jo_ann Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 a jak Wasze sredniaki reaguja na petardy? F. na wczesniej na dzwiek burzy panikowal, w koncu siadal w kacie i sie slinil ze strachu.. a teraz przez 2 dni chcial zaatakowac te **** wystrzaly..:mad::diabloti: nie wiadomo, co lepsze :roll: a wczoraj jak wracalismy z nocnego spacerku na siku kolo 3 w nocy trafilo nam sie mocno upojone stadko kynologow na schodach. Ja sie balam, zeby F w tych nerwach nie przyszla jakas glupota do glowy, a tu mily pan mowi "o jaki ladny piesek! sznaucer!" /z duma!/ a kobieta, z jeszcze wieksza duma: "pewnie, sznaucer miniaturowy!":evil_lol: w sumie sie czepiam, poki nie widzieli w nim bialego bulla bylo niezle :evil_lol: pozdrawiamy noworocznie!:) Quote
jo_ann Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 aha-i jeszcze mala ankieta, czego sredniaki nie zjedza?:cool3: bo jak do tej opry sa 3 rzeczy, ktorych nie je-grillowany czosnek, cytryna/te probuje, ale wypluwa:evil_lol:/ oraz ......... chałwa :lol: nie wiem, co mu nie pasuje w chalwie, ale za nic nie chce wziac do pyska, co mnie strasznie zdziwilo :lol: Quote
maxxel Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 ps. nie mam ochoty na dyskusje w sprawie kopiowania :diabloti: Taaa juz taka dyskusja sie toczy dosc dlugo;) Quote
ariss Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Dla Gassiry to był pierwszy sylwester i muszę przyznać,że trochę się go obawialiśmy:roll: Ale miłym zaskoczeniem był zerowy strach:p Około 23.00 wyszłyśmy na szybki szpacer,żeby zdążyć przed strzelaniem-oczywiście jak na złość zaczeło się można powiedzieć podczas siusiania;) Ale na sucz nie zrobiło to żadnego wrażenia:cool3:a nadodatek postanowiła obszczekać niewinnego przechodnia:evil_lol: Quote
Romas Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 gassira napisał(a): Ale na sucz nie zrobiło to żadnego wrażenia:cool3:a nadodatek postanowiła obszczekać niewinnego przechodnia:evil_lol: Dla sredniaka zaden przechodzien nie jest tak zupelnie niewinny :eviltong:ci ludzie tak sie wlocza i tak sie skradaja ,ze trzeba zawsze miec sie na bacznosci :evil_lol: Jo_ann faktycznie nie ma chyba rzeczy jadalnej ktorej by moje suki nie zjadly :-) Ba ,one jedza rowniez rzeczy kompletnie niejadalne :cool3: ale to juz inna historia :-) Quote
Elitesse Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 jo_ann napisał(a):aha-i jeszcze mala ankieta, czego sredniaki nie zjedza?:cool3: bo jak do tej opry sa 3 rzeczy, ktorych nie je-grillowany czosnek, cytryna/te probuje, ale wypluwa:evil_lol:/ oraz ......... chałwa :lol: nie wiem, co mu nie pasuje w chalwie, ale za nic nie chce wziac do pyska, co mnie strasznie zdziwilo :lol: hmm moj Lanc nie je ryb - bo one sa do tarzania a nie jedzenia :evil_lol: a cala reszta je wszystko ! cytryny tez ! :) Quote
Pink Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Taaa juz taka dyskusja sie toczy dosc dlugo;)[/quote] uhu dlatego nie chcialam zeby zaczela sie tutaj :lol: Floyd nic nie zre obcego :eviltong: to chyba sredniaki tak maja ... Elitka a moja Zadra tez tak zre wszystko ? Quote
maxxel Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 [quote name='Pink'] Floyd nic nie zre obcego :eviltong: to chyba sredniaki tak maja ... Szczesciara:lol:,chyba rzeczywiscie sredniaki czestuja sie wszystkim.Czy z tego wyrastaja??Najbardzoiej mnie rozbraja jego glupia mina jak go odgonie od "smakolyka"Co ciekawe zapamietuje miejsca,gdzie jakies swinstwo lezy i namietnie wykorzystuje okazje by tam wrocic.. Quote
