dziki.nomada Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 No właśnie Yzma miała jedno - wszystko razem, a była szczepiona w wieku 3 miesięcy i dowiedziałyśmy się, że na te wczesnoszczenięce za późno, więc może spokojnie dostać jedną dawkę. Dlatego się zdziwiłyśmy, że chcesz go trzy razy aż szczepić :p no w każdym razie będzie tak, jak musi być ;) Quote
wojtuś Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 dziki.nomada napisał(a):No właśnie Yzma miała jedno - wszystko razem, a była szczepiona w wieku 3 miesięcy i dowiedziałyśmy się, że na te wczesnoszczenięce za późno, więc może spokojnie dostać jedną dawkę. Dlatego się zdziwiłyśmy, że chcesz go trzy razy aż szczepić :p no w każdym razie będzie tak, jak musi być ;) A....:););) To teraz zrozumiałem;) Nie powinno się łączyć szczepionki na wirusy ze szczepionką na wściekliznę, najpierw powinno być szczepienie na wirusy (jedno lub dwa w odstępie) a potem po miesiącu szczepienie na wściekliznę, choć spotkałem się już z podejściem "wszystko razem" ale to przy dorosłym Psiaku. Tak więc Kochane... zobaczymy:) Quote
Rudzia-Bianca Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Poleciało 72 zł z bazarku dla Trufelka :) Proszę o potwierdzenie na wątku bazarkowym jak dojdzie . http://www.dogomania.pl/threads/218647-ALBUM-DLA-TATY-KARTKI-%C5%9AWI%C4%84TECZNE-r%C4%99cznie-robione-DZI%C5%9A-KONIEC-23.00?p=18240933#post18240933 Przepraszam ze dopiero dziś , ale mam taki kołowrót że nie wyrabiam :( Co do szczepienia- ja też zawsze rozdzielam wirusówki od wścieklizny, boję się tych bomb immunologicznych i jak tylko można szczepię pojedynczymi szczepionkami . Ale to moje zboczenie biologa ;) Miziaki dla Trufelka , mam nadzieję że wkrótce będę miała więcej czasu żeby znowu w pełni na dogo wrócić . Quote
ang Posted December 19, 2011 Author Posted December 19, 2011 Kinga, Weronika, to dajcie znać ile potrzeba, wpłaciłabym jutro, jutro też dzwonię do krakvetu Quote
dziki.nomada Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Skoro będzie 72 złote z bazarku, to nie musisz póki co niczego wpłacać. Będzie na szczepienie. Quote
ang Posted December 19, 2011 Author Posted December 19, 2011 Ok, skoro nie trzeba... ja dziś ledwo żywa, moja córka ma anginę ropną, ma prawie 16 lat a jak jest chora to gorsza niż 3-latek:) Quote
dziki.nomada Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Nie trzeba na razie :) Na pewno masz wydatki przed świętami, więc bez sensu jeszcze Truflem się martwić, skoro nie dzieje mu się krzywda ;) Pozdrów Córkę! Życzymy szybkiego powrotu do zdrowia :) Quote
ang Posted December 19, 2011 Author Posted December 19, 2011 nie martwię się, ale nie wierzę też do końca, że Truflo taki bezwydatkowy:) ale mi konta nie podałyście, więc choćbym się chciała narzucać, to na razie nie mam jak:) i dzięki za pozdrowienia:) normalnie już nawet resztek kultury nie mam ze zmęczenia... Quote
Ania102 Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Zapraszam na bazarek http://www.dogomania.pl/threads/219740-Sukienki-r-S-ksiażki-bizuteria-i-inne-różnosci-na-Foresta-i-Biszkopta-do-24.12-g-14?p=18235167#post18235167 ang masz zapchaną skrzynke:) Quote
dziki.nomada Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Dziękujemy, Rudziu - wpłata z bazarku dotarła :) Możemy się szczepić :D Ang, nie chcemy brać kasy tak po prostu. Nie zarabiamy na psiakach ;) Jak dotrze karma, to w ogóle już będzie super i niczego nie będziemy potrzebować :D Mamy też obiecaną potężną dostawę kości wołowych od rodziców Kingi, bo zobaczyli, że młody obgryza co się da ;) Quote
ang Posted December 20, 2011 Author Posted December 20, 2011 właśnie próbuję się dodzwonic do krakvetu i szlag mnie trafia... pół godziny na tel. i co usłyszałam? nasi konsultanci skontaktują się z panią do 17tej! Quote
savahna Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Dziewczyny, wklejcie jakis tekst do ogłoszeń i namiary, to zrobie Truflowi. Jaki bądź tekst dajcie...no chyba,że...zostaje u Was;);) Quote
