Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czyli transport na czwartek zaklepany tak ? Uff jak ja się ciesze :)

Będzie bazarek dla małego , ale muszę najpierw ogarnąć te zakończone .

Jakby co to są nasze panie dr w Myślenicach, w razie czego podjadę po Was gdyby był problem z wetem .

• Replies 691
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myślę, że mały się szybko wyleczy - zobaczymy, jak po ostatnim zastrzyku w środę, ale wydaje mi się, że jakiś super hiper specjalista wet nie będzie potrzebny, a gdyby się okazało, że ten z Gdowa nie daje rady, wtedy będziemy się martwić.

Ang, jakbyś mogła dowiedzieć się na wizycie w środę jak najwięcej odnośnie dalszego leczenia, to byłoby super, bo myślę, że trzeba kontynuować to, co zostało już zaczęte. Co mały teraz dostaje do jedzenia?

Posted

dziki.nomada napisał(a):
Myślę, że mały się szybko wyleczy - zobaczymy, jak po ostatnim zastrzyku w środę, ale wydaje mi się, że jakiś super hiper specjalista wet nie będzie potrzebny, a gdyby się okazało, że ten z Gdowa nie daje rady, wtedy będziemy się martwić.

Ang, jakbyś mogła dowiedzieć się na wizycie w środę jak najwięcej odnośnie dalszego leczenia, to byłoby super, bo myślę, że trzeba kontynuować to, co zostało już zaczęte. Co mały teraz dostaje do jedzenia?

Też myślę że maluch w ciepełku szybko wyjdzie z tego .

Posted

dziki.nomada napisał(a):

Cześć:) Truflo dostał wczoraj antybiotyk, lekarka powiedziała, że nie ma już zmian osłuchowych i że węzły już nie są powiększone (temperatury nie ma, ale przy pierwszej wizycie też nie miał). Powiedziała, że w środę ostatni zastrzyk i koniec leczenia. W środę zapytam jaki to antybiotyk, bo szczerze mówiąc nie wiem no i dopytam, czy w jej ocenie trzeba jeszcze go kontrolować. Szczylek za chiny ludowe nie chce suchej karmy, teraz je puszki, takie konserwy, średniej jakości bo u nas nie ma dobrych karm. Wczoraj ugotowałam mu ryżanki, ale pogardził, co mnie podłamało, bo mokre mógłby jeść bez przerwy, widocznie poza moją ryżanką... natomiast ojciec mu dał skrzydełka z kurczaka to wcinał podobno... na smyczy chodzi słabo, zapiera się okrutnie. Poza tym w domu mam sodomę, bo jest baaardzo cięty na koty, absolutnie nie polecam dla niego kociego towarzystwa. Natomiast w stosunku do człowieka grzeczny - taka przylepa.

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
Truflątko wybrzydza, a to ci maluch .
To dobrze że zdrowieje :)

Ang a do innych psów jak się zachowuje, bo dziewczyny mają swoje towarzycho .

A bardzo przyjaźnie. Z podwórkową psiną mojego ojca od razu sztama była.

Posted

Tak czy inaczej od Yzmy mu się oberwie na dzień dobry, bo ona ustawia wszystkie szczeniaki ;) Dowie się, gdzie jego miejsce, a potem będą się kochać.

Kto by nie lubił puszeczek? Sprytny jest :D No to będziemy kombinować z jedzeniem i zobaczymy, co ostatecznie mu posmakuje.

Po naszej stronie drogi kotów nie ma w ogóle, więc luz. Ani u nas, ani u najbliższych sąsiadów. Za to z naszymi szczurkami go zapoznamy i zdamy relację, jak reaguje na mniejsze stworzonka.

Posted

dziki.nomada napisał(a):
Tak czy inaczej od Yzmy mu się oberwie na dzień dobry, bo ona ustawia wszystkie szczeniaki ;) Dowie się, gdzie jego miejsce, a potem będą się kochać.

Kto by nie lubił puszeczek? Sprytny jest :D No to będziemy kombinować z jedzeniem i zobaczymy, co ostatecznie mu posmakuje.

Po naszej stronie drogi kotów nie ma w ogóle, więc luz. Ani u nas, ani u najbliższych sąsiadów. Za to z naszymi szczurkami go zapoznamy i zdamy relację, jak reaguje na mniejsze stworzonka.

