Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No właśnie Yzma miała jedno - wszystko razem, a była szczepiona w wieku 3 miesięcy i dowiedziałyśmy się, że na te wczesnoszczenięce za późno, więc może spokojnie dostać jedną dawkę. Dlatego się zdziwiłyśmy, że chcesz go trzy razy aż szczepić :p no w każdym razie będzie tak, jak musi być ;)

• Replies 691
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziki.nomada napisał(a):
No właśnie Yzma miała jedno - wszystko razem, a była szczepiona w wieku 3 miesięcy i dowiedziałyśmy się, że na te wczesnoszczenięce za późno, więc może spokojnie dostać jedną dawkę. Dlatego się zdziwiłyśmy, że chcesz go trzy razy aż szczepić :p no w każdym razie będzie tak, jak musi być ;)

A....:););)
To teraz zrozumiałem;)
Nie powinno się łączyć szczepionki na wirusy ze szczepionką na wściekliznę,
najpierw powinno być szczepienie na wirusy (jedno lub dwa w odstępie) a potem po miesiącu szczepienie na wściekliznę,
choć spotkałem się już z podejściem "wszystko razem" ale to przy dorosłym Psiaku.
Tak więc Kochane... zobaczymy:)

Posted

Poleciało 72 zł z bazarku dla Trufelka :)
Proszę o potwierdzenie na wątku bazarkowym jak dojdzie .
http://www.dogomania.pl/threads/218647-ALBUM-DLA-TATY-KARTKI-%C5%9AWI%C4%84TECZNE-r%C4%99cznie-robione-DZI%C5%9A-KONIEC-23.00?p=18240933#post18240933
Przepraszam ze dopiero dziś , ale mam taki kołowrót że nie wyrabiam :(

Co do szczepienia- ja też zawsze rozdzielam wirusówki od wścieklizny, boję się tych bomb immunologicznych i jak tylko można szczepię pojedynczymi szczepionkami . Ale to moje zboczenie biologa ;)

Miziaki dla Trufelka , mam nadzieję że wkrótce będę miała więcej czasu żeby znowu w pełni na dogo wrócić .

Posted

Ok, skoro nie trzeba...
ja dziś ledwo żywa, moja córka ma anginę ropną, ma prawie 16 lat a jak jest chora to gorsza niż 3-latek:)

Posted

nie martwię się, ale nie wierzę też do końca, że Truflo taki bezwydatkowy:) ale mi konta nie podałyście, więc choćbym się chciała narzucać, to na razie nie mam jak:)

i dzięki za pozdrowienia:) normalnie już nawet resztek kultury nie mam ze zmęczenia...

Posted

Dziękujemy, Rudziu - wpłata z bazarku dotarła :) Możemy się szczepić :D

Ang, nie chcemy brać kasy tak po prostu. Nie zarabiamy na psiakach ;) Jak dotrze karma, to w ogóle już będzie super i niczego nie będziemy potrzebować :D Mamy też obiecaną potężną dostawę kości wołowych od rodziców Kingi, bo zobaczyli, że młody obgryza co się da ;)

Posted

właśnie próbuję się dodzwonic do krakvetu i szlag mnie trafia...

pół godziny na tel. i co usłyszałam? nasi konsultanci skontaktują się z panią do 17tej!

Posted

No przecież jest tekst na poprzedniej stronie ;) i namiary, i wszystko :p

[quote name='dziki.nomada']Trufelek jest energicznym,ciekawskim i radosnym (około sześciomiesięcznym) szczeniakiem, bezustannie wpatrującym się w człowieka. Został znaleziony z początkami zapalenia oskrzeli, obecnie jest już całkiem zdrowy i przebywa w domu tymczasowym w okolicach Gdowa. W swoim krótkim szczenięcym życiu wiele już przeżył, o czym świadczy rozdarcie jednego uszka, które prawdopodobnie powstało podczas „spotkania” z kotem lub innym zwierzęciem. Świetnie dogaduje się z psami obojga płci, z gryzoniami, końmi. Kotów trochę się obawia. Uwielbia zarówno dorosłych, jak i dzieci.
Bardzo ładnie chodzi w szelkach na smyczy, na spacerach się nie oddala. Jedyną wadą, lub dla niektórych zaletą Trufelka jest to, że nie słyszy, doskonale natomiast posługuje się węchem i wzrokiem. Reaguje na gesty i zna podstawowe komendy (siad, leżeć, do mnie). Przyszły właściciel powinien być przygotowany na to, by zawsze pozostawać w kontakcie wzrokowym z Truflem i wydawać mu komendy, które jest w stanie zrozumieć. Pomimo braku słuchu bardzo szybko się uczy i chętnie wykonuje polecenia.
Trufel nie będzie duży, obecnie waży niecałe 12kg.
Chętnie spotkamy się z osobami, które chciałyby przygarnąć Trufelka i pokażemy jak zachowuje się w domu, na spacerze, jak reaguje na wydawane polecenia itp. Nie nadaje się na stróża, tylko domowego pupilka. Nie wydamy Trufelka do kojca ani budy.
Film: youtube.com/watch?v=byzIU2j9sg4&feature=youtu.be&hd=1

Kontakt: 888 053 746 kinga.szumilas@vp.pl

Posted

dziki.nomada napisał(a):
I jak, skontaktowali się? ;)

nie, zadzwonię jeszcze jutro rano, dziś w nerwach wystawilam im piękną opinię na opineo... jeśli jutro rano nie potwierdzą wysyłki to zamówię na allegro, jeśli zapłacę od razu to w piątek dotrze, o ile będziecie w domu

Posted

Dokładnie te witaminy ma teraz od weterynarza, więc spoko :)

Ciekawe, czy przed świętami w ogóle jakiekolwiek sklepy internetowe się wywiązują z terminów. Nie mam z tym żadnych doświadczeń i jestem ciekawa, czy tym razem się uda zamówić. Powodzenia w każdym razie!

Savahna, dziękujemy :)

Posted

zamówienie złożyłam i zapłaciłam (kości prasowanych też nie było, więc kupiłam wiązane, po nowym roku coś domówię, ale póki co chciałam karmę szybko zamówić), potwierdzenie zamówienia wysłałam na Twojego Kinga maila z Truflowego ogłoszenia;) - jeśli przyślą mi jakąś aktualizację to dam znać

Posted

mam tylko nadzieję, że przyjdą.... krakvet u mnie spalony

a żwacze to tak z czystej złośliwości, co by Wam w domku pachniało ;)

Posted

Wygonimy na mróz :p

W poprzednim domku właściciele mieli dwa duże psy, które zakopywały na podwórku świńskie nóżki. One o nich zapominały, ale Yzma wykopywała i potem nosiła takie cuchnące nadgniłe paskudztwa, a czasem do domu przytaszczyła ;) Żwacze to przy tym perfumy :p

Posted

Savahna :) tytuł ogłoszenia super;
""" TRUFEL-genialny,szkolony szczeniak.ADOPCJA! """

Przeczytałem ogłoszenie i tekst Cioteczek naprawdę jest ciekawy, zawiera wszystkie wiadomości co potrzeba o Psiaku ;)