Romas Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Tak pamiec w tym wzgledzie ,gdzie lezy cos jadalnego maja swietna.Gdyby moje suki mialy taka pamiec do komend jak do zarcia to bycmy juz mistrzami swiata byli . Troche z tego wyrastaja,moej starsza suka juz nie rzuc a sie tak na kazde swinstwo ,bo lata praktyki ja nauczyly ,ze gra niekoniecznie warta swieczki.Natomiast mlodsza musze ostro pilnowac,zjadlaby wszystko .Na apetyt sredniakow to z pewnoscia narzekac nie mozna :-) Quote
Elitesse Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Pink napisał(a): Floyd nic nie zre obcego :eviltong: to chyba sredniaki tak maja ... Elitka a moja Zadra tez tak zre wszystko ? twoja :diabloti: Zadra to mi ostatnio tabletki zezarla !! :evil_lol: polozylam sobie na stoliku obok herbatki i poszlam do malej zobaczyc czy spi ... przychodze a Zadra ciumla sobie w najlepsze :evil_lol: Quote
Elitesse Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 maxxel napisał(a): Co ciekawe zapamietuje miejsca,gdzie jakies swinstwo lezy i namietnie wykorzystuje okazje by tam wrocic.. taaa moj Lanc mimo ze ma juz prawie 11 lat zawsze w parku leci w krzaki w ktorych kiedys na sznurku sloninka wisiala i ktora moj madry tatus psu pokazal :evil_lol::evil_lol: Quote
maxxel Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Elitesse napisał(a):taaa moj Lanc mimo ze ma juz prawie 11 lat zawsze w parku leci w krzaki w ktorych kiedys na sznurku sloninka wisiala i ktora moj madry tatus psu pokazal :evil_lol::evil_lol: Czasami to wyglada jak wyscig z czasem.Albo zdaze rykniac FE:mad:,albo mu sie uda,przed moim wrzaskiem:lol: i wtedy mozna sobie feefowac do bolu...Bo niby co ma nie brac jak to juz jest w jego bebechach.. Quote
ariss Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Romas napisał(a):Tak pamiec w tym wzgledzie ,gdzie lezy cos jadalnego maja swietna.Gdyby moje suki mialy taka pamiec do komend jak do zarcia to bycmy juz mistrzami swiata byli . Troche z tego wyrastaja,moej starsza suka juz nie rzuc a sie tak na kazde swinstwo ,bo lata praktyki ja nauczyly ,ze gra niekoniecznie warta swieczki.Natomiast mlodsza musze ostro pilnowac,zjadlaby wszystko .Na apetyt sredniakow to z pewnoscia narzekac nie mozna :-) Moja suczm ma 7 miesiecy-jak była młodsza to żarła wszystko co napodkała na drodze:roll:,a teraz bardzo żadko stołuje się na mieście-musi to być coś naprawdę pysznego,albo kupa końska:angryy:. Więc można powiedzieć,że niektóre wyrastają inne nie;) a Ile ważą wasze psiule?i ile mają wzrostu i latek? Bo moja jak na swój wiek chyba jest nadwyraz duża?:roll:;) Quote
Romas Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Zuzanka ma 10 lat , 16kg i 51 cm wzrostu.Kiedy nie byla chora, w dobrych latach wazyla do 24kg . Bianka ma 2,5 roku , 16kg i 48cm wzrostu . Quote
maxxel Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 [quote name='gassira'] a Ile ważą wasze psiule?i ile mają wzrostu i latek? Bo moja jak na swój wiek chyba jest nadwyraz duża?:roll:;) ..moj 6 m-cy,jakies 46cm,ok 12kg Quote
ariss Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Romas napisał(a):Zuzanka ma 10 lat , 16kg i 51 cm wzrostu.Kiedy nie byla chora, w dobrych latach wazyla do 24kg . Bianka ma 2,5 roku , 16kg i 48cm wzrostu . No właśnie bo moja ma 7 miesięcy,18kg i 49cm:roll:ale grama tłuszczu na sobie nie ma:shake:-ale nie za dużo to jak na ten wiek?co myślicie? Quote