O tak Yzma ustawia wszystkich wiem coś o tym :)

Posted

[quote name='dziki.nomada']Tak czy inaczej od Yzmy mu się oberwie na dzień dobry, bo ona ustawia wszystkie szczeniaki ;) Dowie się, gdzie jego miejsce, a potem będą się kochać.

A to pięknie się zapowiada, najpierw oberwie a potem.. już będzie miłość :D

Ang podałem Twój tel. Pani Madzi:)
Będzie sie kontaktować i umawiać - w czwartek podjedzie po Trufla.
wyjazd na razie pewny - będzie do nas dzwonić - syn zostaje do opieki nad 13 letnią sunią po operacji.

Posted

[quote name='wojtuś']A to pięknie się zapowiada, najpierw oberwie a potem.. już będzie miłość :D

Ang podałem Twój tel. Pani Madzi:)
Będzie sie kontaktować i umawiać - w czwartek podjedzie po Trufla.
wyjazd na razie pewny - będzie do nas dzwonić - syn zostaje do opieki nad 13 letnią sunią po operacji.
no to super! dzięki wielkie

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
O tak Yzma ustawia wszystkich wiem coś o tym :)

Ano :) Ludzi traktuje znacznie gorzej - żeby kogoś polubić, musi z nim iść na spacer i tam się pobawić. Inaczej nie ma mowy o tym, żeby przestała na niego wrzeszczeć w trakcie jednej wizyty... Najbardziej podpadł jej mój wujek, na którego reaguje wręcz histerycznie, bo kiedyś w żartach złapał mnie za szyję i udawał, że mnie poddusza - do końca życia chyba nie przestanie na niego szczekać za taką jawną napaść ;) Wielkim sukcesem w jej przypadku jest to, że jeździ busem i pociągiem bez problemu - wtedy nawet głaskać się daje obcym.

wojtuś napisał(a):
A to pięknie się zapowiada, najpierw oberwie a potem.. już będzie miłość :D

Bo ona kocha inne pieski, tylko musi poudawać wielką panią ;)

Kinga

Posted

Jesteśmy :) W końcu nie każda mała łasica ma tyle odwagi, żeby się postawić dwumetrowemu wujkowi ;)

Ja w czwartek będę w Krakowie, więc może wpadnę na odbiór młodego i pojedziemy razem do nas? I pokażę jak do nas trafić.

Posted

dziki.nomada napisał(a):
Jesteśmy :) W końcu nie każda mała łasica ma tyle odwagi, żeby się postawić dwumetrowemu wujkowi ;)

Ja w czwartek będę w Krakowie, więc może wpadnę na odbiór młodego i pojedziemy razem do nas? I pokażę jak do nas trafić.

O to super:)
To będziemy sie umawiać po odbiór młodego i razem pojedziemy:)

Posted

Oby tylko - odpukać - p. Magda jechała jutro, na razie nie dzwoniła do mnie, ale pewnie zadzwoni jutro, ja nie chcę jej nękać telefonami

Posted

dziki.nomada napisał(a):
Pakuj się, Trufelku! Nie przyjmujemy do wiadomości, że coś mogłoby się nie udać z transportem.

A czy Truflo już spakowany?
Bo Kochani jedzie na 100%:) Rozmawiałem z Panią Madzią,
przejmiemy Trufla gdzieś w rejonie al. 29-ego Listopada, Opolskiej,
Jeśli od Ang Truflo wyjedzie ok. 15.00 to w Krakowie będzie gdzieś 17.00-17.30.
Umówimy się jutro Weroniko:)
Truflo to zobaczymy się jutro:)

Posted

Świetnie! Bo już się jedzonko gotuje na jutro dla Trufla :D

Będziemy wobec tego w kontakcie telefonicznym. Pora super, bo u nas już będzie mogła być zamknięta brama i sobie pieski pobiegają na podwórku w ciemnościach ;)

Posted

dziki.nomada napisał(a):
Świetnie! Bo już się jedzonko gotuje na jutro dla Trufla :D

Będziemy wobec tego w kontakcie telefonicznym. Pora super, bo u nas już będzie mogła być zamknięta brama i sobie pieski pobiegają na podwórku w ciemnościach ;)

Aż mi to jedzonko dla Trufla tutaj zapachniało;);)
Zadzwonię jutro Weroniko skąd Cię zabrać:)

erka napisał(a):
Trzymam kciuki za udana akcję:).

Dzięki Erko:)
Andziu Buziak za info o wyjeździe Pani Madzi do Kielc:)