Jump to content
Dogomania

SZNAUCERY(ŚREDNIE)

Recommended Posts

Posted

trymer czerwony jest do detali czyli np do uszu , głowy - ale to moim zdaniem robi się tylko maszynką! a ja tylko i wyłącznie skubie przy pomocy trymera!

• Replies 603
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam wszystkich. Konsultowałam się z dwoma wetami w sprawie cieczki Teri i każdy mi odpowiedział, że takie rzeczy się zdarzają, choć to jest jakaś anomalia. Na razie obserwuję ją, ale nic szczególnego nie zauważyłam.

Pozdrawiam Bożena i Teri. :D

Posted

Baster jest cudny :D . Zresztą wszystkie inne sznauciątka, których zdjęcia potraficie (!) wkleić, także :D .

Bożeno! Okazało sie że LACTO jest lekiem weterynaryjnym i w "ludzkich" aptekach sie go nie kupi (przynajmniej w 100 w których byłam). Tak to jest, jak się ktoś zaczyna wymądrzać na forum (ostatnio czynię to nagminnie, za co wszystkich serdecznie przepraszam :modla: ) zamiast najpierw wszystko dokładnie sprawdzić.

W każdym razie nie wiem gdzie to kupić :(

A jak cieczka Teri?

No i co z Bossem?

Posted

Marysiu! Czym się różni trymer niebieski od czerwonego? Ja wszystko robię czerwonym, szczerze mówiąc dlatego, że taki miała nasza hodowczyni. I nawet nie zwróciłam uwagi że są inne :roll:

Zresztą kupię niebieski i spróbuję :D .

Fajne są również trymery - grabie ( czasami sobie takiego pożyczamy). Wyczesuje sie nimi naprawdę szybko i dokładnie.

Posted

Małgosiu trymer niebieski jest do dokładnego trymowania grzbietu, natomiast trymer czerwony jest do detali takich jak łeb i uszy np ...więc lepiej jest robić niebieskim :D

Posted

Małgorzato, cieczka Teri jest "nadprogramowa" po dwóch miesiącach, ale wet powiedział, że sobie sunia reguluje rytm biologiczny i nie należy się tym przejmować. Tak też robię, a jak potem będzie miała ciążę urojoną ,to wtedy się będę martwić , gdzie zakupić Lacto. :D

Posted

Witam wszystkich po dłuższej nieobecności spowodowanej "występami" w Jarosławiu i nawałem pracy po powrocie. Widziałam, że padło tu pytanie o Bossa, więc melduje posłusznie, że widziałam się z Basią i Bossem i jego synusiem i jeszcze z labradorką w Jarosławiu na wystawie. Basia w tym tygodniu będzie tutaj nieuchwytna, ponieważ Boss najprawdopodobniej w tych dniach będzie operowany. Ale z tego. co widziałam, to Boss trzyma się nieźle, nieżle bo całkiem energicznie zalecał się do Amigi :lol:

A ja niestety nadal nie za bardzo potrafię sobie poradzić z wstawieniem tutaj emblematu i z wklejeniem zdjęcia Amigi. To dla mojej starej, niedzisiejszej głowy za bardzo skomplikowane :x Pozdrowienie dla Wszystkich

Posted

Helo

Amiga ja Ci moge pomoc z wstawieniem zdjęć, tak jak pomogłam Marysi, z emblematem też może Ci jakos pomoge choc to jest troszke trudniejsze

Aga&Dino

Posted
Ago, to byłoby suuuper. Bo ja niestety się do tego nie nadaję!!!

Chciałam z Twojej stronki ale masz zabezpieczone prawami autorskimi :( a żeby wkleic fotki musisz mieć je na jakims serwerze w necie, więc jesli gdzie sa jeszcze umieszczone oprócz na Twojej stronce to podaj link :)

Anieszko mi tez mogłabyś pomóc z tym emblematem;)

Jak juz Ci pisałam nalezy zmniejszyc fotkę odpowiednio do rozmiarów pikseli podanych w wymaganiach, mi samej kuzyn dopasował fotkę więc tylko tyle wiem na ten temat, i efekt widać na moim emblemacie.

Posted

Witam.

Długo mnie nie było ale czasa po prostu brakowało.

Niksona uszy wyleczone, szczepienia zrobione. Został tylko fryzjer. Pewnie i tak na warszawską wystawę nie pójdziemy bo cieczki jeszcze brak a objawy pewne są. Czyli pechowo. Ale co tam.

Pozdrawiam

Posted

Witam!

Podsumowując sprawe trymowania sznaucerów miniaturowych:

Dla nowicjuszy w tej "branży" najlepszy będzie nóż trymerski trixie z niebieską roczką TAK?????

I czy na początek tylko to wystarczy czy trzeba jeszcze w coś się zaopatrzyć????

I jeszcze jedno:

Gdzie w Krakowie mogę kupić taki trymer?.

dzieki z góry za podpowiedz.

Posted

Ello w krakowie taki trymer trixie kupisz w kazdym lepszym sklepie zoologicznym .Zarknij tez na stronke karuska www.karusek.com.pl, tam na pewno bedzie :D jeśli chodzi tylko o zabieg trymowania to on w zupełności wystarczy ale oczywiście do łba i zadu potrzebna jest jakas maszynka

Posted

Anieszko, no właśnie w tym cały szkopuł, że nie mam tyh zdjęć nigdzie, oprócz stronki no i mojego kompa. Dlatego mi się nie powiodły próby dodania zdjęcia :cry: czy, co bardziej chciałabym, dołożenia emblematu :cry: :cry: Co mam więc zrobić, żeby było dobrze. Ja sama niestety sobie z tym nie poradzę, taka jestem !!! Pozdrawiam serdecznie

Posted

Agnieszko, przepraszam za byka którego zrobiłam w Twoim imieniu no i za byka w słowie tych zdjęc. Normalnie takich błędów nie robię!!! To chyba pora nieodpowiednia na pisaninę. Dobranoc

Posted

Jest , jest mam emblemat!!! :D dzięki Mattowi z tego forum który pomógł mi zmniejszyć zdjęcie :D i dzieki adze która potem poradziła mi jak je wprowadzić , wielkie dzięki!!!

pozdrawiam marysia

Guest estra
Posted

Jorgus zapraszamy do włączenia sie w nasze dyskusje :wink: