmy nadzieję, że lokatorzy nie ukryli się gdzieś na dywanach i kanapach i nie przeczekują... ;) Trufelek to tak przyjazny zwierzak, że nawet pchły do domu przyprowadza. A telefon wciąż milczy, jakoś te jego ogłoszenia przeleciały bez echa. Bidulek nasz kochany... Dostał dziś mega tabliczkę z napisem na obróżkę ;)

Posted (edited)

No więc może i szczęściarz - myśli, że ma dom.

Dawno nie było zdjęć, więc wstawiam :)

Oto, co szanowny książę myśli na temat szkolenia psów:

Najlepsze jest to, że zupełnie zapomniałyśmy o tej książce i stała sobie spokojnie na półce z milionem innych. Wyjął tylko tę jedną ;) Fakt, że wystawała najbardziej, ale jednak ;)

A tutaj "Przyszedłem z błotnistego porannego spacerku i się jeszcze trochę zdrzemnę, dobrze?" (wpatrzony w Yzmę, która gdzieś tam z boku szalała)

A tak pięknie wygląda, kiedy bardzo chce dostać to, co akurat jemy ;)

I jeszcze świąteczne :)

Opłatek ;)

"Jedzą, a pies się nudzi!"

"O, a co tak pięknie pachnie?"

"Dziękuję za prezenty, Ciociu!"

Nie mam pojęcia, czym zasłużył na szyneczkę ;)

"Ile ludzi do zabawy!"

Edited by dziki.nomada
Posted (edited)

Wojtuś, obejrzyj koniecznie resztę zdjęć, bo akurat dorzucałam, kiedy pisałeś ;)

W tym tygodniu nie uda nam się młodego zaszczepić - za dużo spraw na głowie. Ale jesteśmy umówione, że tylko damy znać i jedziemy, więc przynajmniej o transport nie trzeba się martwić.

Edited by dziki.nomada
Posted

ale cudne zdjęcia!!! zero szacunku dla książek... a kto na ostatnim zdjęciu? no taka już ze mnie wścibska baba:diabloti:

Posted

[quote name='dziki.nomada']Wojtuś, obejrzyj koniecznie resztę zdjęć, bo akurat dorzucałam, kiedy pisałeś ;)

W tym tygodniu nie uda nam się młodego zaszczepić - za dużo spraw na głowie. Ale jesteśmy umówione, że tylko damy znać i jedziemy, więc przynajmniej o transport nie trzeba się martwić.[/QUOTE]
Dzięki Kochana, cudo zdjęcia.... i siostra ;);)
A młody - spokojnie, jak tylko dacie radę podjechać do Weta;);)

Posted (edited)

Ciociu Ang, Trufel i Yzma pięknie dziękują za prasowane kosteczki, które przed chwilą dotarły listem poleconym :) W paczce były dwie małe białe prasowane kości, dwie duże wędzone, dwie duże wiązane i dwa buty z prasowanej skóry :) Potwierdzić na bazarku, czy sama to zrobisz?

Trufel przywitał radośnie pana listonosza, a potem nie spuszczał koperty z oczu i na koniec wsadził do niej całą głowę i domagał się komisyjnego sprawdzenia zawartości ;)

Skoro nikt nie pisze, to Wam coś jeszcze dopiszę w tym samym poście ;) Trufel wraca z podwórka nawet szybciej niż Yzma :D Załapał, że tam, gdzie jest człowiek, zawsze jest najlepiej i... najsmaczniej! Wieczorem przywołujemy go latarką, w dzień Yzma go przyprowadza, chyba że sam zauważy nas wcześniej, to wtedy biegnie na złamanie karku :) Będzie z niego naprawdę dobrze wychowane książątko :)

Edited by dziki.nomada
Posted

super, że paczka dotarła, ilość się zgadza, ja potwierdzę na wątku bazarku:) oj, ten Trufel, świrek kochany....;) mam nadzieję, ze się kostki przydadzą jakby im ulubionych gnatów wołowych zabrakło:) teraz tylko jeszcze ciastka wątróbkowe powinny nadejść, pewnie w poniedziałek.
a że Truflo wraca jak wariat do domu, to się nie dziwię, dobrze mu z Wami:)

Posted

Uwaga, porcja fotek! :)

Pierwsze trzy zrobione wczoraj wieczorem, a pozostałe na dzisiejszym spacerku.

"Zobaczcie, jak ja lubię śnieżek!"

Trufel,Yzma i Amzy-Serdel-Pieróg w dzikim pędzie

"Zobacz, jestem grzeczny! Dostanę coś pysznego?"

Posted

heh, Tinka mojej mamy dziś też się cieszyła jak dziecko, tarzała się w śniegu jak wariatka:)
super fotki, dzięki:loveu: