Jump to content
Dogomania

SZNAUCERY(ŚREDNIE)

Recommended Posts

• Replies 603
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cześć Wam. Otóż weterynarze w Jeleniej na USG stwierdzili przerost prostaty oraz duży guz w jamie brzusznej(prawie jak kurze jajo) podejżenie było że jest on na jelicie.

Pojechaliśmy do Wrocławia do DR Siembiedy (radiolog) jego diagnoza jest 100 %, i żadnego guza NIE MA!!!!! przerost prostaty jest ale łagony (bez zmian nowotworowych) tego samego dnia u najlepszego anestezjologa ze znieczuleniem nadoponowym została dokonana kastracja(przy dużej prostacie należy kastrować psy gdyż wtedy ulega zmniejszeniu i nie robi sie nowotworowa)

Acha u Bossa byly objawy- zamiast kału krew jasna i to żuciło podejżenie że ten guz jest na jelicie a to przy dużej prostacie dochodzi do totalnego zwężenia światła jelita i pies nie może się wypróżnić ciśnie i pękają naczynka.

Także jesteśmy SZCZĘSLIWI :D :P :lol: :wink: :angel: :multi: :lol:

Marysiu mam fotki Bossa syna wyślę Ci dzisiaj Bossa syn dostał wybitnie obiecującą ocenę

Olu (Amigo) zaraz mój mąż zobaczy jak dać emblemat i wyśle Tobie instrukcję.

Ajak dać fotki takie jak od Marysi duże i pod postem czy żeby je dać to zdjęcia muszą być w intrnecie nie da się inaczej

Marysiu widzę że Ty w strzyżeniu jesteś profesjonalistką.

Dzisiaj w pracy jest ze mną Boss wygląda :sweetCyb: śmiesznie ma majtki (męskie)na tyłku podpaskę ze skrzydełkami :angel: i kołnież hiszpański :roflt: śmieją się z niego wszyscy :cunao: nawet :kociak:

Wystawa w Jarosławiu byla denna trwała bardzo długo i niektórzy w tym i Ola(AMIGA) nie doczekali konkurencji finałowych w kiblach nie było nawet papieru i my z Olą przeżucaŁUŚMU SOBIE ZKIBLA DO KIBLA HUSTECZKI także były fruwające huski aludzie co czekali w kolejce :laola:pękali :roflt:

Posted

AMIGA prześlij mi na meila swoje hasło zjakim się logujesz w dogomanii a ja Ci wkleję emblemat ze zdjęcia które mi przesłałaś wybiorę najładniejsze. acha warunek kiedy ja to będę robić Ty musisz być wylogowana. To będzie chyba w piątek lub w czwartek.

Posted

chyba nie ma wyjścia -muszę sie przenieść bo forum na www.psy.pl już się nie podniesie .Może macie jakiś sposób na to forum żeby za każdym razem nie klikać przez pół godziny żeby coś przeczytać ?

Nasze plany wystawowe to doczekać do wystawy w Katowicach bez cieczki i wyjść z niej obronną ręką tzn z oceną doskonałą . Może to plan minimum ale wiem co mówię :)

A o plany to ja właśnie chciałem zapytać :) Czekam na wiadomości o sukcesach Morusa i ...... nic :). Tylko Amiga się udziela wystawowo .Właśnie nie wiem czy mam do Katowic jechać z szampanem żeby oblewać championat ???

Posted

Treserko ( Basiu) :D a więc może zaczne od tego że Ola ( Amiga) ma już fotke pomniejszoną i już jej dałam instrukcje jak to umieścić :) A o Bossiku wiem już od wczoraj od Oli że wszystko jest OK, i bardzo sie z tego powodu ciesze!! :) a na trymowaniu i tych sprawach faktycznie troszke sie już znam :wink:

pozdrawiam marysia

Posted

Basiu fotek jeszcze nie mam :( czekam i czekam... :( wyślij jak najwięcej :D

no a pogoda w końcu sie zrobiła super wiosenna i Baster ma używanie w ogrodzie :D

Posted

Marysiu błagam jeszcze trochę czasu. Ja na necie jestem tylko 2 razy w tyg. i nie umiem fotek wysyłać robi to mój mąż tak więć ma mnie nauczyć i obiecuję w tym tyg parę prześlę .

Ola Amisia z tą zabawką jest przesłodka, wreszcie oglądnęłam fotki :roll:

Marysiu dzięki twoim radą wiem już jak idealnie przygotować sznaucera tylko muszę jeszcze kupić trymer z czerwoną rączką bo z niebieskom mam , mam też dobrą maszynkę oster golden a5, ale ostrza są drogie bo aż 100zł i szybko się tępią. :shake:

Zaraz jadę do domu POzdrawiam Was głodna ja :eating:

i mój :Dog_run:

Posted

Witam.

Ja mojego sznauceropodobnego psiaka tez zaczęłąm z nadchodzeniem wiosny podtrymowywać, tzn. ostatnio go wzięłą do lasu, przeczesałam trymerem, wyskubałam, bo po zimie miał juz bujną szate :D

Marysiu jak znowu dopadniecie Dina to możesz mu sprawić kosmetykę, jakoś na bokach nie lubi jak sie go trymuje, na grzbiecie juz lepiej sobie daje. Jak zauważyłam że po tych "zebiegach" na dworze jak go trymuję to potem wyżywa się i biega, gryzie patyki, dosłownie jakby mi pokazywał że go to strasznie wkurza :) Ale na szczęście nie sprawia mi wiekszych kłopotów przy skubanku :)

Posted

Witam wzystkich, jak się tu sympatycznie zrobiło. Miło Jorgus ,że tutaj wpadłeś :klacz: Nad rozlanym mlekiem nie ma co płakać, to forum my tworzymy i jest ok. Mam nadzieję , że dobre duszki też się tu zjawią :D

Widzę, że tylko ja nie mam emblematu ( Amigę wkrótce zobaczymy), nawet nie próbuję się dowiedzieć jak się go wkleja (wybaczcie).

Basiu, cieszę się ,że Boss jest zdrowy :D

Pozdrawiam Bożena i Teri.

Posted

Jorgus, muszę Ci powiedzieć że Morus wygląda jak dziki agrest (jutro wizyta u nowej fryzjerki)

Być może zgłoszę go na wystawę w Opolu, Katowice z pewnością nie.

Czas jest głównym problemem (a raczej jego brak :-? ) w tworzeniu wystawowej kariery Morusa. Do championatu daleka droga bo Morus ma tylko 1 zw. Młodzieży a musi mieć 3 w tym 1 z międzynarodowej. (tak myśle) . Ciągle nie wiem jak poszło Amisi w Jarosławiu.

Obiecuję meldować o ewentualnych sukcesach / porażkach Morusa na ringach. 8)

Posted

Skoro Aleksandry nie ma już długi czas :( odpowiem chociaz po czesci Bogdanie na twoje pytanie: Amiga w Jarosławiu dostała Zw. mł a już oszczegółach , stawce itp powie ci Aleksandra .( ja wiem ale niech Aleksandra sama ci opisze) :D

Posted

Myślałam że pojadę do Opola z dwoma weteranami a tu się okazało że zgłoszenie weterana kosztuje 45zł. to za dużo :motz: , Wroćław jest za darmo i Leszno i chyba tam pojadę, W Opolu będę jeżeli będzie ring posłuszeństwa. Marysiu może będę w Krakowie jeżeli jest wystawa po 30 czerwca bo będe sprzedawać małe labki

Posted

Witam Wszystkich po przerwie. Tak, tak Bogdanie, ja też cierpię na brak czasu. Szkoda, że sie nie spotkamy Bogdanie w Krakowie, bo my mamy nadzieję na tego szampana !! Mamy już dwa zwycięstwa młodziezy (Rzeszów i Jarosław) więc mamy chrapkę na te Katowice.

Ale nie wiem, Jorgus, czy to nie ja powinnam stawiac tego szampana???

Chociaz zupełnie nie wiem, co to będzie w tych Katowicach, bo mamy w domu malutki remoncik - po prostu mamy pozrywane podłogi i Amiga ma włosy sztywne od pyłu i betonu!!! :( A niedawno była cała kąpana, więc chyba nie powinnam jej znowu kąpać!! Ale trudno! W końcu sznaucery powinny mieć szorstką sierść :wink:

Pozdrawiamy Wszystkich (jeszcze bez emblematu :( ))

Posted

Witaj Olga jednak trafiłaś :) .

Brakuje jeszcze Tomka i Aiszy -nie wiem co u nich słychać .

Aleksandro ja już zacząłem trzymać kciuki .

Wygląda na to że Amiga dotrwa do wystawy .Wystep raczej zapowiada się na fiasko bo jest trochę za " puszysta " .Przynajmniej pokibicujemy :)