maxxel Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 [quote name='gassira']No właśnie bo moja ma 7 miesięcy,18kg i 49cm:roll:ale grama tłuszczu na sobie nie ma:shake:-ale nie za dużo to jak na ten wiek?co myślicie? . .wydaje sie w gornej granicy.Ostatnio widzialem czarnego rowiesnika mojego,byl sporo wiekszy..Zaczelem sie zastanawiac czy z moim lotrem jest wszystko ok:lol: Quote
ariss Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 maxxel napisał(a):. .wydaje sie w gornej granicy.Ostatnio widzialem czarnego rowiesnika mojego,byl sporo wiekszy..Zaczelem sie zastanawiac czy z moim lotrem jest wszystko ok:lol: No właśnie,ale już w tym wieku taka waga:-o.Wzrost jest w górnej granicy od jakiegoś miesiąca:evil_lol:ale już się zatrzymał więc jest szansa że tak zostanie;) Quote
Pink Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Elitesse napisał(a):twoja :diabloti: Zadra to mi ostatnio tabletki zezarla !! :evil_lol: polozylam sobie na stoliku obok herbatki i poszlam do malej zobaczyc czy spi ... przychodze a Zadra ciumla sobie w najlepsze :evil_lol: moze biedna migrene miala albo cus :eviltong: no psem mi sie nie opiekujesz jak trzeba, nie wiesz ze trzeba reke na czolko polozyc i ululac do snu :evil_lol: moja Zadra jest z tych malutkich, ale nie wiem co i jak bo jedna taka baba sie nia opiekuje narazie :diabloti: Quote
Elitesse Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Tess ma ok 49 cm ok 19 kg i skonczone 5 lat ( pazdziernik) Zadra ma ok 44 cm ok 18 kg i skonczone 4 lata ( lipiec) Lancelot ma ok 51 cm w czasach swietnosci wazyl ok 26-27 kg bez grama tluszczu !! a ja nie jestem jedna taka baba :mad::diabloti: Quote
Pink Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 narazie jestes baba i juz :evil_lol: za cztery lata Zadra bedzie u mnie, to mozeszy byc nasza psiapsiolka :eviltong: i robic za naszego nadwornego fryzjera :multi: i tak Cie kocham :loveu: Quote
jo_ann Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Foresciak ma cos kolo 48-49cm -musimy go zmierzyc komisyjnie ;) a wazyl poczatkowo 18kg-teraz pewnie z 20. ale on jest malutki w porownaniu z wiekszoscia sredniakow, wiec zastanawiam sie, ile np Atos wzrostu? nie wiem, czy dziewczyny juz pokazywaly nasze stadko :lol: od lewej Bianka, Zuzia, Atos i Forest ;) Quote
maxxel Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 [quote name='jo_ann']Foresciak ma cos kolo 48-49cm -musimy go zmierzyc komisyjnie ;) a wazyl poczatkowo 18kg-teraz pewnie z 20. ale on jest malutki w porownaniu z wiekszoscia sredniakow, wiec zastanawiam sie, ile np Atos wzrostu? nie wiem, czy dziewczyny juz pokazywaly nasze stadko :lol: od lewej Bianka, Zuzia, Atos i Forest ;) sa superanckie:multi: Quote
maxxel Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Czy Wy tez macie takie odczucia,ze im sredniak bardziej utatlany tym jest szczesliwszy.Moj lubi sobie skoczyc w bloto:angryy:,potem jest bieg przez trawy co by mu nieco z lap spadlo:lol: Quote
Elitesse Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 maxxel napisał(a):Czy Wy tez macie takie odczucia,ze im sredniak bardziej utatlany tym jest szczesliwszy.Moj lubi sobie skoczyc w bloto:angryy:,potem jest bieg przez trawy co by mu nieco z lap spadlo:lol: no a jak :diabloti: Quote
Recommended Posts