dziki.nomada Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 No przecież jest tekst na poprzedniej stronie ;) i namiary, i wszystko :p [quote name='dziki.nomada']Trufelek jest energicznym,ciekawskim i radosnym (około sześciomiesięcznym) szczeniakiem, bezustannie wpatrującym się w człowieka. Został znaleziony z początkami zapalenia oskrzeli, obecnie jest już całkiem zdrowy i przebywa w domu tymczasowym w okolicach Gdowa. W swoim krótkim szczenięcym życiu wiele już przeżył, o czym świadczy rozdarcie jednego uszka, które prawdopodobnie powstało podczas „spotkania” z kotem lub innym zwierzęciem. Świetnie dogaduje się z psami obojga płci, z gryzoniami, końmi. Kotów trochę się obawia. Uwielbia zarówno dorosłych, jak i dzieci. Bardzo ładnie chodzi w szelkach na smyczy, na spacerach się nie oddala. Jedyną wadą, lub dla niektórych zaletą Trufelka jest to, że nie słyszy, doskonale natomiast posługuje się węchem i wzrokiem. Reaguje na gesty i zna podstawowe komendy (siad, leżeć, do mnie). Przyszły właściciel powinien być przygotowany na to, by zawsze pozostawać w kontakcie wzrokowym z Truflem i wydawać mu komendy, które jest w stanie zrozumieć. Pomimo braku słuchu bardzo szybko się uczy i chętnie wykonuje polecenia. Trufel nie będzie duży, obecnie waży niecałe 12kg. Chętnie spotkamy się z osobami, które chciałyby przygarnąć Trufelka i pokażemy jak zachowuje się w domu, na spacerze, jak reaguje na wydawane polecenia itp. Nie nadaje się na stróża, tylko domowego pupilka. Nie wydamy Trufelka do kojca ani budy. Film: youtube.com/watch?v=byzIU2j9sg4&feature=youtu.be&hd=1 Kontakt: 888 053 746 kinga.szumilas@vp.pl Quote
wojtuś Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Wkleję jeszcze raz link do filmiku z Trufelkiem i Yzmą, super jest:) http://www.youtube.com/watch?v=byzIU2j9sg4 Quote
ang Posted December 20, 2011 Author Posted December 20, 2011 dziki.nomada napisał(a):I jak, skontaktowali się? ;) nie, zadzwonię jeszcze jutro rano, dziś w nerwach wystawilam im piękną opinię na opineo... jeśli jutro rano nie potwierdzą wysyłki to zamówię na allegro, jeśli zapłacę od razu to w piątek dotrze, o ile będziecie w domu Quote
dziki.nomada Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Link do filmu jest też w tekście ogłoszeniowym, tylko bez http://www, żeby mógł przejść weryfikację w serwisach ogłoszeniowych ;) Ang, powodzenia w boju w takim razie! W piątek jeszcze będziemy, a przynajmniej jedna z nas, więc luz :) Quote
savahna Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 A nie patrzylam na pierwszą....:oops: Ogłosiłam Truflątko na Kraków, pakiet 25 serwisików. http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-TRUFEL-genialny-szkolony-szczeniak-ADOPCJA-W0QQAdIdZ340211889 Quote
ang Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 dzwonilam do krakvetu, oczywiście karmy nie ma, może pod koniec tygodnia, wycofałam zamówienie a miła pani na koniec życzyła mi spokojnych świąt.... ja pier*** zamawiam gdzie indziej, dam znać znalazłam sensowny sklep (mam nadzieję, ale nie ma tych witamin które ustalałyśmy) widzę takie http://keko.pl/pl/preparat-witaminowo-mineralny-dr-seidla-flawitol-dla-szczeniat-120szt.html mogą być? Quote
dziki.nomada Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Dokładnie te witaminy ma teraz od weterynarza, więc spoko :) Ciekawe, czy przed świętami w ogóle jakiekolwiek sklepy internetowe się wywiązują z terminów. Nie mam z tym żadnych doświadczeń i jestem ciekawa, czy tym razem się uda zamówić. Powodzenia w każdym razie! Savahna, dziękujemy :) Quote
ang Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 zamówienie złożyłam i zapłaciłam (kości prasowanych też nie było, więc kupiłam wiązane, po nowym roku coś domówię, ale póki co chciałam karmę szybko zamówić), potwierdzenie zamówienia wysłałam na Twojego Kinga maila z Truflowego ogłoszenia;) - jeśli przyślą mi jakąś aktualizację to dam znać Quote
dziki.nomada Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 O, widzę, że same pyszności przyjdą :D śmierdzące żwacze i płucka też :p Ale będzie radocha! :D Quote
ang Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 mam tylko nadzieję, że przyjdą.... krakvet u mnie spalony a żwacze to tak z czystej złośliwości, co by Wam w domku pachniało ;) Quote
dziki.nomada Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Wygonimy na mróz :p W poprzednim domku właściciele mieli dwa duże psy, które zakopywały na podwórku świńskie nóżki. One o nich zapominały, ale Yzma wykopywała i potem nosiła takie cuchnące nadgniłe paskudztwa, a czasem do domu przytaszczyła ;) Żwacze to przy tym perfumy :p Quote
wojtuś Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Savahna :) tytuł ogłoszenia super; """ TRUFEL-genialny,szkolony szczeniak.ADOPCJA! """ Przeczytałem ogłoszenie i tekst Cioteczek naprawdę jest ciekawy, zawiera wszystkie wiadomości co potrzeba o Psiaku ;) Quote
Recommended Posts